SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Novak Djokovic a făcut anunțul oficial privind participarea la Australian Open

Novak Djokovic va fi prezent la Australian Open +15   FOTO
Novak Djokovic va fi prezent la Australian Open

Articol de GSP - Publicat marti, 04 ianuarie 2022 12:26 / Actualizat marti, 04 ianuarie 2022 12:59

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a anunțat că va fi prezent la ediția din acest an de la Australian Open. Sârbul nu e vaccinat, dar organizatorii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea evolua la turneul de la Antipozi.

  • Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie - 30 ianuarie, la Melbourne. Novak Djokovic este campionul en-titre în întrecerea masculină.

Sârbul, de nouă ori campion la Melbourne, a anunțat pe Twitter, în urmă cu puțin timp, că organizatorii i-au acordat în cele din urmă scutirea medicală necesară participării la Australian Open. Sârbul va pleca în orele următoare spre Melbourne, acolo unde speră să câștige cel de-al 21-lea turneu de Mare Șlem și cel prin care i-ar depăși pe marii rivali Federer și Nadal.

„La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca”, a postat marele campion sârb. 

Concret, Djokovic deține o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice.

Novak Djokovic, acceptat de Australian Open cu o scutire medicală

Anunțul era iminent. În ultimele zile, Nole a fost surprins antrenându-se intens la o bază din Marbella, una dintre reședințele sârbului. În presa din Serbia, circula deja de zile bune informația conform căreia lui Djokovic i-a fost acceptată cererea de scutire medicală.

Până astăzi, australienii nu știau dacă îl vor avea la start și pe liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, cel mai titrat jucător din istoria competiției de la Antipozi. Asta pentru că sârbul în vârstă de 34 de ani nu s-ar fi vaccinat până acum, imunizarea fiind obligatorie pentru cei care vor să intre în statul Victoria. Până la urmă, Djokovic va evolua la Melbourne pe baza unei scutiri. 

Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala Australian Open, foto: Getty
+11 FOTO

Australian Open 2022, doar pentru vaccinați sau cei scutiți medical

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat recent că jucătorii de tenis nevaccinați nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului. „Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor.

Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege. Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a declarat acesta.

Vezi și alte știri din tenis: 

FOTO Naomi Osaka, revenire pe teren după aproape patru luni » Ce a spus japoneza după victoria cu Alize Cornet

Ce start pentru Sorana Cîrstea! Victorie-fulger, 6-0, 6-0, la primul meci din noul sezon

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
1745flo
1745flo  •  05 Ianuarie 2022, 14:48
Postat de asterix pe 04 Ianuarie 2022, 14:00

Studiile recente arata ca persoanele complet vaccinate reduc cu 63% posibilitatea de a retransmite varianta Delta. Este cunoscut și mediatizat faptul ca vaccinul inhiba rata de multiplicare a virusului, de aceea și lunga discuție de a arata sau nu indulgenta celor ***.

Care studii? Mediatizate de cei ce au interes să vândă seruri? Ce spun studiile astea despre tarile supervaccinate ce acum au record de infectări?

raduzuc
raduzuc  •  05 Ianuarie 2022, 12:10
Postat de dora pe 04 Ianuarie 2022, 15:26

Regulile sunt valabile doar pentru căței !

cata dreptate ai cand te caracterizezi asa.. .vacinati-va si cu bosterul nr 5.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

raduzuc
raduzuc  •  05 Ianuarie 2022, 12:08
Postat de adrianciprian pe 04 Ianuarie 2022, 16:46

Și ce dacă nu are voie să se vaccineze? Să stea acasă, ghinion. Asta ar fi fost decizia corectă față de ceilalți sportivi și față de întreaga planetă care se chinuie de doi ani cu virusul ăsta.

decizia corecta fata de fotbalistii care cad ca mustele de infarct pe teren ??mai,mai,cum se imbolnavesc ei,ghinion,FIX dupa vacsenare. banuiesc ca esti la curent cu valul de infarcte din sport daca esti abonat gsp.. asta e,GHINION.chinuie-te in continuare. bravo NO-VAK.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează