SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Stan Wawrinka e cel mai vârstnic câștigător de meci la New York în ultimii 31 de ani! „Nu mă compar cu mine, cel din trecut”

Stan Wawrinka după victoria din primul tur Foto Imago
Stan Wawrinka după victoria din primul tur Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 19:07 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 20:27

Stan Wawrinka, 38 de ani, l-a învins în turul 1 la US Open pe Yoshihito Nishioka, 7-6 (5), 6-2, 6-4, devenind cel mai vârstnic învingător într-un meci de simplu la New York de la Jimmy Connors, care avea 40 de ani în 1992

Campion la US Open în 2016, după o finală memorabilă cu Novak Djokovic, elvețianul arată că are în continuare armele, dar și dorința de a concura la nivel cât mai înalt. În fața japonezului Yoshihito Nishioka, 27 de ani, 44 ATP, veteranul a arătat puternic și inspirat, parafându-și victoria în trei seturi și două ore și 25 de minute de joc.

Astfel, a devenit cel mai vârstnic câștigător de meci la US Open din ultimii 31 de ani, de la Jimmy Connors, care în 1992, la 40 de ani, trecea în primul tur de brazilianul Jaime Oncins, apoi pierdea în fața lui Ivan Lendl în patru seturi. Era ultima prezență a americanului pe un tablou major din carieră.

Stan Wawrinka: „Știu exact unde mă aflu”

Wawrinka, ocupant al locului 49 mondial, vrea mai mult însă. „Cred că joc bine”, a spus el în conferința de presă de după partidă. ”Nu încerc să mă compar cu mine, cel din trecut. Nu e o idee bună să privesc spre ce făceam acum câțiva ani”, a subliniat el.

„Sunt mulțumit însă cu nivelul actual. Știu exact unde mă aflu”. Și ce înseamnă asta pentru triplul campion de Grand Slam, învingător la Australian Open 2014, Roland Garros 2015 și US Open 2016?

„Simt că pot învinge jucători foarte buni. Pot fi cu adevărat competitiv. Mă deplasez bine. Acest meci câștigat a avut un nivel ridicat, multă intensitate. Este important să continuu să merg în direcția cea bună”, a dezvoltat Stan.

16 titluri ATPa cucerit elvețianul până acum, între ele și trei de Grand Slam. Cel mai recent este Geneva 2017, iar finală disputată - anul acesta, la Umag

El a explicat că în ultimele luni a adunat, săptămână de săptămână, mai multe victorii, căpătând încredere în ceea ce face. Speră ca până la finalul sezonului să se mobilizeze și să obțină rezultate mari.

Nu uit niciodată de ce am început să joc tenis, ce visam când eram mic. Să joc la US Open, în turneele de Grand Slam, în concursurile ATP mari, să fiu aici. Sunt bucuros că încă pot evolua la acest nivel – Stan Wawrinka

Wawrinka a revenit la tenis în martie 2022, după câteva sezoane fragmentate de accidentări. O problemă la piciorul stâng a necesitat două intervenții chirurgicale, ceea ce l-a ținut un an și jumătate pe margine.

Revenirea s-a făcut treptat, dar sigur. În luna februarie a acestui an a revenit în Top 100, iar în iulie în Top 50, pe 49, poziție pe care se află și acum.

3 este loculîn clasamentul ATP cel mai înalt atins de Stan Wawrinka în cariera sa, prima dată pe 27 ianuarie 2014

Stan Wawrinka: „Joc pentru a simți aceste emoții”

Mereu a spus, fiind întâmpinat poate cu un zâmbet îngăduitor, că nu intenționează să slăbească ritmul, deși știe că se apropie de finalul carierei.

Vreau să trag de mine la maximum, să fiu un jucător mai bun, cel mai bun posibil. Sigur că în carieră există suișuri și coborâșuri, emoții pozitive când câștigi, momente dure când pierzi”, a subliniat elvețianul.

„Acesta este și unul dintre motivele principale pentru care continuu. Pentru a simți aceste emoții. Sper să fie dintre cele pozitive”, a conchis zâmbind Stan.

Rezumatul meciului Wawrinka - Nishioka

Adversar în turul secund îi va fi argentinianul Tomas Martin Etcheverry, favoritul 30 al turneului.

Citește și: 

Confirmări și așteptări pe plan mondial » Cum s-au descurcat sportivii români la Campionatele Mondiale de până acum față de 2022 + Ce întreceri mai urmează în luna septembrie
CAMPIONATE MONDIALE
Confirmări și așteptări pe plan mondial » Cum s-au descurcat sportivii români la Campionatele Mondiale de până acum față de 2022 + Ce întreceri mai urmează în luna septembrie
Patricia Țig, performera zilei la US Open » Salt de 250 de locuri + secretul victoriei neașteptate: „Mi-am propus să fac niște lucruri înainte să intru pe teren”
US OPEN
Patricia Țig, performera zilei la US Open » Salt de 250 de locuri + secretul victoriei neașteptate: „Mi-am propus să fac niște lucruri înainte să intru pe teren”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează