SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

UPDATE Consecințe economice importante după ce Jocurile Olimpice au fost amânate + a fost anunțată noua dată de disputare

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021. foto: Guliver/Getty Images
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 14:29

Amânarea Jocurilor Olimpice pentru 2021 pune la încercare bugetul comitetului de organizare, care urmează să decidă în această săptămână noile date.

  • UPDATE / OFICIAL Reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional au anunțat periaoda de disputare a competiției. Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021, între 23 iulie și 8 august

Peste cinci miliarde de dolari îi va costa pe japonezi amânarea Jocurilor Olimpice conform profesorului de economie Katsuhiro Miyamoto de la Universitatea din Kansai, citat de Reuters. O sumă care se adăugă la cele 12 miliarde ale bugetului inițial. 

Japonezul care studiază impactul economic pe care le au Jocurile Olimpice asupra țării sale spune că o mare parte din suma adițională se va cheltui pe întreținerea arenelor, din angajarea altui personal, lucru care se va dovedi o lovitură grea. 

Jocurile Olimpice // Multe necunoscute

Chiar dacă sponsorii principali și-au reafirmat sprijinul pentru Jocurile din 2021, firmele mai mici japoneze care au investit un total de 3 miliarde sunt în incertitudine. 

"Am semnat doar pentru un an, nu știm dacă trebuie să negociem o prelungire a acestuia sau trebuie să facem altul cu costuri suplimentare. Nici nu e clar dacă mai avem drepturi să folosim în continuare însemnele oficiale ale JO", a spus pentru Reuters unul dintre reprezentanții sponsorilor. 

Mai există și probleme cu diverse clădiri care în 2021 au programate evenimente și care cu greu ar mai putea face loc pentru Jocurile Olimpice.

Jocurile Olimpice // Cum rămâne cu Satul olimpic?

Una dintre cele mai mari bătăi de cap pentru organizatori pare să fie Satul olimpic, construit pentru a găzdui 10.000 de sportivi. Ca la orice ediție de JO, apartamentele urmau să fie transformate în locuințe pentru care oamenii au plătit în avans. 

Până în 2023, ele urmau să fie în totalitate ocupate. "Nu am fost anunțați ce se va întâmpla, ar fi greșit ca perioada în care ne putem muta să fie prelungită fără acordul nostru", a spus pentru Reuters una dintre viitoarele proprietare. 

Firma de imobiliare care se ocupă de vânzarea apartamentelor a spus că a sistat vânarea lor deocamdată. Până la momentul anunțului de amânare se vânduseră 4,5 milioane de bilete pentru Jocurile Olimpice și 970.000 pentru cele Paralimpice. 

Organizatorii spun că deocamdată nu au decis cum vor aborda și această problemă, deși mass-media din Japonia a scris că ele rămân valabile pentru 2021.

Jocurile Olimpice, în iulie 2021?

În iulie la anul? Până la a stabili toate detaliile, mai întâi trebuie fixate noile date. Se pare că membrii Comitetului Internațional Olimpic doresc altă perioadă decât partea japoneză

"Îmi imaginez că președintele Bach mă va suna, săptămâna asta, pentru a lămuri această chestiune. Avem timp pentru a schimba impresii, dar sper ca la un moment dat să ajungem la un acord ", a spus Yoshiro Mori, președintele Comitetului de organizare japonez. 

Televiziunea publică NHK a avansat, săptămâna trecută, informația pe surse că Jocurile Olimpice vor avea loc între 23 iulie și 8 august 2021, informație confirmată oficial astăzi. 

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre sport:

Articol-manifest despre Tokyo 2021: „Olimpiada vrea să arate precum Mondialul Nazist pierdut din 1942?! Avem șansa de a face lucrurile diferit”

CORONAVIRUS. Geraint Thomas, reacție categorică despre Turul Franței: „Nu ar fi la fel fără spectatori”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează