SPORTURI  »  ALTELE  »  CAZ ŞOCANT ÎN JUDO

Daniel Brata a fost suspendat din activitatea sportivă pînă la terminarea cercetărilor!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 10 august 2011 16:09

Daniel Brata, cercetat pentru tentativă de omor calificat, a fost exclus, miercuri, din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă pînă la terminarea cercetărilor penale, conform unui comunicat al Comitetului Director al FR Judo.

Excluderea lui Brata din lotul olimpic intră în vigoare din 10 august, iar acesta este suspendat din activitatea sportivă pînă la terminarea cercetărilor penale. Valentin Radu, cercetat în stare de libertate după ce cei doi ar fi agresat un tînăr, a fost exclus de Comitetul Director al FR Judo din lotul naţional de seniori începînd cu 20 august şi suspendat din activitatea sportivă pînă la o dată care se va stabili după audierea sa la Parchetul Oradea. Psihologul Nelu Pop a fost şi el exclus din lotul olimpic de judo. Antrenorul principal al lotului olimpic, Emil Morar, a fost sancţionat cu avertisment scris.

Campionul naţional la judo Daniel Brata a fost reţinut, marţi, de procurorii Parchetului Tribunalului Bihor pentru tentativă de omor calificat, iar Valentin Radu este cercetat în libertate după ce cei doi ar fi agresat un tînăr.

Şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, declara că cei doi tineri sunt acuzaţi că, în urmă cu o lună, au agresat un tânăr orădean în faţa unui club din municipiu. "Procurorii au fost sesizaţi despre incident în cursul zilei de luni. În prezent, se fac audieri în acest caz. Unul dintre agresori a fost reţinut, cel de-al doilea este plecat deocamdată din ţară. După întoarcerea şi audierea lui, se vor lua măsuri şi în cazul lui", declara procurorul Vasile Popa, potrivit mediafax.

În urma loviturilor primite, tînărul a fost internat la Spitalul Judeţean din Oradea, cu multiple fracturi craniene, suferind două intervenţii neuro-chirurgicale, una la Oradea şi o alta la Timişoara, însă în pofida eforturilor medicilor a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului şi dificultate de vorbire.

Daniel Brata a cîştigat, la sfîrşitul lunii iunie, medalia de bronz la categoria minus 100 de kilograme, la Cupa Mondială de judo de la Sao Paolo (Brazilia). Brata are în palmares şi o medalie de bronz la Campionatul European din 2009, de la Tbilisi.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
lauraioanaa
lauraioanaa  •  11 August 2011, 23:32

Are peste 100 de kilograme", susţin martorii lui Brata. sursa:ProSport

lauraioanaa
lauraioanaa  •  11 August 2011, 23:30

Brata a răspuns la provocare! Trei martori susţin că Brata a fost tras afară dintr-un taxi de unul dintre prietenii victimei, Adrian Popa! Mai mult, o a patra persoană, o tânără, afirmă că sportivul era cel care dorea să plece, când unul dintre prietenii lui Adrian Popa a venit şi s-a legat de el, bruscându-l chiar în taxiul în care se urcase. Din declaraţiile fetei reiese că Brata a coborât din maşină, iar Adrian Popa s-a îndreptat spre el gesticulând. "Nu vreau să iasă scandal", i-a spus Brata, însă, când Popa s-a apropiat la mică distanţă, a crezut că va fi lovit şi a reacţionat din instinct. "Adrian Popa nu este nici el un tip firav. Are peste 100 de kilograme", susţ

lateral
lateral  •  10 August 2011, 20:07

Daca medicii au descoperit vreo 20 de lovituri in zona capului crezi ca judecatorul va crede ca i-au dat 20 de castane ca n-a stat rabatat? Personal cred ca au vrut sa-l invete minte dar vazand ca omu` nu se poate apara au zis sa-i mai dea ca nah, e loc...Cum e posibil ca un sportiv profesionist, pe deasupra si campion, sa faca asta este de neimaginat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează