SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Unul dintre rivalii lui David Popovici în proba de 100 metri liber s-a întors la antrenamente

Caeleb Dressel în acțiune la Budapesta în 2022 în seriile de la 100 metri liber FOTO Imago Images
Caeleb Dressel în acțiune la Budapesta în 2022 în seriile de la 100 metri liber FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 11:42 / Actualizat joi, 09 martie 2023 12:09

Caeleb Dressel, campionul olimpic de la Tokyo din proba de 100 metri liber, s-a întors la antrenamente. Americanul nu se mai pregătise de când s-a retras în mod misterios din cadrul CM 2022 de la Budapesta

Una dintre vedetele din ultimii ani ale înotului e înapoi în bazin. Caeleb Dressel a revenit la antrenamente, așa cum informează swimswam.com

După ce antrenorul brazilian Alex Pussieldi a făcut publică informația, mai multe surse au confrimat că Dressel se pregătește din nou alături de antrenorul Anthony Nesty la Gators Club. 

Pentru că toate antrenamentele sale au fost departe de ochii curioșilor, confirmarea a venit la o competiție din Fort Lauderdale, unde Dressel nu a participat, dar a fost văzut antrenându-se.

Situația bizară de la Budapesta

Septuplu campion olimpic, Dressel nu a mai participat la nicio competiție oficială de anul trecut, când a luat parte la Campionatele Mondiale de la Budapesta. 

După ce câștigase două medalii de aur cu ștafeta de 4x100 metri liber și în proba de 50 metri fluture, el înotase în serii la 100 metri liber, unde obținuse al doilea timp, în urma lui David Popovici, dar s-a retras din motive de sănătate. Nici până în ziua de azi nu se știe care au fost problemele lui Dressel.

Unul dintre rivalii lui David Popovici în proba de 100 metri liber s-a întors la antrenamente
Popovici și Dressel s-au întâlnit deocamdată doar în finala olimpică de la 100 m liber, unde românul a fost pe 7, iar americanul a câștigat aurul FOTO Raed Krishan

În septembrie 2022, Caeleb a scris pe Instagram un post în care a dezvăluit că din luna iunie, de la CM, nu a mai intrat în bazin: „Știu că pot avea înotul și fericire. Le-am avut pe amândouă la un moment dat în viața mea și lucrez să le recuperez. Dacă ai nevoie de o pauză, ia-o! Mă voi întoarce!".

Deocamdată nu se știe care sunt planurile lui Caeleb Dressel, dacă își dorește să participe la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, din luna iulie a acestui an, acolo unde s-ar putea întâlni cu David Popovici în proba de 100 metri liber. 

Până acolo, Dressel trebuie să ia startul la Naționalele SUA, care vor avea loc între 27 iunie și 1 iulie și unde se va stabili componența delegației americane care va face deplasarea în Japonia. 

14 medalii de aur mondialeare Caeleb Dressel, două dintre titluri fiind în proba de 100 m liber cucerite în 2017 și 2019

Citește și alte știri din sport:

Kim Rasmussen, prima conferință după venirea la Rapid: „Nu pot face revoluție

Cătălina Ponor a publicat prima imagine cu băiețelul ei, în vârstă de 2 luni. „La mulți ani tuturor femeilor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează