SPORTURI  »  ALTELE  »  PREMIER

VIDEO + FOTO 200.000 € și 37 de secunde de strângeri de mână » Cum a arătat întâlnirea dintre David Popovici și premierul Nicolae Ciucă

David Popovici, întâlnire cu premierul Ciucă // FOTO: Raed Krishan +13   FOTO
David Popovici, întâlnire cu premierul Ciucă // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2022 18:20 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 18:20

Dublu medaliat cu aur la CM de Natație (la proba de 100 de metri liber și 200 metri liber), David Popovici (17 ani) a fost premiat azi la Guvernul României.

David Popovici, antrenorul Adrian Rădulescu și Camelia Potec, președintele FR de Natație, au fost prezenți azi la Guvern, acolo unde s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și Gică Popescu, consilierul onorific al primului ministru. 

Nicolae Ciucă a fost atât de încântat de întâlnirea cu David Popovici încât cele trei strângeri de mână au totalizat 37 de secunde.

VIDEO David Popovici, întâlnire cu premierul Ciucă

După cele două medalii de aur, David Popovici a primit 1 milion de lei de la Guvern, din fondul de rezervă.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe David cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Nicolae Ciucă, întâlnire și cu Mihai Covaliu

Tot azi, Premierul s-a întâlnit cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
+9 FOTO

Performanțele extraordinare ale sportivilor noștri ne dau speranță în capacitatea românilor de a-și demonstra potențialul. Entuziasmul de acum, generat de aurul câștigat de două ori la Mondiale de David Popovici, este o resursă de inspirație și motivare a copiilor și tinerilor noștri. 

Guvernul României va face toate eforturile pentru a susține performanța, a recunoaște meritele sportivilor și a le crea infrastructura necesară pregătirii la nivel înalt. Alături de COSR și Federații, Ministerul Sportului se va implica cu toate resursele în eforturile de relansare a dorinței tinerei generații de a străluci la competițiile europene și internaționale
-  Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului Guvernului

VIDEO Dragoș Luscan despre titlul obținut de Popovici: „Nu pot spune că sunt surprins de ce a realizat”

Citește și: 

Robert Glință, mesaj special pentru David Popovici: „A făcut la valuri de aproape și-a înecat concurenţa”

România, în Top 10 în ierarhia pe medalii după 36 de ani grație lui David Popovici!

Dezvăluiri la 30 de ani după coșmarul cu Suedia » Atenție, limbaj licențios! „«Prostul ăla de Balint m-a băgat în că**t, f***-l în gură să-l f**” + Discursul șocant de la final: „Proștii dracu', hai acasă!”

Camerele TV s-au îndreptat imediat către Țiriac Jr. » Gestul făcut în timp ce Sorana Cîrstea, iubita lui, pierdea semifinala de la Dubai


Comentarii (13)
jony1973
jony1973  •  29 Iunie 2022, 18:32

Este corect premiul acordat de guvern. Performanta lui Popovici este istorica si acest precedent il va stimula in continuare, dar si pe ceilalti tineri ca el. Sportul romanesc trebuie sustinut mai mult, inclusiv la nivelul meselor de copii, pentru ca insemna generatii viitoare mai sanatoase si cheltuieli mai mici cu sanatatea.

risc_mix
risc_mix  •  28 Iunie 2022, 10:55

Mizerabil modul cum a aparut popovici la Guvern. Nu poti sa te prezinti in fata Premierului in halul asta, in tricou si in chiloti. Oare parintii lui nu puteau sa-i spuna ca e o chestie de bun simt?

marcel1974
marcel1974  •  27 Iunie 2022, 18:41

Un prim ministru ***, premiază un sportiv.Daca nu câștiga nimic ma Ciuca ,nu mai zicea nimic. Un politruc politic .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează