INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Colaps pentru cluburile europene? Un președinte descrie totul în detaliu: „Un meteorit s-a abătut asupra noastră”

Rennes - PSG // Foto: Guliver/GettyImages
Rennes - PSG // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 23 martie 2020 13:20

Nicolas Holveck, președintele executiv al lui Rennes, trage un semnal și spune că „aprilie și mai sunt lunile cele mai fragile pentru un club. Când bugetul inițial a fost consumat și nu mai sunt resurse”

„Pentru grupările europene, nu putea exista un scenariu mai rău". Aceasta este concluzia lui Nicolas Holveck. Noul președinte executiv al lui Rennes explică în detaliu cu ce se confruntă un club în întreaga Europă.

„Banii din drepturile TV intră la început, la fel ca rețetele din sponsorizări și abonamente”

„Exact în această perioadă, trezoreriile tuturor sunt în punctul cel mai de jos. Aprilie și mai sunt cele mai fragile luni pentru noi", a declarat liderul breton pentru L'Équipe.„Cea mai mare parte a banilor pentru drepturile TV sunt vărsați în prima jumătate a sezonului. Rețetele din sponsorizări și abonamente, la început, iar sumele din transferuri, vara".

„Pentru un club, masa salarială este cel mai mare punct de cheltuieli. Jucătorii trebuie să înțeleagă. Vorbim de șomaj parțial, dar, dacă grupările mor, va fi șomaj total"
Nicolas Holveck, președinte executiv Rennes 

„Un meteorit s-a abătut asupra noastră"

Pentru Holveck, „criza se produce în momentul cel mai critic. Bugetul inițial a fost consumat, iar fondurile de la televiziuni, care ar fi trebuit să intre la start de aprilie și la start de iunie, odată ce clasamentul era stabilit, au fost suspendate”.

Pandemia de coronavirus lovește fotbalul cu violență. „Intrăm în criză fără rezerve. Și, când nu mai ai resurse, orice pietricică poate fi catastrofală". Sună ca o sentință: „Un meteorit s-a abătut asupra noastră".
 

„Ținta noastră este să rămânem în viață, toți împreună. Trebuie să supraviețuiască toate cele douăzeci de cluburi, nu putem face un campionat din cinci sau zece echipe"
Nicolas Holveck, președinte executiv Rennes 

„Fără ajutorul statului, jumătate din cluburile profesioniste vor ceda în șase luni"

Un alt președinte de club francez, Bernard Caïazzo (Saint-Etienne), crede că „nu vom putea juca din nou cât timp curba coronavirusului nu se va inversa. Probabil, în iulie-august, în cel mai bun caz din 15 iunie". Acesta a declarat pentru France Bleu Loire că „trebuie să încheiem sezonul cu orice preț". Situația este disperată: „Fără ajutorul statului, jumătate din cluburile profesioniste vor ceda în șase luni. Primele cinci campionate au pierdut deja patru miliarde de euro, Ligue 1 între 500 și 600 de milioane"

 Citește alte știri din fotbalul internațional:

Vedete din Premier League, inconștiență totală! Două nopți de dezmăț în Londra: „A fost o beție sălbatică”

Ciprian Tătărușanu, detalii despre pandemia de coronavirus din Franța: „Nu am mai trăit așa ceva” » Ce spune despre fotbal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează