SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATE NAȚIONALE

David Popovici a câștigat finala la 100 de metri liber la Campionate Naționale de Înot în bazin scurt

David Popovici +30   FOTO
David Popovici

Articol de , - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 19:02 / Actualizat duminica, 13 noiembrie 2022 11:13

David Popovici (18 ani) a câștigat proba de 100 de metri liber de la Campionatele Naționale de Înot în bazin scurt, cu timpul de 46.62 secunde. 

  • Probele se pot vedea pe pagina de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern

UPDATE 19:09 - David Popovici a câștigat finala și a stabilit un record național

David Popovici (CS Dinamo București) a câștigat finala A a probei de 100 de metri liber de la Campionatul Național de Înot în bazin scurt, cu 46.62 secunde, record național la această categorie! 

Locul 2 a fost ocupat de Andrei Andrei Ungur (CSM Brașov), 48.42 secunde, iar podiumul a fost completat de Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanța), 48.62 secunde.

David Popovici a câștigat finala la 100 de metri liber la Campionate Naționale de Înot în bazin scurt

44.84 secundeeste recordul mondial la 100 de metri liber în bazin scurt, deținut de australianul Kyle Chalmers

Ora 19:05 - Vlad Ștefan Mihalache a câștigat finala B la 100 de metri liber

Cu un timp de 49.40 secunde, Vlad Ștefan Mihalache (ACS Aqua Sport Citius București) a câștigat finala B. Podiumul a fost completat de Alexandru Constantinescu (CS Olimpia București), 50.19 secunde, și Ștefan Cozma (SCM Bacău), 50.53 secunde.

David Popovici a câștigat finala la 100 de metri liber la Campionate Naționale de Înot în bazin scurt

ORA 19:00 - Rezultatele în finala C a probei de 100 de metri liber

Finala C, pentru categoria de vârstă 15-16 ani, a fost câștigată de Rareș Mihai Oanță, de la CS Olimpia București, cu un timp de 52.71 secunde. Pe 2, Andrei Theodor Proca (CSM Pitești), cu 53.09 secunde, iar pe 3 Andrei Cseh (Liceul PS Baia Mare), 53.15 secunde.

David Popovici a câștigat finala la 100 de metri liber la Campionate Naționale de Înot în bazin scurt

UPDATE » David Popovici, calificare în finala de la 100m liber

În fața a aproximativ 200 de spectatori, la bazinul de la Otopeni, David Popovici a câștigat seriile de la 100 de metri liber. 

David Popovici (foto: Cristi Preda/GSP)
David Popovici (foto: Cristi Preda/GSP)
foto: Cristi Preda/GSP
David Popovici (foto: Cristi Preda/GSP)
David Popovici (foto: Cristi Preda/GSP)
+26 FOTO

Atmosfera de la Otopeni a fost liniștită înainte de intrarea lui Popovici în arenă. Odată cu apariție lui David, publicul s-a animat, iar campionul a fost aclamat de public. Înainte de startul seriilor, el a discutat cu mai mulți participanți.

Clasamentul în seria lui David la 100 metri liber masculin

  1. David Popovici - 48.43
  2. Ștefan Cozma - 50.49
  3. M. A. Simion - 51.53
  4. Andrei Enache - 52.18
  5. Rareș Hriscu - 52.26
  6. S. A. Vasilescu - 52.72
  7. I. R. Mistireanu - 53.42
  8. M. C. Bugnar - 53.84

Robert Glință nu a participat la 200 de metri spate

Azi s-a desfășurat și proba de 200 de metri spate, la care Robert Glință era înscris, dar nu a participat din cauza unei accidentări.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dublul campion mondial și european de seniori se testează în acest final de săptămână la Campionatele Naționale în bazin scurt, el urmând să participe, în luna decembrie, la Campionatele Mondiale din Australia. 

România și-a aflat adversarele din Grupa II principală de la Campionatul European! Programul complet + Orele de start ale meciurilor
Euro 2022
România și-a aflat adversarele din Grupa II principală de la Campionatul European! Programul complet + Orele de start ale meciurilor

După o vară încărcată de competiții și medalii, David Popovici a avut o lună de pauză, iar din octombrie a reînceput pregătirea alături de Adrian Rădulescu. Prima competiție la care va participa înotătorul în vârstă de 18 ani va avea loc în România, în bazinul de la Otopeni, acolo unde s-au desfășurat CE de juniori în bazin olimpic și unde David a cucerit patru medalii de aur și un argint. 

13 medaliia cucerit David Popovici vara trecută, în competițiile de juniori și seniori la care participat, unsprezece fiind de aur și două de argint

„Ce s-a întâmplat în vară la Otopeni a fost un lucru extraordinar, încă simțim în bazin vibrația acelei competiții, acum va fi din nou spectacol”, a spus Camelia Potec, șefa FR Natație și Pentatlon Modern, într-un comunicat de presă.

David Popovici s-a înscris în cinci probe: 100, 200 metri liber (joi și vineri), 100 metri mixt (sâmbătă), 100 metri fluture (duminică) și 400 metri liber (duminică).

Prețuri diferite pentru serii și finale

Competiția se desfășoară în două sesiuni, cea de dimineață, care debutează la 9:00, când au loc seriile, și cea de seară, când au loc finalele. 

Accesul spectatorilor se face pe bază de bilete, prețul acestora fiind 5 lei pentru copiii până în 14 ani și 10 lei pentru cei peste 14 ani și adulți în prima parte a zilei și 10 lei pentru prima categorie, respectiv 25 pentru a doua în sesiunea de seară.

Citește și:

Cum arată cele două Grupe principale de la Campionatul European de handbal » Doar 3 echipe au intrat cu punctaj maxim + România, ultima în ierarhie

Caroline Garcia și anul transformării » Povestea fantastică a celei care a câștigat Turneul Campioanelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează