SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

CORESPONDENȚĂ GSP DIN UNGARIA David Popovici și-a propus un obiectiv măreț după prestația stelară de la Mondiale: „Încercăm să schimbăm sportul!”

David Popovici, încă adolescent, e dublu campion mondial / FOTO Raed Krishan (Budapesta) +9   FOTO
David Popovici, încă adolescent, e dublu campion mondial / FOTO Raed Krishan (Budapesta)

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2022 07:24 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 07:34

David Popovici (17 ani) a vorbit despre noul val tânăr din înotul mondial, el și Summer McIntosh, 15 ani, care s-a impus în proba de 200 m fluture, fiind printre cei mai tineri campioni mondiali.

  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație

Înotul a avut mereu copii-minune, dar acum prezența lor e mai evidentă ca oricând. Printre adolescenții care au reușit la Budapesta se află David Popovici,17 ani, și canadianca Summer McIntosh.

La conferința de presă în limba engleză de după finala de la 100 de metri liber, românul a fost întrebat despre noul val de tineri din care face parte. 

Simt că noi trebuie să reprezentăm și să încercăm să schimbăm sportul cât de mult putem. Acum zece-cincisprezece ani, bătălia era între cei considerați la apogeu pe la 20-24 ani. Dar e doar un mod de a dovedi că vârsta nu contează cu adevărat, contează cât de mult muncești și cât de înfometat ești de medalii, de succes, cât de pasionat ești și cât de multe sacrificii ești dispus să faci”, a răspuns David.

SuperMama Popovici! » Gest extraordinar pentru a-i apăra cariera lui David
CM DE NATAȚIE
SuperMama Popovici! » Gest extraordinar pentru a-i apăra cariera lui David
+5 FOTO

Prefer mai mult să înot 200 de metri decât 100 pentru că e mai tactic, deși e mai greu să te antrenezi pentru această probă. La sută trebuie să pornim foarte puternic și să întoarcem cât de repede putem. Nu e forță pură ca la 50, are un strop de tactică, însă a doua jumătate e ceva sălbatic, te face să suferi, însă îmi place.

- David Popovici

VIDEO Cum arată prima zi a lui David Popovici în calitate de dublu campion mondial și când revine în România: „Sper că primirea va fi așa cum se cuvine”

Citește și alte știri despre David Popovici:

FOTO EXCLUSIV Altfel de podium, deasupra orașului: trimişii Gazetei la CM de Natație au petrecut dimineaţa cu David Popovici

Antrenorul campionului Popovici: „Nu vrem ca David să devină mai mare ca musculatură. E timpul pentru un nou mod de a aborda proba de 100 de metri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează