SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

UPDATE Djokovic rămâne în Australia » Prima imagine cu sârbul în hotel + când se va lua decizia privind cazul său

Protest în fața hotelului în care e cazat Djokovic // FOTO: Imago +14   FOTO
Protest în fața hotelului în care e cazat Djokovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 07:19 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 12:05

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) se află în izolare într-un hotel din Australia și speră să primească acceptul autorităților de a juca la Australian Open. O decizie se va lua luni.

UPDATE 12:00 » Primele imagini cu Nole la hotel

Sârbul se află izolat în camera sa de hotel și a fost filmat pentru prima dată de la apariția scandalului. Acesta a apărut la geam și le-a făcut mai multe semne de apreciere fanilor care stau în fața hotelului și îl susțin.

UPDATE 10:00 » Djokovic rămâne în Australia până luni

Azi, avocații lui Novak au contestat decizia de anulare a vizei. După mai multe ore în sala de judecată, s-a decis amânarea unei hotărâri. Decizia se va lua luni, 10 ianuarie, în jurul orei 10:00, ora Australiei, informează mai mulți ziariști australieni. Până atunci, Nole va rămâne izolat în hotel.

UPDATE 09:30 » Protest în fața hotelului în care e cazat Djokovic

Nole a fost transportat la Park Hotel, din Melbourne, unde se află în izolare. Acesta împarte hotelul cu mai mulți refugiați și cu persoane care cer azil politic.

În fața hotelului, mai multe persoane s-au strâns pentru a protesta împotriva modului în care sunt tratați refugiații. Acestora li s-au alăturat și mai mulți fani sârbi, care contestă situația lui Djokovic.

+10 FOTO

Prim-ministrul Australiei, reacție în cazul lui Novak Djokovic: „Nimeni nu e mai presus de reguli”

Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, a avut o primă reacție în scandalul iscat în jurul lui Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani).

Oficialul australian a postat pe Twitter un mesaj scurt cu privire la situația lui Djokovic, campion de 9 ori la Australian Open.

Nevaccinatul Djokovic nu face nimic ilegal
EDITORIAL
Nevaccinatul Djokovic nu face nimic ilegal

„Viza domnului Djokovic a fost anulată! Regulile sunt reguli, mai ales când e vorba de granițele noastre. Nimeni nu este mai presus de reguli. Avem una dintre cele mai mici rate ale morții din cauza COVID-19, iar legile noastre stricte privind intrarea în țară au fost extrem de importante. Vom continua să fim vigilenți”, a fost mesajul lui Scott Morrison.

Ce se întâmplă acum cu Djokovic

După mai multe ore de audieri, în care sârbul a fost despărțit de echipa sa, deposedat de telefon și interogat într-o cameră separată, lui Nole i s-a permis să meargă la un hotel din Melbourne, unde va sta în carantină. 

Potrivit jurnalistului Clint Stanaway, Djokovic poate aplica din nou pentru a primi viză, deși este puțin probabil să o facă. În timp ce autoritățile încearcă să-i găsească un zbor înapoi spre casă, cel mai probabil azi, avocații sârbului încearcă să facă apel împotriva deciziei.

Se pare că sârbul va petrece încă o noapte în Australia, așteptând judecarea cazului. Hotelul în care se află Djokovic este folosit de autorități pentru a-i caza pe cei care cer azil politic în Australia, dar și pe cei care se află în detenție din cauza unor nereguli descoperite privind intrarea în țară.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Citește și: 

Simona Halep, victorie fără emoții contra Gabrielei Ruse: a cedat doar 3 game-uri » Cine e următoarea adversară

Gest de mare campion al lui Nadal » Ce a făcut după primul meci al anului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  06 Ianuarie 2022, 18:09
Postat de sobolanu7 pe 06 Ianuarie 2022, 10:14

Pretene esti pe langa total nu merge cu PCR sau cu secera si ciocanul. Cica numa "vaccinul" imunizator care frebuie refacut la 6 luni e bun. Mai departe facand abstractie de logica ta simplista aia din Australia gazduiesc un turneu de grand slam adica in traducere se supun regulilor federatiei de tenis care nu impune asa ceva. Perfect de acord cu tine ca pot sa-si faca regulile lor dar atunci renunta la turneu frate. Hai sa fim corecti pana la capat prin masura impusa favorizezi/discriminezi pe unii sau pe altii.

Nu ştiu zău cine-i total pe lingă prietene. Hai sa lasam subiectivismul si logica deoparte. Nu de alta, dar ne poate face feste. Sa privim dpdv strict legal. 1. Turneul de tenis australian este un eveniment privat, care chiar daca respecta legile guvernamentale are anumite toleranțe. Dovadă ca organizatorii au acceptat derogarea medicala a lui Nole. 2. Ofiterii vamali fac parte din Homeland Security System care este sistem guvernamental cu LEGI clare si stricte, cu tolerantă zero. Ei n-au nici o legatura cu turneul de tenis ci doar respecta legile vamale si de imigratie. Şi una din ele este sa ai buletin de vaccinare ca sa intrii in Australia ca cetatean strain. Pentru australieni, regula de intrare poate fi diferită. Este strict decizia lor. Punct.

10226758358526973
Constantin Horea  •  06 Ianuarie 2022, 17:30
Postat de robotzel pe 06 Ianuarie 2022, 17:05

acum am si eu o intrebare pentru toti de aici! de ce va pasa atat de mult de alte tari si de regulile de acolo? fiecare tara este libera sa isi aplice legile ei cu atat mai mult cu cat este vorba de o tara din afara UE pentru care este nevoie de viza. viza de poate refuza pe orice motiv fie el si subiectiv. vezi cazul SUA care acorda doar un numar X de vize anual pentru Romania. Va revoltati de ce? Pentru ca sunteti antivaxeri si va deranjeaza ca o sa ajungeti sa nu mai intrati pe nicaieri pentru ca sunteti daci liberi si smecherii smecherilor? Djokovic a demonstrat inca de mult ca nu are respect pentru santatatea oamenilor prin ceea ce a facut la turneul ala al lui unde a existat si petrecerea in care atatia s-au infectat. totul a fost premeditat sa se dea el mare.

de ce nu-ti vezi tu de treaba ta...vaccineaza-te de cate ori vrei...e dreptul tau.dar de ce te bagi tu in viata mea sa-mi spui ce sa fac....te afectez pe tine? pai tu esti protejat. fiecare e liber sa se trateze cum crede ca e mai bine pentru el si sa-si asume. vehementa campaniei de vaccinare e de neacceptat.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  06 Ianuarie 2022, 17:23
Postat de octavianus pe 06 Ianuarie 2022, 09:54

trecand peste partea cu incultii, hai sa incercam sa nu ne jignim intre noi pentru ca unii au opinii diferite, sunt total de acord cu tine, vrei sa intri "la mine in casa" imi respecti regulile cum si eu le respect la tine in casa, eu cred ca acest "caz" Djokovic are si o latura care fix asta intareste, nimeni nu este ma presus de lege, buna sau rea o respecta toata lumea, cred ca stia f bine ce-l asteapta, nu avea nevoie de povestea asta nici ca om nici ca un mare campion.

Îți înteleg tonul pacifist, dar n-am jignit pe nimeni. Incultura este o realitate, o stare de spirit. Categoric fiecare are drept la opinie, mai ales pe un chat ca acesta. Idea care mi-am exprimat-o este foarte clară: legea este una si trebuie respectată de toti fara exceptie. Guvernul Australian a dovedit-o clar ca buna ziua.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează