SPORTURI  »  ALTELE  »  CE JUNIORI NATAȚIE

David Popovici și-a ales titulatura, după încă un aur european: „Hai să mă numesc așa, chiar dacă nu îmi place termenul!”

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iulie 2022 18:03 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 18:15

David Popovici (17 ani) a cucerit aurul și proba de 50 de metri liber la Campionatul European de natație destinat juniorilor. După cursă, fenomenul natației a oferit un discurs plin de patos. 

David Popovici a încheiat cursa de 50 de metri în 22,16 secunde și a cucerit a patra medalie la actuala ediție a Campionatului European. El a mai luat aurul la 200 de metri liber, aurul în ștafeta masculină de 4x100 de metri liber și argintul în ștafeta mixtă de 4x100 metri liber.

Ziua a 4-a la Europenele de juniori de la Otopeni » Încă o medalie de AUR pentru fenomenul David Popovici!
CE JUNIORI NATAȚIE
Ziua a 4-a la Europenele de juniori de la Otopeni » Încă o medalie de AUR pentru fenomenul David Popovici!

David Popovici, după aurul cucerit la 50 de metri liber

„Trebuie să mă obișnuiesc cu programul. Voi face asta la nivel și mai înalt. Trebuie să câștig experiență, să fiu la același nivel cu marii campioni, cei care fac și probele de ștafetă. 

Cred că proba mea preferată este 200 de metri liber, dar cu cât e proba mai scurtă, cu atât lumea e mai aproape de mine, pentru că nu știm câștigătorul decât spre final. Toată lumea a avut pielea de găină în arenă”, a spus David Popovici, imediat după cursa de aur european.

Întrebat dacă se consideră un fenomen al natației, David a spus: „Nu prea îmi place termenul ăsta, dar atât timp cât îi inspir pe ceilalți, atunci hai să mă numesc așa”.

Nu prea citesc, stau departe de orice articol, de orice știre. Obiectivul meu suprem este să fiu cel mai bun la înot și să inspir cât mai multă lume. Știu cât mai repetat, dar asta este. Nu prea mă interesează să citesc cine mă consideră într-un fel și cine mă desconsideră
- David Popovici

David Popovici, impresionat de Vlad Stancu: „E un prieten foarte bun!”

Stelistul Vlad Stancu (16 ani) a cucerit joi aurul în proba de 1.500 de metri liber. David Popovici a urmărit cu sufletul la gură cursa.

„Am trăit mai mult cursa lui decât cursele mele. Îmi place mai mult să fiu spectator. Vlad e un prieten foarte bun, un partener de antrenament. Mi-a plăcut foarte mult. Știam că o să îl întreacă pe polonez spre final. Mi-a făcut și mie probleme la antrenament, știam că nimeni nu are șanse în fața lui! 

Ești mult mai emoționat când urmărești pe cineva. Cu astfel de ocazii apuc și eu să simt lucruri. Așa ajuns să înțeleg de ce lumea mă flatează”, a comentat David Popovici.

VIDEO Cum arată prima zi a lui David Popovici în calitate de dublu campion mondial și când revine în România: „Sper că primirea va fi așa cum se cuvine”

Citește și alte știri din sportul românesc:

CTP, după eliminarea Simonei Halep de la Wimbledon: „S-a autohipnotizat. A servit cu o frică și nesiguranță greu de privit”

Sepsi Sf. Gheorghe, în preliminariile Euroligii » Când are loc tragerea la sorți

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Alexglad
Alexglad  •  08 Iulie 2022, 22:02

Senzational pustiul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează