SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATE MONDIALE

Medalie mondială de argint pentru România într-un sport inedit

Dmitrii Shamaev cu medalia de argint
Dmitrii Shamaev cu medalia de argint

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 19:56 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 21:13

Dmitrii Shamaev (28 de ani) a urcat pe poziția a doua la Campionatele Mondiale de Biatlon-Role, câștigând medalia de argint în proba de masculină de start în bloc. 

România a încheiat Campionatele Mondiale de Biatlon-Role, desfășurate în perioada 24-27 august la Brezno-Osrbile (Slovacia) cu o medalie de argint.

Dmitrii Shamaev a devenit vicecampion mondial în proba masculină de start în bloc, terminând cursa pe locul 2, după Taras Lesiuk din Ucraina, dar înainte de ocupantul locului 3, Vytautas Strolia din Lituania.

Acesta a reușit să se claseze apoi pe locul 4 mondial în finala probei masculine de 7.5km super sprint. În aceeași finală, Cornel Puchianu a ocupat locul 24, iar George Colțea locul 30. La 7.5km sprint masculin seniori, Dmitrii Shamaev a încheiat cursa pe locul 8, George Marian Colțea pe locul 40, Cornel Puchianu pe 48, iar George Răzvan Buta pe locul 53, dintr-un total de 66 de sportivi.

Medalie mondială de argint pentru România într-un sport inedit
Dmitrii Shamaev în acțiune

Cum a ajuns Dmitrii Shamaev să reprezinte România

Dmitrii Shamaev este de origină rusă, dar reprezintă România din 2021. „Am ales România pentru că nu am fost selecționat în echipa Rusiei, deși aveam rezultate bune. Oficiali din Republica Moldova m-au contactat, dar nu mi-au plăcut condițiile de acolo. Soția mea a venit cu ideea să căutăm altă țară și pentru că în lotul României mai erau alți trei biatloniști ruși am încercat", a povestit el pentru MatchTV.

Dmitrii a povestit că a avut nevoie de zece luni pentru a primi un pașaport românesc. „Nu regret nimic. Totul e atât merge atât de ușor în echipa României. Nu e o țară de top în biatlon, încă sunt unele probleme, dar sunt mulțumit de alegerea pe care am făcut-o", a subliniat el.

Pe timpul verii, sportivii care practică biatlonul participă în acest competiții de biatlon-role. „Participarea echipei României la Campionatele Mondiale de Biatlon-Role a fost încununată de succes. Sezonul competițional din acest an a început astfel extrem de frumos pentru sportivii din lotul de biatlon al României și sperăm că va continua la fel", a spus Puia Gașpar secretar general al Federației Române de Schi-Biatlon conform unui comunicat de presă.

Sportivii sunt determinați, foarte muncitori și se pregătesc intens pentru a obține rezultate cât mai bune. Noi îi susținem cât de mult putem și sperăm să avem parte și de finanțarea necesară pentru a face performanță la cel mai înalt nivel. Potențial și voință am demonstrat că există!
- Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi-Biatlon

Delegația Româniie în Slovacia a numărat cu 11 sportivi: patru la juniori (David Marian Folea, Horia Nicolae Urs, Maria Elisabeta Duicu și Dorina Georgia Pușcariu) și șapte la seniori (George Răzvan Buta, Cornel Puchianu, Dmitrii Shamaev, George Marian Colțea, Anastasia Tolmacheva, Elena Aleksandra Chirkova și Andreea Mezdrea). Atât juniorii, cât și seniorii, au concurat în 3 probe la masculin și 3 probe la feminin.

Citește și: 

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, campioni mondiali: „Eliminăm orice presiune” » Vor și calificarea la Jocurile Olimpice, și medalie
CANOTAJ / CAMPIONATE MONDIALE
Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, campioni mondiali: „Eliminăm orice presiune” » Vor și calificarea la Jocurile Olimpice, și medalie
Stan Wawrinka e cel mai vârstnic câștigător de meci la New York în ultimii 31 de ani! „Nu mă compar cu mine, cel din trecut”
US OPEN
Stan Wawrinka e cel mai vârstnic câștigător de meci la New York în ultimii 31 de ani! „Nu mă compar cu mine, cel din trecut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
matheus9999
matheus9999  •  30 August 2023, 21:41

E sport "inedit" doar pentru o presa sportiva inculta... In acest moment sunt afisate 42 de articole despre fotbal si alte subiecte de tabloid, doar 4 abordand alte sporturi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează