SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC

VIDEO Situație uluitoare în UFC » De ce a fost deposedat de titlu campionul la categoria ușoară, chiar înainte de a-și apăra centura

Charles Oliveira/ foto: Imago Images
Charles Oliveira/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2022 14:02 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 15:46

Charles Oliveira (32 de ani), luptătorul brazilian din UFC, ar fi trebuit să își apere titlul la categoria ușoară duminică dimineață, împotriva lui Justin Gaethje (33 de ani), însă a fost deposedat de centură de către conducerea celei mai populare promoții din MMA, chiar înainte de luptă!

  • Gala UFC 274 va avea loc duminică, de la ora 5:00 și va fi televizată pe Pro Arena.

Motivul? Oliveira nu a trecut proba cântarului premergătoare meciului de titlu. Sportivul din Brazilia a avut aproximativ 230 de grame peste limita maximă de greutate admisă la categoria ușoară, 70,3 kilograme.

UFC a anunțat ulterior printr-un comunicat oficial că lupta dintre Oliveira și Gaethje va avea loc conform programării inițiale, însă cu o condiție clară. Dacă brazilianul câștigă, nu își va păstra centura, însă va primi șansa să lupte pentru titlul vacant în viitor. În schimb, dacă americanul Gaethje va câștiga, va deveni noul campion.

Oliveira a pierdut titlul UFC din cauza probei cântarului

Inițial, după ce a picat proba cântarului, pentru că a depășit limita maximă de greutate cu 230 de grame, Oliveira a primit termen de o oră pentru a da jos surplusul. Brazilianul nu a reușit acest lucru și va pierde titlul, indiferent de rezultatul luptei cu Justin Gaethje.

Deoarece nu s-a încadrat în categoria de greutate, Charles Oliveira va trebui să plătească. Momentan, el rămâne campion, dar odată ce meciul cu Gaethje începe, titlul la categoria ușoară va deveni vacant. Meciul se va desfășura conform programului, însă miza câștigării centurii va fi doar pentru Gaethje. Dacă Oliveira câșigă, va avea șansa să lupte pentru titlul rămas vacant în viitor.

-comunicat UFC

VIDEO. Oliveira nu trece proba cântarului

Citește și:

Scandal la Miami: Hamilton a decis să protesteze în conferință „acoperit” de bijuterii! » „Dacă nu mă lasă să concurez, atunci așa să fie"

Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează