SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORT CARITABIL

Cine e Remus Miron, braşoveanul care a înotat 24 de ore pentru 10.000 de euro destinaţi copiilor bolnavi de cancer: "Cînd apare ceva şi pot să ajut, contaţi pe mine!"

Miron e triatlonist și multiplu
medaliat la campionatele
naționale de înot pînă în 2007,
cînd făcea sport de performanță Foto: Cristi Preda +1   FOTO
Miron e triatlonist și multiplu medaliat la campionatele naționale de înot pînă în 2007, cînd făcea sport de performanță Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 10 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 februarie 2014 21:08

Remus Miron, 32 de ani, dezvăluie ce-a simţit de vineri pînă sîmbătă, în bazinul de la Izvorani, cînd a parcurs 56 de kilometri, şi cum se pregătea cu exerciţii destinate persoanelor cu handicap locomotor.


Gazeta Sporturilor de duminică a prezentat în ediţia tipărită de ieri realizarea lui Remus Miron. Întreaga poveste poate fi citită pe Gazeta Digital!

Ieri, în jurul orei 11:00, la fix o zi distanţă după ce a încheiat o cursă-unicat, 24 de ore de înot pentru ajutorarea bolnavilor de cancer în stadiu terminal, Remus Miron a răspuns apelului Gazetei.

- Remus, cum te simţi după un asemenea efort?
- Foarte bine. Util! Nu sînt obosit, am dormit suficient, chiar forţat. Sînt pe picioare, întreg, nu cred că am nevoie de masaj sau chestii de genul ăsta pentru că înotul e, oricum, superior tuturor sporturilor! Oricît de mult efort ai face prin înot, te alegi numai cu lucruri pozitive pentru organism.

- Ai avut două momente dificile, în care ai fost aproape de a leşina…
- Să ştii că nu le-am resimţit ca dificultăţi. Am fost foarte motivat şi am încercat să rămîn la fel pînă la sfîrşit. Pentru cei care au nevoie de ajutor. Mereu am fost înconjurat de oameni cu probleme de acest gen, mai ales cu dizabilităţi locomotorii. Uite, la un maraton de înot organizat de doi prieteni poloişti, exista o echipă de ştafetă formată din persoane cu handicap. Îi urmăream şi-i admiram. După aceea, ne-ntorceam în bazin şi făceam exerciţii specifice lor. Simţeam ce înseamnă să nu ai un braţ, un picior. Mi-am promis că toată viaţa îi voi susţine!

- Ştiu că ai revenit relativ recent în bazin!
- Am făcut sport de performanţă între 1987 şi 1997. M-am întors în 2012. Înot. Sînt încă în stare de revenire, dar mi-am promis că a doua oară nu mă las!

- Ai ajuns acasă, la Braşov. Cu ce te ocupi?
- Eu sunt inginer geodez cu drept de semnătură. Cadastru! Din asta trăiesc, dar, pe lîngă înot, am şi un hobby. Colecţionez viniluri. Datorită pasiunii sînt DJ la diferite evenimente mai mari, cum ar fi festivaluri.

- Pe viitor?
- Niciodată nu m-am gîndit la ceva "pe viitor". Totul este spontan, pe moment. Cînd există oportunitatea, mă implic! Dar nu plănuiesc ceva cu mult timp în urmă. Îmi revin la viaţa normală. Dacă apare ceva şi pot ajuta, contaţi pe mine!

"Îmi pare rău că asemenea evenimente n-au anvengura din afară. În Italia se strîng şi două milioane de euro, nu 10.000. Dar aici nu ştim decît fotbal"
Remus Miron

5 lei pentru fiecare minut pentru în apă a încasat Miron la evenimentul organizat de Fundaţia Hospice Casa Speranţei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
anonimulx
anonimulx  •  10 Februarie 2014, 20:49

Respect Dj Lektronikumuz! :D

cristinaco71
cristinaco71  •  10 Februarie 2014, 15:16

Respectele mele domnule Miron; mi-ar fi placut ca acest titlu sa fie pe prima pagina a ziarelor sportive!!!

caminero
caminero  •  10 Februarie 2014, 14:46

Două-trei amănunte tehnice n-ar strica ... a înotat doar spate? a făcut pauze? sau astea-s informaţii doar pentru versiunea tipărită?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează