SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PROTEST

Imaginea zilei Scandal la Miami: Hamilton a decis să protesteze în conferință „acoperit” de bijuterii! » „Dacă nu mă lasă să concurez, atunci așa să fie"

Lewis Hamilton/ foto Guliver/GettyImages
Lewis Hamilton/ foto Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2022 11:02 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 12:00

Lewis Hamilton (37 de ani), pilotul de la Mercedes, a apărut la conferința de presă premergătoarea cursei din Miami purtând numeroase bijuterii, ca protest împotriva conducerii Formula 1, care a interzis piloților purtarea accesoriilor în mașini, în timpul curselor.

Septuplul campion mondial e pregătit să încalce regula FIA la Marele din Miami, care va avea loc duminică de la ora 23:30, televizat pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Episodul 4: finala de la Sevilla » Ce paradox: Lăcătuș și Balint, cei mai slabi în meci, decisivi la 11 metri!
ISTORIA LA RAPORT
Episodul 4: finala de la Sevilla » Ce paradox: Lăcătuș și Balint, cei mai slabi în meci, decisivi la 11 metri!

Lewis Hamilton, protest împotriva interzicerii bijuteriilor la cursele de Formula 1

„Cred că am făcut progrese foarte mari ca sport. Acesta este un lucru atât de mic. Sunt în acest sport de 16 ani și port bijuterii încă de atunci. În mașină port doar cerceii și inelul de la nas, pe care nici măcar nu mi-l pot scoate. Dacă nu mă lasă să concurez, atunci așa să fie", a declarat Hamilton, potrivit BBC.com.

Britanicul a mai anunțat că nu ar fi afectat dacă nu ar fi lăsat să participe la marele Premiu din Miami: „Avem un pilot de rezervă, așa că suntem pregătiți pentru weekend. Oricum, sunt multe de făcut în oraș. Va fi bine în orice caz”.

De aceeași părere cu Hamilton a fost și Pierre Gasly, pilotul de la Alpha Tauri: 

„Cred că există lucruri mai importante asupra cărora trebuie să ne concentrăm. Apreciez că FIA are grijă de siguranța noastră. Dar, în cazul meu, sunt religios și sunt lucruri pe care le am cu mine și pe care nu mă simt confortabil să nu le am în mașină. În cele din urmă, noi suntem cei care mergem acolo și ne punem viețile în pericol și cred că ar trebui să fie o alegere personală. Sper ca în final să găsim o soluție mai bună”.

Citește și alte știri din Formula 1:

Formula 1 va încerca un nou format pentru calificări în 2023

„Să mori în ziua Învierii”» 28 de ani de la dispariția marelui Ayrton Senna. Ce scria Gazeta după tragedie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
103714762341537
Bogdan Panici  •  07 Mai 2022, 15:54

La fel si cu vaccinul!

110731838029781
Baba Novac  •  07 Mai 2022, 14:46

lasati-l ba sa-si tina belciugul, ca se apuca sa rame daca nu-l are....

113572341134771
Alex Alex  •  07 Mai 2022, 13:38
Postat de tororosso pe 07 Mai 2022, 13:31

Ceva specific rasei care dacă nu își pun pe ei 1kg de bijuterii nu pot fi observați . Codul Sportiv care le interzice purtarea în timpul curselor a cerceilor, piercing-urilor şi a altor bijuterii este de multă vreme introdusă dar Hamilton vrea să pară interesant și unic . Respecți regula concurezi , nu ,stai ca spectator .

Nu mai spune asa ceva că sar alde politicaly corect pe tine, omul ăsta este discriminat cu zeci de milioane pe an el si alții ca el, bine nush cum se face că asiaticii nu se plâng niciodată ca sunt discriminați, poate are a face cu faptul că aia mai si muncesc cinstit si nu reprezinta 75%din populatia penitenciara

Vezi toate comentariile (6)
Comentează