SPORTURI  »  ALTELE  »  EVENIMENT

VIDEO Eveniment în Hong Kong în sprijinul comunității LGBTQ! 9 zile de întreceri sportive: „Vor promova diversitatea și incluziune”

Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2023 15:41 / Actualizat joi, 02 noiembrie 2023 18:10

Începând de vineri, în Hong Kong va avea loc prima ediție a „Gay Games”, un eveniment sportiv dedicat persoanelor din comunitatea LGBTQ+.

Timp de 9 zile, aproximativ 2.400 de persoane se vor înfrunta într-o serie de concursuri, precum tenis, fotbal sau înot pentru a promova diversitatea și acceptarea.

VIDEO Întreceri sportive în Hong Kong în sprijinul comunității LGBTQ+

Nathan Naidu, unul dintre organizatori a explicat ideea proiectului: „Cred că acest eveniment va ajuta să schimbă modul în care societate din Hong Kong percepe comunitatea LBTQ+. O societatea care luptă pentru libertate, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, trebuie să creadă și dreptul de a iubi”.

„Aceste jocuri vor promova diversitatea și incluziunea. Vrem să oferim o platformă pentru toți cei care vor să-și afirme identitea”, a spus și Lisa Lam, implicată și ea în organizarea evenimentului, potrivit Reuters.

Gina Benjamin este profesoară de teatru și pasionată de fotbal. Iar acum spune că abia așteptă să concureze. „Avem un scop mare. Jucăm pentru a avea șansa de a schimba legile. Sunt norocoasă că am o familie deschisă când le-am spus că sunt lesbiană. M-a acceptat și asta mi-a oferit multă încredere. E un prilej ca lumea să vadă că suntem oameni normali. Trebuie să avem aceleași drepturi”, spune Gina Benjamin.

Citește și:

Simona Halep și-a scos la vânzare vila cu 9 camere de la Snagov » Prețul astronomic cerut

Rugbiștii Africii de Sud au plecat în turneu prin țară, după câștigarea Mondialului » Imagini impresionante de astăzi! Va fi sărbătoare în 4 orașe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
boierasul
boierasul  •  02 Noiembrie 2023, 20:13

Oare cine putea fi autorul acestui "articol"))????? Viitorul redactor șef))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează