ALTELE  ·  JOCURILE OLIMPICE

Cum s-a poziționat COSR față de amânarea JO de la Tokyo » Reacția lui Mihai Covaliu

Articol de - Publicat marti, 24 martie 2020 18:50

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, salută amânarea Jocurilor Olimpice pentru anul viitor.

Lumea sportului a aplaudat decizia de amânarea a Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021, o decizie care a tot fost așteptată în ultima perioadă având în vedere situația mondială. Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a transmis printr-un comunicat punctul său de vedere. 

Mihai Covaliu: „E cea mai bună soluție”

„În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, vocea sportivilor a fost auzită și decizia a venit imediat fiind în asentimentul majorității și în interesul sportivilor și familiei olimpice. Comisia Sportivilor din cadrul COSR și-a exprimat aceeași părere după ce a fost consultată de către conducerea forului olimpic. Cea mai mare parte a sportivilor români au spus că soluția amânării competiției de la Tokyo este cea mai bună și oferă tuturor participanților șanse egale atât pentru cei care s-au calificat, cât și pentru sportivii aflați în plină campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice”, a spus șeful COSR. 

VIDEO / Jocurile Olimpice au fost amânate

COSR Caută soluții 

Președintele Mihai Covaliu consideră o prioritate necesitatea continuării procesului de pregătire a componenților loturilor olimpice în perspectiva calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

„Comisia Tehnică Olimpică și pentru Sportul de Performanță a trimis o scrisoare deschisă adresată Comitetului Executiv al COSR privind găsirea de soluții care să permită continuarea activității sportive la nivelul loturilor olimpice. COSR colaborează cu Federațiile Sportive Naționale pentru: identificarea soluțiilor adecvate menținând continuarea pregătirii, rapoartele privind activitatea curentă a loturilor olimpice și regândirea planurilor de pregătire individuală la domiciliu, sub condiția respectării restricțiilor naționale în vigoare”, se mai arată în comunicat COSR.

59 de sportivi româniau obținut deja calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice: Vica a fost amanta lui Victor Pițurca timp de 16 ani. Cum era blonda pe vremea când dansa în club
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
14:00 Fotbal, Premier League
Wolves - Everton
Eurosport
15:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Eibar
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 12 - Iubire înflăcărată de Giuleşti
TVR 1
18:00 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Poli Iași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Levante - Athletic Bilbao
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Genoa - Spal
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
18:30 Fotbal, Premier League
Tottenham - Arsenal
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Verona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, La Liga
Sevilla - Mallorca
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
21:00 Fotbal, Liga 1
Universitatea Craiova - FCSB
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Milan
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1