SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021! Comunicatul oficial emis de CIO

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2020 14:34

Jocurile Olimpice Tokyo 2020, programate pentru iulie-august anul curent, au fost amânate pentru 2021! La fel s-a întâmplat și cu EURO 2020.

E oficial! Speculațiile făcute în ultimele săptămâni s-au materializat în cele din urmă. Astfel, 2020 a rămas și fără Jocurile Olimpice, după ce în prealabil Europeanul de fotbal fusese devansat cu un an. 

E pentru prima oară în istorie când o ediție a Jocurilor Olimpice nu poate să se deruleze la data stabilită inițial din cauza unei pandemii. Până acum, doar cele două Războaie Mondiale au anulat desfășurarea Jocurilor Olimpice de vară, în 1916, 1940 și 1944. 

Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021

Comitetul Olimpic Internațional a emis un comunicat prin care anunță că s-a ajuns la un acord pentru reprogramarea competiției, dar nu mai târziu de vara lui 2021. Numele se va păstra, Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

CNN anunță că Shinzo Abe, primul ministru al Japoniei, a avut o o discuție cu șeful Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, și au ajuns la un acord pentru amânarea Jocurilor Olimpice cu un an. Shinzo Abe a spus, potrivit The Guardian, că amânarea era inevitabilă și că nu s-ar fi putut concura în cele mai bune condiții, din cauza pandemiei de Coronavirus. 

„Am propus amânarea pentru un an, iar Thomas Bach a răspuns și a fost de acord 100%“
Shinzo Abe

Japonia a înregistrat până în acest moment 1.140 de cazuri de coronavirus. Dintre cei depistați cu COVID-19, 42 au murit.

 „Președintele Thomas Bach și primul ministru Shinzo Abe și-au exprimat îngrijorarea legată de pandemia de COVID-19. Având în vedere circumstanțele și informațiile de la Organizația Mondială a Sănătății, primul ministru al Japoniei și șeful Comitetului Olimpic Internațional au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie reprogramate după 2020, dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați. Flacăra Olimpică va rămâne în Japonia. Jocurile Olimpice trebuie să reprezinte o speranță pentru toți în aceste momente” 
comunicat CIO

 

Luni, Australia și Canada au anunțat oficial că nu vor trimite sportivi la Jocurile Olimpice de la Toyko. Competiția urma să se desfășoare în perioada 24 iulie-9 august. Decizia de amânare a JO vine după ce mai mulți sportivi au cerut acest lucru. Conform unui sondaj făcut de agenția de știri Kyodo News, 70% dintre japonezii chestionați cred că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se pot ține la datele stabilite.

11.000este numărul estimat de sportivi care ar trebui să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

12.000.000.000 de dolariar fi bugetul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă experții financiari susțin că el ar fi de fapt dublu

VIDEO Klaus Iohannis anunță carantină totală în România

Citește alte știri despre cum e afectat sportul de coronavirus

EXCLUSIV Coronavirusul poate distruge Corona Brașov! Pandemia de COVID-19 ar putea închide primul club din România: „A fost ca o lovitură de ciocan”

Colaps pentru cluburile europene? Un președinte descrie totul în detaliu: „Un meteorit s-a abătut asupra noastră”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  24 Martie 2020, 16:21

Decizia era logica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează