SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ce start pentru Sorana Cîrstea! Victorie-fulger, 6-0, 6-0, la primul meci din noul sezon

Sorana Cîrstea / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sorana Cîrstea / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 04 ianuarie 2022 10:48 / Actualizat marti, 04 ianuarie 2022 11:06

Sorana Cîrstea (31 de ani, 39 WTA) a început cum nu se poate mai bine noul sezon. La Melbourne Summer Set 2, unul dintre turneele premergătoare Australian Open, Sorana s-a calificat în turul secund fără să piardă vreun game.

Jucătoarea noastră n-a stat la discuții cu rusoaica Varvara Gracheva (21 de ani, 77 WTA), pe care a învins-o după doar 49 de minute, scor 6-0, 6-0. E cea mai categorică victorie din cariera Soranei Cîrstea!

În turul următor, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 78 WTA), cea care a învins-o în primul tur pe Alison Van Uytvanck, scor 7-6 (5), 1-6, 7-5.

Tot în această dimineață, Irina Begu a învins-o pe Jessica Pegula (27 de ani, 18 WTA), favorita principală de la Melbourne Summer Set 2, scor 7-6 (6), 6-3, românca avansând în faza optimilor turneului de la Antipozi. Begu și Sorana Cîrstea s-ar putea întâlni în faza sferturilor de finală. 

Perechea Simona Halep / Gabriela Ruse, eliminată de la Melbourne » Înfrângere în două seturi pentru românce
Melbourne
Perechea Simona Halep / Gabriela Ruse, eliminată de la Melbourne » Înfrângere în două seturi pentru românce

Sorana Cîrstea a încheiat 2021 pe locul 39

2021 a fost un an pozitiv pentru Sorana Cîrstea. Aceasta s-a impus la Istanbul pentru al doilea titlu al carierei, la 13 ani distanță de primul. Pe zgura din Turcia, ea a învins-o în finală pe Elise Mertens, apoi a explicat că victoriile importante la Petra Kvitova și Belinda Bencic, de la începutul anului, au ajutat-o.

„Cumva am reușit să-mi păstrez forma bună din ultimele luni și poate am adăugat mai multă varietate jocului meu. Cred, de asemenea, că e vorba de încredere, de faptul că am câștigat multe meciuri, asta a jucat un rol mare”, a spus Sorana la acel moment. Ea a continuat forma bună cu o altă finală pe zgură, la Strasbourg.

Parcursul Soranei Cîrstea în 2021:

  • Locul 39 WTA
  • 1 titlu – Istanbul, 1 finală – Strasbourg, 0 semifinale, 2 „sferturi” – Grampians Trophy Melbourne, Portoroz

Citește și alte știri din tenis: 

FOTO Naomi Osaka, revenire pe teren după aproape patru luni » Ce a spus japoneza după victoria cu Alize Cornet

Start ideal de sezon pentru Irina Begu! Victorie de prestigiu: a trimis acasă favorita principală

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
senin
senin  •  04 Ianuarie 2022, 11:55

Anisimova e o puștoaică din Rusia mutata în State, joaca pentru USA, e destul de talentata, Sorana va trebui sa fie atenta...

2599625293432770
Sorin Mihai Agristean  •  04 Ianuarie 2022, 11:32

felicitari sorana!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează