SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Cum s-a poziționat COSR față de amânarea JO de la Tokyo » Reacția lui Mihai Covaliu

Articol de - Publicat marti, 24 martie 2020 18:50

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, salută amânarea Jocurilor Olimpice pentru anul viitor.

Lumea sportului a aplaudat decizia de amânarea a Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021, o decizie care a tot fost așteptată în ultima perioadă având în vedere situația mondială. Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a transmis printr-un comunicat punctul său de vedere. 

Mihai Covaliu: „E cea mai bună soluție”

„În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, vocea sportivilor a fost auzită și decizia a venit imediat fiind în asentimentul majorității și în interesul sportivilor și familiei olimpice. Comisia Sportivilor din cadrul COSR și-a exprimat aceeași părere după ce a fost consultată de către conducerea forului olimpic. Cea mai mare parte a sportivilor români au spus că soluția amânării competiției de la Tokyo este cea mai bună și oferă tuturor participanților șanse egale atât pentru cei care s-au calificat, cât și pentru sportivii aflați în plină campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice”, a spus șeful COSR. 

VIDEO / Jocurile Olimpice au fost amânate

COSR Caută soluții 

Președintele Mihai Covaliu consideră o prioritate necesitatea continuării procesului de pregătire a componenților loturilor olimpice în perspectiva calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

„Comisia Tehnică Olimpică și pentru Sportul de Performanță a trimis o scrisoare deschisă adresată Comitetului Executiv al COSR privind găsirea de soluții care să permită continuarea activității sportive la nivelul loturilor olimpice. COSR colaborează cu Federațiile Sportive Naționale pentru: identificarea soluțiilor adecvate menținând continuarea pregătirii, rapoartele privind activitatea curentă a loturilor olimpice și regândirea planurilor de pregătire individuală la domiciliu, sub condiția respectării restricțiilor naționale în vigoare”, se mai arată în comunicat COSR.

59 de sportivi româniau obținut deja calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice: 

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021! Comunicatul oficial emis de CIO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează