SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Patricia Țig a produs surpriza: prima victorie pe hard după 2 ani și jumătate + Begu, Ruse și Ana Bogdan, eliminate de la US Open 2023

Patricia Țig FOTO Imago Images
Patricia Țig FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 00:18 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 08:27

Patricia Țig a obținut o victorie mare marți, în primul tur de la US Open 2023. Irina Begu, Ana Bogdan și Gabriela Ruse au părăsit competiția. Calificată în turul secund, Sorana Cîrstea evoluează azi împotriva rusoaicei Anna Kalinskaya, după ora 21:30. 

La un an de la ultimul meci în circuit, Simona Halep a vorbit despre retragere și despre cealaltă lovitură primită: „Va fi ceva nou, dar sunt pregătită”
HALEP, SUSPENDATĂ
La un an de la ultimul meci în circuit, Simona Halep a vorbit despre retragere și despre cealaltă lovitură primită: „Va fi ceva nou, dar sunt pregătită”

FINAL. Patricia Țig – Rebecca Marino 7-6(6), 7-6(1)

Țig, 29 de ani, locul 700 WTA, și-a folosit clasamentul protejat pentru a intra pe tabloul principal și a reușit o surpriză de proporții. 

Fără victorie pe hard din februarie 2021, sportiva „tricoloră” a stat bine în raliuri contra canadiencei Rebecca Marino (104 WTA), a greșit mai puțin, 32 de erori neforțate, față de 41 ale adversarei, și a fost mai inspirată în cele două tiebreak-uri.

În turul următor, Patricia va avea o misiune imposibilă în fața americancei Jessica Pegula, a treia favorită a competiției.

FINAL. Irina Begu – Tamara Korpatsch 3-6, 2-6

Irina Begu (43 WTA) pornea favorită pe hârtie în fața nemțoaicei Tamara Korpatsch (75 WTA). Sportiva „tricoloră” câștigase singurul meci direct, în 2022, pe zgură, la Lausanne.

Irina a fost de nerecunoscut. În ciuda unei frecvențe foarte bune a primului serviciu, 68%, jocul a fost controlat de Tamara. Begu a greșit nepermis de mult, 40 de erori neforțate, față de 18 ale adversarei.

Korpatsch n-a impresionat la niciun aspect. S-a mulțumit să pună mingile în teren și a așteptat ca Irina să împrăștie loviturile de dreapta. Fileul a fost inamicul româncei astăzi.

Nemțoaica a avansat pentru prima dată în carieră în turul secund al competiției de la New York. Begu se mulțumește cu un cec în valoare de 81.500 dolari, sumă impozitabilă.

Ana Bogdan – Sofia Kenin 6-7 (2), 4-6

Ana Bogdan a părăsit la rândul ei competiția, după o încleștare echilibrată cu Sofia Kenin, fosta campioană de la Australian Open. Românca n-a profitat de șansele pe care le-a avut în cele două seturi, americanca gestionând mai bine momentele importante ale partidei. Ana a condus cu 5-3 în prima manșă, dar și-a pierdut serviciul când servea pentru set, Kenin impunându-se apoi în tie-break.

Setul secund a însemnat o altă oportunitate bună irosită de Ana. Jucătoarea din Sinaia a condus cu 4-1, însă, din acel moment, a intrat într-o „spirală” negativă. Nu a mai luat niciun game, iar Kenin a luat setul la 4.

Patricia Țig a produs surpriza: prima victorie pe hard după 2 ani și jumătate + Begu, Ruse și Ana Bogdan, eliminate de la US Open 2023
Ana Bogdan FOTO Imago Images

FINAL. Gabriela Ruse - Karolina Pliskova 1-6, 3-6

Gabriela Ruse, 25 de ani și 167 WTA, e obișnuită deja cu New York-ul după ce a câștigat trei meciuri în calificări. Oboseala acumulată săptămâna trecută și-a spus cuvântul în fața cehoaicei Karolina Pliskova, 31 de ani și 25 WTA, fost lider mondial, dar care nu se regăsește

Patricia Țig a produs surpriza: prima victorie pe hard după 2 ani și jumătate + Begu, Ruse și Ana Bogdan, eliminate de la US Open 2023
Gabriela Ruse FOTO Imago Images

Gabriela n-a găsit soluții în fața serviciului Karolinei, 11 ași, iar în setul secund a avut nevoie de intervenția medicului turneului. Cele 11 lovituri câștigătoare n-au fost suficiente pentru a-și scoate adversara din ritm.

Pliskova a obținut calificarea la capătul 75 de minute, scor 6-1, 6-4. În turul următor va da peste franțuzoaica Clara Burel (62 WTA).

Citește și: 

David Popovici s-a luat la întrecere cu cei mici la Londra
ÎNOT
David Popovici s-a luat la întrecere cu cei mici la Londra
Canoistul Cătălin Chirilă:  „O medalie olimpică ar însemna împlinirea visului suprem”
KAIAC-CANOE
Canoistul Cătălin Chirilă: „O medalie olimpică ar însemna împlinirea visului suprem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  30 August 2023, 12:41
Postat de Trandafir pe 30 August 2023, 07:47

Begu, Ruse, Bogdan eliminate. Cirstea si Tig merg mai departe. Tot e bine ! La barbati am disparut complet.

Il introducem pe "Marele" Iohannis ...

fcsbenimeni
fcsbenimeni  •  30 August 2023, 09:44

Ar cam trebui sa ne obișnuim la turnee de grand slam cu astfel de participare, cel mult trei tururi. E o realitate care va dura, din urma nu vine nimic iar prezentul e asta.

fibra
fibra  •  30 August 2023, 08:03

Irino,ce ai patit? Cred ca ai avut o jena deoarece nu ai fost la "meci"?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează