SPORTURI  »  ALTELE  »  CSM RAPID

Ancheta în cazul copiilor intoxicați cu clor la bazinul Rapid, încremenită în aceeași fază din octombrie 2021!

Ancheta în cazul copiilor intoxicați cu clor la bazinul Rapid, încremenită în aceeași fază din octombrie 2021!
Ancheta în cazul copiilor intoxicați cu clor la bazinul Rapid, încremenită în aceeași fază din octombrie 2021!

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2024 18:08 / Actualizat miercuri, 03 ianuarie 2024 19:10

Au trecut deja aproape 27 de luni de la accidentul colectiv de la bazinul de înot al clubului Rapid, când 18 copii au fost intoxicați cu clor, unii fiind la un pas de tragedie, iar cazul nu a fost încă finalizat de către organele de cercetare.

Ba mai mult, pare că ancheta pentru găsirea celor responsabili a înghețat. De-a lungul timpului, GSP.ro a urmărit cazul, însă lucrurile au rămas încremenite în faza de cercetări.

Se tot cercetează

 La finalul anului precedent, într-un răspuns către gsp.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 anunța că: "Urmare a cererii dvs. înregistrate la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti la data de 11.12.2023, prin care solicitați informații cu privire la dosarul penal nr. 7933/P/2021, privind incidentul care a avut loc în data de 18.10.2021 la bazinul de înot din Calea Giuleşti nr. 18, Sector 6, Bucureşti, vă informăm că în cauză sunt efectuate cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 Cod Penal, neglijență în serviciu, prev. de art. 298 rap. la art. 308 Cod Penal şi neluarea măsurilor legale de securitate şi siguranță în muncă, prev. de art. 349 Cod Penal.

Cercetările sunt efectuate de către lucrătorii de poliție din cadrul DGPMB – Poliţia Sectorului 6 Secţia 20 Poliție Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului Sectorului 6 Bucureşti, la acest moment urmărirea penală nefiind finalizată".

Adică un răspuns aproape identic cu cel oferit în urmă cu un an, în ianuarie 2023, în care se preciza că "dosarul se află în lucru la Secția 20 Poliție din cadrul DGPMB. În legătură cu acest eveniment se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de vătămare din culpă". La fel au stat lucrurile și în mai 2023!

De atunci au mai apărut două posibile infracțiuni, neglijență în serviciu și neluarea măsurilor legale de securitate și siguranță în muncă. Aspecte care apăreau însă la începutul anchetei, declanșată în octombrie 2021!

Surse din club au menționat că la momentul derulării acelor evenimente, în acte, responsabil cu activitatea la bazin figura fostul fotbalist Vasile Caciureac, soțul președintei clubului, Valentina Caciureac, cea care în iunie 2022 a fost înlocuită cu Bogdan Vasiliu. Dar, de fapt, manager tehnic al bazinului era Romeo Mezes, un specialist pensionat, care ulterior incidentului a și plecat.

Iar bazinul, închis aproape două luni, pentru cercetări, a fost redeschis încă din primele zile ale lui 2022. Prima măsură după eveniment a fost să se rezilieze contractul cu firma Evropro, condusă de Evian Mozes, care se ocupa de mentenanța bazinului în momentul intoxicării cu clor a celor 18 copii. Între timp, a fost adusă o altă instalație de clorinare a apei, din Italia. Acum, cel care se ocupă de bazin este Andrei Ceaușel, iar Rapid nu mai închiriază bazinul către terți, acesta fiind folosit doar de antrenorii clubului, pentru secțiile de înot și polo.

18 copii cu pneumonie toxică, 12 au avut nevoie de internare

Pe 19 octombrie 2021, după ce s-au antrenat în bazinul de la Rapid, 18 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, au ajuns la camera de gardă a Spitalului clinic de urgență "Grigore Alexandrescu" cu pneumonie toxică, cauzată de concentrația prea mare de clor din apă. Spitalul a sesizat poliția, fiindcă 12 dintre micii pacienți au avut nevoie de spitalizare pentru 3-4 zile, iar 10 au fost conectați la oxigen, fiindu-le afectate căile respiratorii în urma inhalării vaporilor de clor. Până la urmă, toți copiii și-au revenit, dar nici acum nu au fost depistate și învinuite persoanele care se fac vinovate de respectivul eveniment. Tot surse din cadrul clubului susțin că, de atunci, toți părinții și-ar fi retras plângerile.

3,6mg/l de clor în apă a fost valoarea concentrației de clor din apa bazinului de la Rapid, conform probelor prelevate de Poliție și DSP, deși cea maxim admisă este de 0,83 mg/l

Bazinul de înot Rapid a fost redeschis, după aproape 3 luni de la accidentul în care 18 copii au fost intoxicați. Anunțul Poliției despre stadiul anchetei
ANCHETĂ
Bazinul de înot Rapid a fost redeschis, după aproape 3 luni de la accidentul în care 18 copii au fost intoxicați. Anunțul Poliției despre stadiul anchetei
Cum s-a ajuns la incidentul grav la bazinul de la CS Rapid + „A mai fost un episod cu echipa de polo”
Bazin Rapid
Cum s-a ajuns la incidentul grav la bazinul de la CS Rapid + „A mai fost un episod cu echipa de polo”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează