SPORTURI  »  ALTELE  »  FURTUNĂ ÎN SPORT

Cum a întrerupt Dâncu acum câteva minute o ceartă aprigă: ”Dacă ați ajuns aici e vina voastră, a celor din sport!”

FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2016 14:47

În sediul COSR de la "Șosea", a avut loc astăzi o adunare informală a oamenilor din sport.

Președinți de federații, medici, foști mari campioni și oameni din minister s-au adunat ca să dezbată ceea ce ei înșiși au numit "cea mai bună soluție pentru ieșirea din criza sportului românesc".

La rugămintea Elisabetei Lipă, Adrian Stan, antrenor de gimnastică plecat în Marea Britanie și specializat în paralele, exact ceea ce a lipsit sportului nostru în ultimii ani, a prezentat cum funcționează sistemul din UK. Descrierea unui sistem în care sportul e sprijinit în special de bani privați a încins spiritele în sală.

Mai mulți participanți s-au ridicat să-l contreze, spunându-i: "Și ce vreți să demonstrați cu asta?!" 

A urmat un schimb de replici polifonic, întrerupt de intervenția ministrului Vasile Dâncu, prezent și el, dar sosit după începerea discuției, pentru că venise de la o acțiune legată de clădirile cu risc seismic din România.

"Dacă ați ajuns aici e vina voastră, a celor din sport!", le-a spus, sec, ministrul.

Cei din sală au murmurat, însă Dâncu a continuat: "În loc să găsiți o soluție în comun v-ați certat, așa cum faceți și acum, ani în șir. Iar, ca să fim sinceri, lipsa consensului a venit din lupta voastră pentru bani!".

Dâncu le-a spus că, din perspectiva lui, soluția trebuie găsită rapid și ea poate fi elaborată de un grup restrâns de oameni cu mare prestigiu, "cel mult 15, pentru că altfel iar se va lungi la nesfârșit totul".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  22 Septembrie 2016, 22:20

Agaricii prezenti la acea sedinta , tac din gura cand un politruc *** ca acest Dancu face chipurile ordine. Tac din gura pt. ca stau agatati de sportivi si de antrenorii care se lupta cu lipsurile. O tara cu oamrni ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doze
doze  •  22 Septembrie 2016, 17:12

in conditiile economice din Romania, sportul profesionist nu ar trebui sa fie finantat prin bani publici!

baruch
baruch  •  22 Septembrie 2016, 15:42

sportul n-o sa mai fie niciodata ce-a fost. banii veneau din 2 locuri: de la privati si de la stat. niciun om de afaceri si niciun primar, politician etc. sanatosi la cap nu se mai amesteca in sport si mai ales in fotbal, care poate deveni imediat bilet de puscarie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează