SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Patricia Țig, performera zilei la US Open » Salt de 250 de locuri + secretul victoriei neașteptate: „Mi-am propus să fac niște lucruri înainte să intru pe teren”

Patricia Țig / Sursă foto: Imago Images
Patricia Țig / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 09:26 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 09:45

Patricia Țig (29 de ani) a produs una dintre surprizele primului tur de la US Open, învingând-o pe canadianca Rebecca Marino în două seturi extrem de echilibrate, ambele decise în tie-break, 7-6 (6), 7-6 (1). După meci, ea a explicat că diferența a fost făcută în plan mental.

După câteva sezoane agitate, în care s-a confruntat atât cu probleme medicale, cât și de natură personală, Patricia Țig face noi pași spre revenirea la forma care o propulsase între primele 60 de jucătoare ale lumii. Liniștea interioară a jucat un rol important în victoria din primul tur de la Flushing Meadows, care-i va aduce un salt de aproximativ 250 de locuri în clasamentul WTA.

„Nu e vorba de un secret, e vorba că mi-am propus să fac niște lucruri înainte să intru pe teren de când am venit aici.

Am avut în minte să fiu foarte concentrată pe mine, pe corpul meu, să mă simt eu pe mine, să rămân foarte cu picioarele pe pământ și să încerc să fac loviturile cât pot eu de bine. Și mi-a ieșit!”, a spus Patricia Țig, conform Eurosport.

„Pot evolua sub steagul curcubeu?” » „Cerință” specială la US Open a jucătoarei de pe locul 14 WTA
US OPEN
„Pot evolua sub steagul curcubeu?” » „Cerință” specială la US Open a jucătoarei de pe locul 14 WTA

Patricia Țig, înaintea testului cu Jessica Pegula: „Nu ai cum să fii locul 3 în lume dacă nu-ți faci treaba foarte bine”

În turul următor, Patricia va avea o misiune teribilă în fața americancei Jessica Pegula, a treia favorită a competiției. Românca aflată pe locul 700 WTA a prefațat acel meci: 

„Nu pot să zic că îi știu jocul bine, nu am urmărit tenis în ultima perioadă, am avut alte lucruri mai importante de făcut și gândit și rezolvat, dar știu că e o jucătoare foarte solidă, foarte focusată mi se pare. Mă gândesc că nu ai cum să fii locul 3 în lume dacă nu-ți faci treaba foarte bine. 

Nu-mi propun nimic în legătură cu jocul ei, ci mai degrabă același lucru, eu să fiu bine cu mine, să-mi fac treaba cât pot de bine, să ajustez ce pot pe teren în funcție de dinamica meciului și cam asta e, totul e despre mine, știi?”, a mai spus Patricia, conform sursei citate. 

Patricia Țig a eliminat-o pe Rebecca Marino

Patricia Țig și-a folosit clasamentul protejat pentru a intra pe tabloul principal și a reușit o surpriză de proporții.

Fără victorie pe hard din februarie 2021, sportiva „tricoloră” a stat bine în raliuri contra canadiencei Rebecca Marino (104 WTA), a greșit mai puțin, 32 de erori neforțate, față de 41 ale adversarei, și a fost mai inspirată în cele două tiebreak-uri.

Citește și alte știri din tenis: 

„Pot evolua sub steagul curcubeu?” » „Cerință” specială la US Open a jucătoarei de pe locul 14 WTA

VIDEO Patricia Țig a produs surpriza: prima victorie pe hard după 2 ani și jumătate + Begu, Ruse și Ana Bogdan, eliminate de la US Open 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Trandafir
Trandafir  •  30 August 2023, 13:11

O surpriza placuta. Bravo ! Mai departe cu Pegula, racheta nr. 1 a SUA, greu, f. greu....

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  30 August 2023, 12:34

Bravo Patricia , felicitari ! Concetreaza- te , cum ai spus si sper sa rezisti fizic . Merita sa te bucuri de joc ... Forta fie cu tine ! Ai un prenume minunat "Patricia" .

Tarabas
Tarabas  •  30 August 2023, 11:50

In primul rand, felicitari pt victorie si succes in turul 2. Insa declaratia despre Pegula... nu ii stie bine jocul ca n-a urmarit tenis in ultima perioada... Pegula are 29 de ani, cam de cand nu mai urmareste Tig tenis pt ca are alte lucruri mai importante de facut ?! Iar afirmatia ca tre sa fie buna daca e pe locul 3 in lume :))) fina, fina si complexa analiza.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează