SPORTURI  »  ALTELE  »  DINAMO

VIDEO Dinamo a inaugurat academia de înot » Tatăl lui David Popovici va fi manager: „Un sportiv la Jocurile Olimpice din 2028”

Inaugurarea Academia de înot Dinamo
Inaugurarea Academia de înot Dinamo

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 19:09 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 19:09

Dinamo a inaugurat academia de înot, proiectul cu ținte mari care îl va avea ca manager pe Mihai Popovici, tatăl campionului mondial și european David Popovici, și coordonator pe reputatul tehnician italian Walter Bolognani.

Ieri a venit anunțul oficial, însoțit de detalii, al unui proiect despre care s-a vorbit deja de câteva luni. David Popovici, campion mondial, european și recordman al lumii, a fost prezent, alături de antrenorul său, Adrian Rădulescu. 

Mihai Popovici a explicat în conferința de presă dedicată inaugurării care sunt țintele acestei inițiative prin care clubul Dinamo speră la o finanțare în viitor, exclusiv din bani privați. Popovici a vorbit și de costurile practicării acestui sport.

Anunțul-șoc al zilei: Gareth Bale s-a retras! După doar 6 luni în MLS, unul dintre cei mai mari jucători britanici din istorie a renunțat la fotbal
RETRAGERE
Anunțul-șoc al zilei: Gareth Bale s-a retras! După doar 6 luni în MLS, unul dintre cei mai mari jucători britanici din istorie a renunțat la fotbal

VIDEO. Mihai Popovici: „15.000 de copii vor învăța înotul”

„Am încercat să aduc lângă mine cei mai buni experți, cu aceștia am vrut să fac proiectul, unul dintre ei fiind Walter Bolognani. Ne dorim să învețe înotul aproximativ 15.000 de copii. De asemenea, ne propunem ca măcar un înotător produs de clubul Dinamo să ajungă la Jocurile Olimpice din 2028 și cel puțin un sportiv să ajungă într-o finală la Jocurile Olimpice din 2032”, a detaliat Mihai Popovici, managerul proiectului.

Antrenor de top la Dinamo: Walter Bolognani

Coordonator al Academiei va fi antrenorul italian Walter Bolognani, care în trecut a lucrat cu federația italiană încă din 2008. 

El s-a aflat la conducerea diverselor loturi naționale, de juniori, tineret, seniori, iar înainte a lucrat timp de 20 de ani la clubul Trento & Modena, coordonând întreaga activitate tehnică acvatică. Este absolvent al Universității din Trento, vorbește, pe lângă italiană, engleză, spaniolă și germană.

Cât costă înotul

Întrebat de reporterii prezenți despre costurile pe care le implică înotul pentru un junior, Mihai Popovici a clarificat acest aspect și a ținut să facă o comparație cu ceea ce înseamnă banii investiți de un tânăr sportiv care tinde spre medalii.

„Costul mediu pentru acest sport se află între 500-1.000 de lei pe lună în acest moment. Acesta poate crește substanțial în funcție și de investiția în echipament, iar eu nu recomand ca părinții să plătească în plus pentru echipament la început, ci în momentul în care un sportiv ajunge cu șanse reale la o medalie la juniori. 

Pregătirea uzuală pentru locurile de top variază undeva între 500-1.000 de euro lunar”, a explicat Mihai Popovici.

Cel mai frumos aspect al acestui proiect este că Dinamo își propune să învețe să practice acest sport prin joacă așa cum am făcut-o și eu. E cel mai frumos mod prin care poți să te îndrăgostești de apă.
David Popovici despre Academia de înot a celor de la Dinamo

Citește și alte știri:

Nervi, sânge și îmbrânceli la Sepsi - Radomiak Radom » Imagini EXCLUSIVE de la cel mai dur amical din Antalya

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/farul-transfer-kevin-boli-gica-hagi-684808.html

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează