SPORTURI  »  ALTELE  »  CS RAPID

UPDATE CS Rapid a rezolvat problema! Echipele clubului riscau să piardă meciurile la „masa verde”

Handbalistele de la CS Rapid au emoții, nu doar din cauza salariilor sau a adversarelor Cisnădie, scor 36-26, la debutul antrenorului Kim Rasmussen/ foto: Facebook @Handbal Rapid
Handbalistele de la CS Rapid au emoții, nu doar din cauza salariilor sau a adversarelor Cisnădie, scor 36-26, la debutul antrenorului Kim Rasmussen/ foto: Facebook @Handbal Rapid

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 14:09 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 14:11

Nu mai e un secret, Clubul Sportiv Rapid se confruntă cu mari dificultăți financiare. Dar o parte dintre probleme au fost rezolvate azi.

UPDATE 4 ianuarie: CS Rapid a achitat o parte din datorie

În cursul zilei de azi, CS Rapid a achitat cam jumătate din datoria către Salvarea București-Ilfov, care era de aproximativ 40.000 lei. Restul a fost reeșalonat. 

Astfel că s-au putut semna contractele pentru asistența medicală la meciurile pe care echipele de handbal și de baschet ale clubului giuleștean le vor disputa pe teren propriu în prima parte a lunii ianuarie.

Rapid risca să piardă la „masa verde”

Pe 18 decembrie 2023, Ministerul Transporturilor, de unde vin banii, a cerut public un ajutor de la Guvern, de 1,5 milioane euro, pentru deblocarea parțială a acestor probleme. 

Iar premierul Marcel Ciolacu a aprobat suplimentarea bugetului de la Transporturi cu respectiva sumă, din fondul de rezervă. Numai că, potrivit unor surse apropiate clubului CS Rapid, banii sunt încă blocați la Ministerul de Finanțe și nu au ajuns în conturile vișiniilor.

Iar sportivilor neplătiți din august li s-a promis stingerea unor restanțe salariale până la jumătatea acestei luni. Pe lângă contracte neachitate, există însă multe alte datorii pe care clubul le-a acumulat, depășindu-se cu mult bugetul stabilit pentru 2023. Iar acestea încep să "strângă" tot mai rău încă de la debutul lui 2024.

Una dintre problemele care arde cel mai tare este cea a datoriilor către serviciul de salvare. În ultimele luni, la partidele de handbal, volei, baschet și altele ale Rapidului, în calitate de gazdă, s-au acumulat restanțe de aproximativ 40.000 de lei. 

Iar reprezentanții instituției respective, Sabif (Salvarea București- Ilfov), au anunțat că nu mai sunt dispuși să asigure asistența medicală obligatorie la meciuri dacă această sumă nu este achitată. 

Primul eveniment este chiar sâmbătă, când Rapid întâlnește la sala Giulești, în campionatul masculin de baschet, formația din Târgu Jiu. Cum vistieria celor de la CS Rapid este goală, există pericolul ca, dacă nu se asigură prezența Salvării, echipele clubului să piardă meciurile la „masa verde”.

"Se caută soluții, nu se vor lăsa lucrurile așa. Până vineri ar trebui să se plătească celor de la Salvare. Dacă nu, cel mai probabil clubul se va angaja să achite cash pentru meciurile următoare, urmând ca vechea datorie să fie stinsă când vor veni banii de la Guvern. Sau poate se va apela la o altă firmă de salvare, urmând să se achite tot așa, pe loc", au precizat aceleași surse.

Datorii la același nivel sau mai mari se mai înregistrează și către firmele de curățenie și mentenanță de la bazele sportive ale clubului, inclusiv la stadionul de fotbal, dar și la diverse hoteluri, unde cazările nu au fost mereu achitate.

Ce meciuri urmează să organizeze echipele CS Rapid

  • 6 ianuarie, campionatul masculin de baschet, Rapid - CSM Tg. Jiu
  • 10 ianuarie, campionatul feminin de handbal, Rapid - HC Zalău
  • 13 ianuarie, campionatul feminin de baschet, Rapid - FCCB UAV Arad
  • 14 ianuarie, Liga Campionilor handbal feminin, Rapid - Metz
Ancheta în cazul copiilor intoxicați cu clor la bazinul Rapid, încremenită în aceeași fază din octombrie 2021!
CSM RAPID
Ancheta în cazul copiilor intoxicați cu clor la bazinul Rapid, încremenită în aceeași fază din octombrie 2021!
Cum s-a ajuns la incidentul grav la bazinul de la CS Rapid + „A mai fost un episod cu echipa de polo”
Bazin Rapid
Cum s-a ajuns la incidentul grav la bazinul de la CS Rapid + „A mai fost un episod cu echipa de polo”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Sport_Billy
Sport_Billy  •  05 Ianuarie 2024, 00:09

1,5 milioane euro peste bugetul initial! Asta demonstreaza în primul rand un management prost si nimeni nu se intreaba cum s-a ajuns la asta. Si de ce se dau banii asa usor de la minister unora care nu au stiut sa se încadreze în bugetul alocat. Cand cei de la Rapid aratau cu degetul spre CSM ca ii da 20.000 euro pe luna Cristinei Neagu, un nume mare totusi in sport, ei plateau un salariu mai mare baschetbalistului Darius Johnson-Odom, un necunoscut pentru publicul larg, ce se putea plimba liniștit cu metroul fără să-l bage nimeni în seamă. Fara ca macar să joace o finala de campionat intern.

Juvezaur
Juvezaur  •  04 Ianuarie 2024, 12:50

si eu care credeam ca CSMu' ia bani de la stat si suge sangele poporului.. pentru ca asa mi-a spus GSPu' ani de zile

kaizersoze
kaizersoze  •  04 Ianuarie 2024, 11:38

Ce a făcut Salam cu banii? Incompetenta crasă.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close