SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Ungurii sunt șocați că „extraterestrul” David Popovici vine din România: „Trebuie să decriptăm ceva!”

Publicația maghiară „Nemzeti Sport” a analizat performanțele lui David Popovici (17 ani), sportivul anului în natația mondială. +21   FOTO
Publicația maghiară „Nemzeti Sport” a analizat performanțele lui David Popovici (17 ani), sportivul anului în natația mondială.

Articol de GSP - Publicat luni, 12 septembrie 2022 18:51 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 19:53

Publicația maghiară „Nemzeti Sport” a analizat performanțele lui David Popovici (17 ani), sportivul anului în natația mondială.

David Popovici are un an istoric. Deține titulurile mondiale și europene în probele de 100 metri și 200 metri liber, atât la seniori, cât și la juniori, stabilind și un nou record all-time în „proba regină”.

Bucureștiul va avea un nou patinoar olimpic » S-au demarat deja lucrările
PATINOAR
Bucureștiul va avea un nou patinoar olimpic » S-au demarat deja lucrările

Jurnaliștii maghiari sunt intrigați de performanțele sportivului „tricolor”. Într-un material special, publicat în ediția din septembrie a publicației Képes Sport și preluat de site-ul „Nemzeti Sport”, David este supranumit „Extraterestrul din bazin”.

Maghiarii, intrigați de performanțele lui David Popovici

Nu doar stilul unic de deplasare prin apă este lăudat, ci și personalitatea lui Popovici: „Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte”.

În continuare, lansează o mică dezbatere. Cum de un astfel de fenomen poate să răsară într-o țară în care bazinele sunt aproape inexistente?

„Ceva trebuie decriptat. David reprezenintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână”, au punctat maghiarii.

Medaliile lui David Popovici în această vară

Ungurii sunt șocați că „extraterestrul” David Popovici vine din România: „Trebuie să decriptăm ceva!”

Ca atare, Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui David o copertă specială a ziarului. Sunt titrarea „Unic în lume”, un fotomontaj care pune în evidență performanțele încântătoare ale „magicianului” din bazin.

Ungurii sunt șocați că „extraterestrul” David Popovici vine din România: „Trebuie să decriptăm ceva!”

VIDEO Ion Țiriac, despre „laboratorul” din care a ieșit David Popovici și marele merit al Cameliei Potec: „300 de copii, trei zile de concurs, șase ore de antrenament pe zi”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Ion Țiriac a întrerupt dialogul dintre Sorana și jurnaliști: „Serena Williams e cea mai mare?! Dar de ea nu ați auzit?”

FOTO CSM București răstoarnă tabela după pauză și o învinge pe Krim, la debutul în Liga Campionilor

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
traian_v
traian_v  •  13 Septembrie 2022, 22:01

Nu stiu cate bazine olimpice are Romania, dar are mai multe tancuri decat Ungaria. Tancuri care au mai fost la Budapeta de vreo doua ori.

adirobi
adirobi  •  13 Septembrie 2022, 19:41

Gazeta scrie: "Jurnaliștii maghiari sunt intrigați de performanțele sportivului „tricolor”" Am citit articolul din Nemzeti Sport. Cuvantul "intrigat" este uns cuvant cu sens peiorativ. Aici nici pe departe nu este vorba de ceva peiorativ. Tinarul este laudat pt. performantele sale fantastice, pe un ton deosebit de recunoscator, este o lauda o recunoastere a valorii a sportivului nostru. Intr-adevar se aminteste de faptul va in Romania sunt mai putine bazine pt. sportul de inalta performanta, dar lauda continua: cu atat mai mult este de apreciat performanta acestzi tanar. Nu intimplator l-au numit: "Extraterestrul din bazin” Ma lasa cu gust amar, ca unii care nu inteleg limba mahgiara vor sa prezinta acest articol deosebit, ca una de invidie sau de intriga. Este un comentar foarte frumos de recunostiinta, nu altceva.

irr78
irr78  •  13 Septembrie 2022, 13:58
Postat de right_wing_resistance_romania pe 13 Septembrie 2022, 12:31

Se refera la faptul ca Ungaria investeste masiv in infrastructura si totusi nu exceleaza. Popovici, Glinta si juniorii le-au dat praf in ochi unor sportivi unguri care au sperante la medalii olimpice.

Dap..sa luam doar secolul 21..lumineaza ne cate medalii olimpice/mondiale avem la natatie si cate au Hungary?? Last 20 years..din 2000 pana in 2022,aia au 18 medalii de aur,doar de aur,restul n am socotit,argint si bronz nici titluri mondiale,doar titluri olimpice la natatie.. au 18,in 20 de ani.33 de aur in natatie de cand sunt JO moderne...noi cate avem?? Deci trebuie sa ti regandesti argumentele nationaliste,sovine,de extrema dreapta..tre' sa ti gasesti alt domeniu sportiv unde sa demonstrezi superioritatea ariana romaneasca fata de Hungary,in natatie nu tine..recomand sa eviti sporturile de apa(caiac-canoe,natatie,polo) si sporturile de echipa,fotbal/handbal/baschet/volei..in general sporturile..ne dau ture.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează