SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

David Popovici înainte de a lua startul la Roma: „Am amintiri grozave la Foro Italico, sper să-mi fac și altele”

David Popovici sărbătorind recordul mondial anul trecut la Roma FOTO Raed Krishan
David Popovici sărbătorind recordul mondial anul trecut la Roma FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 16:09 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 17:06

David Popovici, campion mondial și european la 100 și 200 m liber, a ajuns, joi, la Roma, unde a participat la conferința de prezentare a Trofeului Sette Colli, competiție în care va concura sâmbătă și duminică

David Popovici este pentru al treilea an consecutiv la Foro Italico pentru un concurs, iar statutul lui s-a schimbat de la o apariție la alta. „Iubesc acest bazin! Prima oară când am venit aici aveam doar 16 ani, eram un băiețel atunci, încă sunt tânăr, dar nu mai sunt un copil. Am amintiri grozave și sper să-mi fac și altele aici!", a spus el, joi, la Roma. Românul a fost prezent la conferința de prezentare a Trofeului Sette Colli alături de numeroși înotători italieni, competiția urmând să debuteze vineri, iar Popovici având probele sâmbătă (100 m liber) și duminică (200 m liber).

David Popovici înainte de a lua startul la Roma: „Am amintiri grozave la Foro Italico, sper să-mi fac și altele”
Bazinul de la Foro Italico într-o zi toridă de vară FOTO Raed Krishan

David Popovici a înotat prima oară în bazinul de la Foro Italico în 2021, când a participat la Campionatele Europene de juniori. Era calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a câștigat trei medalii de aur, la 50, 100 și 200 m liber, și una de argint, cu ștafeta de 4x100 m liber, stabilind totodată și cel mai bun timp al sezonului la 100 m liber. Prilej cu care jurnaliștii din presa internațională au început să scrie despre român, numindu-l fenomen.

O abordare mai sănătoasă a competițiilor

A doua prezență a românului în complexul construit între 1928 și 1938, cu bazinul de înot inaugurat în 1959, a fost anul trecut, la Campionatele Europene de seniori. David a câștigat cu un avans incredibil proba de 200 m liber, iar în cea de 100 a realizat și un record mondial, 46,86 s. 

Să câștig nu e niciodată parte din plan când merg la o competiție. Ideea este să fiu bun în fiecare zi, la antrenamente, să fac o cursă de calitate, indiferent de locul pe care îl ocup. Dacă este o cursă curată, având în spate toată pregătirea, se poate întâmpla un record mondial. Dacă sunt mulțumit de felul cum am înotat, puțin îmi pasă de locul pe care îl ocup la final. Cred că asta e o abordare mult mai sănătoasă", a spus David Popovici la conferința de la Roma.

Concursul de la Roma are două sesiuni, cea de dimineață, care debutează la ora 11:00, ora României, și cea de după-amiază, care începe la ora 19:00. David va evolua, sâmbătă, în proba de 100 m liber, unde are al treilea timp al sezonului, 46,61 s, și duminică în cea de 200 m liber. De la Campionatele Europene din 2022, Popovici nu a mai înotat pe ultima distanță într-o finală. În concursul din cadrul Cupei României, desfășurat la începutul lunii, el a luat parte doar la serii, aceasta fiind o alegere a echipei sale.

Concurs-test

Competiția din Italia este o verificare înainte de Campionatele Mondiale de la Fukuoka, acestea urmând să se desfășoare între 23 și 30 iulie. „Concursul de la Roma se întâmplă să fie în perioada în care am nevoie de un concurs pur și simplu pentru a testa apele. Niciodată nu ne-am dus la concursuri pentru a performa, ci pentru a vedea cât de buni suntem în momentul acela, ziua aceea, e un fel de concurs-test acesta de la Roma. Campionatele Mondiale sunt, bineînțeles, cel mai important concurs de anul acesta", a explicat David Popovici într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor la finalul lunii mai. 

2 medalii de aura câștigat David Popovici la Campionatele Europene de la Roma în probele de 100 și 200 m liber

Nu e singur

La Foro Italico vor mai fi prezenţi şi alţi înotători români. Aceștia sunt Henrietta Fangli (50, 100 şi 200 m bras), Victoriţa Bogdăneci (50, 100 m fluture), Alexandru Stoica (50 şi 100 m liber), Daniel Nicuşan (50, 100 şi 200 m bras), Denis Popescu (50 şi 100 m spate, 50 m fluture), Andrei Anghel (50, 100 m spate, 50 m fluture), Tobias Dumitrache (50, 100 şi 200 m fluture), Andrei Ungur (50 şi 100 m spate, 50 m fluture, 100 m liber), Daniel Martin (50 şi 100 m fluture) și Mihai Gergely (50, 100 m liber, 200 m mixt). 

Citește și: 

Italianul depășit de român în finala europeană de la 100 m liber: „Toată lumea vrea acum să-l învingă pe Popovici!”
ÎNOT
Italianul depășit de român în finala europeană de la 100 m liber: „Toată lumea vrea acum să-l învingă pe Popovici!”
David Popovici, provocat cu o lună înainte de Mondialele de la Fukuoka » Cine i-a depășit cel mai bun timp al sezonului
ÎNOT
David Popovici, provocat cu o lună înainte de Mondialele de la Fukuoka » Cine i-a depășit cel mai bun timp al sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează