SPORTURI  »  ALTELE  »  POPOVICI, RECORD MONDIAL

Corespondență de la Roma David Popovici, despre modul inedit în care a sărbătorit recordul mondial la 100 de metri: „Cine știe ce mi-a venit... A fost un instinct animalic!”

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde. FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +18   FOTO
David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde. FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , - Publicat sambata, 13 august 2022 21:45 / Actualizat sambata, 13 august 2022 23:20

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Noul deținător al recordului mondial a fost jovial la primele declarații de după triumf. 

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

În debutul conferinței ad-hoc de la Foro Italico, David a aflat că au trecut 4.760 de zile din momentul stabilirii precedentului record mondial, de către brazilianul Cesar Cielo.

„Da? Un număr ok. Și au am așteptat foarte mult această performanță. Nu ne-am grăbit nicăieri, dar ne bucurăm că am reușit să o facem înainte de termen. Nu că am fi avut unul. Termenul era să nu ne grăbim, să o luăm pas cu pas. Văd că s-a putut un pic mai repede. Da, întotdeauna cred că se poate înota mai repede. Mai am mult de perfecționat. Nu mă deranjează, aștept”, a spus David Popovici.

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”
Popovici, record mondial
Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

David Popovici, după recordul mondial la 100 de metri liber: „A fost un instinct animalic”

Întrebat la ce s-a gândit imediat după cursă, Popovici a explicat: „La final m-am asigurat că văd bine tabela. Nu am fost extraordinar de surprins. Știam că sunt suficient de rapid. Dar m-am bucurat foarte tare. A fost euforia făcându-și efectul. Cred că am făcut mai mult ca o gorilă la final, a fost un instinct animalic. Cine știe ce mi-a venit...”.

+14 FOTO

După orice cursă mi-e puțin rău, dar tuturor le e. A fost o cursă ca la carte, cum mi-am dorit. O să mă bucur, sărbătorim puțin, dar nu prea tare. Urmează și alte probe. Vor fi zile pline!
- David Popovici

La Campionatele Europene, David Popovici va înota aproape în fiecare zi, el urmând ca după finala de la 100 metri liberi să participe și la 200, și la 400, dar și cu ștafeta de 4x100.

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici

Performanța lui David Popovici, record mondial doborât după 13 ani, a făcut imediat înconjurul planetei. State of Swimming a notat că David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător al recordului mondial în „proba regină”, cea de 100 de metri liber.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație din Italia, i-a dedicat un articol separat, poziționat în prima parte a site-ului. Are titlul „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, iar în el este prezentată filosofia de viață a fenomenului natației.

Și francezii de la L'Équipe au fost impresionați de performanță și i-au dedicat un material amplu: „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

VIDEO Cursa în care David Popovici a stabilit un nou record mondial

Citește și alte știri din sportul românesc:

Miză uriașă pentru Simona Halep în meciul cu Jessica Pegula » Mouratoglou a băgat-o în ședința imediat după victoria cu Gauff

VIDEO ZI DE VIS! 6 medalii, dintre care 3 de AUR, la Europenele de Canotaj! Alte 3 medalii de bronz pentru delegația „tricoloră”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
cdba3133
cdba3133  •  14 August 2022, 12:54

Gorila? Hmmm! David. Din partea mea sincere felicitari! Rautaciosi debiteaza numai cuvinte traznite. Si asta pentru ca ei nu pot sa faca ce faci tu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

7even
7even  •  14 August 2022, 08:36
Postat de Sqr.Q pe 14 August 2022, 01:53

Prietene tu si altii asemenea tie, nu sunteti in stare sa inotati intr-un bazin de 25 de metri spre a-l traversa in acest timp ! Stai COOL si bucura-te, ca inca mai existam ca NEAM, aici intre Carpati si dintre NOI, unul -un pusti- e PRIMUL in LUME !

Respect.

Jumygool
Jumygool  •  14 August 2022, 06:10
Postat de aberescu pe 13 August 2022, 23:41

De la un ziar din Franța și unul din Italia până la întreaga planetă mai este. Junele scrib s-a lăsat luat de valul extazului.

Un sportiv de excepție. Felicitari si iti multumim ca reprezinți Romania.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează