SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Cosmin Radu, cel mai valoros poloist român din ultimii 20 de ani, va juca un sezon la CS Dinamo

Ultima echipă la care a jucat Cosmin Radu a fost HAVK Mladost Zagreb FOTO Imago Images
Ultima echipă la care a jucat Cosmin Radu a fost HAVK Mladost Zagreb FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 20:53 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 21:03

Cosmin Radu (41 de ani) revine în bazin pentru o nouă provocarea cu echipa celor de la CS Dinamo, care va aborda noul sezon competiţional cu o echipă formată în totalitate din jucători români.

Cosmin Radu, considerat unul dintre cei mai buni centri din lume în generaţia sa, va juca un sezon la CS Dinamo, după cum a anunțat clubul pe pagina de Facebook.

Echipa din Ștefan cel Mare va aborda noul sezon competiţional cu o echipă formată în totalitate din jucători români, obiectivul fiind de a creşte jucători valoroşi pentru echipa naţională. „Pe lângă 5-6 jucători consacraţi, antrenorii Andrei Mateiaşi şi Aurel Ionescu vor miza pe mulţi jucători tineri şi foarte tineri. Pentru aceştia, prezenţa în bazin a lui Cosmin Radu va fi un mare câştig” precizează clubul.

Cosmin Radu a jucat în Italia și Croația

Cosmin Radu şi-a început cariera de jucător în 1992 la Rapid Bucureşti, echipă la care a jucat până în 2004. Marea parte a carierei și-a petrecut-o la echipe din străinătate precum Rari Nantes Florentia (Italia), HAVK Mladost Zagreb (Croația), Primorije Rijeka (Croația), New York Athletic Club (SUA) şi Neptunes WPSC (Malta). În 2021 și-a anunțat retragerea din polo. „Aș mai putea juca doi sau trei ani, dar a venit momentul să mă opresc și să lucrez pentru federație", spunea el atunci. Timp de doi ani a ocupat postul de vincpreședinte al FRP.

Cosmin Radu are patru titluri de campion al României, două titluri de golgheter al României, trei titluri de campion al Croaţiei, cvintuplu câştigător al Cupei Croaţiei, cvadruplu câştigător al Ligii Regionale, vicecampion în Cupa Campionilor, câştigător al US Open, campion al Maltei, MVP al Cupei Croaţiei, al US Open şi al Ligii Regionale (două ori).

El deţine recordul de selecţii în echipa naţională, 450, cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, la zece ediţii ale Campionatelor Europene, la cinci ediţii ale Campionatelor Mondiale.

Citește și:

Andy Murray, cu toată familia alături la New York, soție și cei patru copii
US OPEN
Andy Murray, cu toată familia alături la New York, soție și cei patru copii
Medalie mondială de argint pentru România într-un sport inedit
CAMPIONATE MONDIALE
Medalie mondială de argint pentru România într-un sport inedit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează