GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ANCHETĂ

Bazinul de înot Rapid a fost redeschis, după aproape 3 luni de la accidentul în care 18 copii au fost intoxicați. Anunțul Poliției despre stadiul anchetei

Bazinul de înot Rapid +14   FOTO
Bazinul de înot Rapid

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 11:42 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 12:08

Bazinul de înot Rapid a fost redeschis în primele zile ale anului, dar Poliția continuă ancheta în cazul celor 18 copii intoxicați cu clor în timpul unor antrenamente efectuate în octombrie.

Pe 19 octombrie 2021, în urma procesului de clorificare a apei din bazinul de la Rapid, 18 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, au ajuns la spital, cu pneumonie toxică, din cauza inhalării vaporilor de clor. 

Cum micuții înotători au avut nevoie de 3-4 zile de spitalizare, iar 10 chiar de monitorizare sub oxigen, fiindu-le afectați plămânii, polițiștii de la Secția 20 au demarat cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Poliția Capitalei a răspuns la solicitarea GSP: „Este o anchetă de durată” 

Poliția și DSP au luat probe din apă pentru analiza fizico-chimică și microbiologică, iar potrivit primelor informații, neconfirmate oficial nici până astăzi, valoarea clorului era 3,6 mg/l, deși cea maxim admisă este de 0,83 mg/l. De atunci, au trecut două luni și trei săptămâni, iar părinții, constituiți parte civilă în dosarul penal deschis de procurori, n-au primit încă un răspuns.

„Am dat declarații la Poliție, dar nu ne-a mai sunat nimeni. Nu știm nimic”, a precizat mama unuia dintre micuții înotători intoxicați cu clor.

„Este o anchetă de durată, din cauza expertizelor care necesită timp”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Dragoș Romănescu, la solicitarea GSP.

Bazinul Rapid a fost redeschis: „Am vrut să verificăm toate sistemele” 

Cu toate astea, bazinul Rapid a fost redeschis de câteva zile. Contactată de GSP, Valentina Caciureac, președintele CS Rapid, a declarat:

„Bazinul funcționează, sunt copii în apă. Totul este OK. Nu știu dacă s-a finalizat ancheta Poliției, nu am cunoștință despre așa ceva. Noi puteam să deschidem bazinul chiar de a doua zi după acel incident. DSP nu ne-a interzis să deschidem bazinul. 

Pur și simplu, printr-o decizie pe care eu am dat-o, am ținut bazinul închis o perioadă pentru a verifica absolut toate sistemele că funcționează la parametri normali, să fim asigurați că totul este în perfectă ordine”. 

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DE ACTUALITATE: 

Djokovic rămâne în Australia » Când se va lua decizia privind cazul său + protest în fața hotelului și ce spune prim-ministrul Australiei

Povestea incredibilă a lui Ja Morant, baschetbalistul de elită descoperit din întâmplare » Totul a plecat de la foamea unui antrenor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează