SPORTURI  »  ALTELE  »  JO 2024

VIDEO David Popovici, primul român calificat oficial la JO de la Paris! Covaliu a făcut lumină: „Nu e nicio dilemă”

A încheiat cursa în 47,61 secunde, a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice și este primul sportiv român sigur de prezența la Paris, în 2024. +27   FOTO
A încheiat cursa în 47,61 secunde, a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice și este primul sportiv român sigur de prezența la Paris, în 2024.

Articol de , - Publicat sambata, 08 aprilie 2023 20:25 / Actualizat sambata, 08 aprilie 2023 20:40

David Popovici (18 ani) a cucerit titlul în proba de 100 de metri liber de la Campionatele Naționale de Natație, de la Otopeni. A încheiat cursa în 47,61 secunde, a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice și este primul sportiv român sigur de prezența la Paris, în 2024. 

  • Delvine Relin Meringor, o atletă română de origine kenyană, a făcut baremul pentru JO în proba de maraton, dar încă nu are dreptul de a reprezenta România în competiție. Mihai Covaliu, președintele COSR, a transmis că se fac demersurile pentru a obține acest drept.

David Popovici are o săptămână ideală în bazinul de la Otopeni. A cucerit cinci titluri naționale și a devenit, oficial, primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. 

VIDEO. David Popovici, după calificarea la JO de la Paris: „Nu există competiție mai potrivită pentru calificare”

„E perfect, nu exista o competiție mai potrivită pentru calificare. Încerc să trag tare în fiecare cursă. Mă bucur că am reușit asta, astăzi, la 100 de metri liber. 

Mi-ar fi plăcut și mie să văd din tribună cum a fost. Sunt curios cum mi-a ieșit tehnica, tocmai pentru a o putea perfecționa. Mi-a dat energie publicul, tot timpul îmi dă. 

+23 FOTO

Spoiler! Nici cu o săptămână înaintea Jocurilor nu voi avea niște obiective concrete. O să îmi doresc doar să mă distrez, să mă simt bine, cum mi-am dorit și la prima Olimpiadă. 

Acum o să fac masaj, o să mănânc și o să mă culc. Mâine am cursă. S-a adunat oboseala, nu pot să mint, nu sunt robot, extraterestru. Sunt doar un băiat care înoată repede și se acumulează [oboseala].

Tocmai am reușit să îmi asigur biletul pentru Paris și sunt bucuros. În caz că sunt primul, cu atât mai bine”, a spus David Popovici după titlul național la 100 de metri liber. 

Mihai Covaliu: „Nu e nicio dilemă! David Popovici e primul român calificat la JO”

Mihai Covaliu, președintele COSR, a oferit explicații cu privire la situația atletei Delvine Relin Meringor și a confirmat că David Popovici este primul „tricolor” calificat la Paris.

„Nu este nicio dilemă. David este primul sportiv calificat la JO. Știu că mai avem o fată de la atletism care a făcut baremul, dar încă nu are dreptul de a concura. Trebuie să știm exact ce se întâmplă. 

Facem toate demersurile ca și Delvine Relin Meringor să fie calificată, să primească de la Federația Internațională dreptul de a concura. Mai sunt proceduri în curs de derulare.  

Am vorbit și cu președintele Federației Internaționale, dar David e o certitudine pentru moment. A făcut baremul. Îl felicit pe David, pe Camelia Potec. Suntem cu toții fericiți. David e pe cursul normal, firesc, pe care și l-a propus”, a explicat Covaliu.

Vă mulțumim mult pentru prezență. E o calificare pe care ne-am dorit-o, ne bucurăm că aproape 1.000 de spectatori au fost în tribune. Ne bucurăm că avem primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice. E un vis devenit realitate. Sportivii noștri au avut șansa să se califice acasă, într-o competiție omologată
- Camelia Potec, președintele Federației de Natație

Citește și alte știri din sportul românesc: 

VIDEO + FOTO România e 99,99% calificată la Campionatul Mondial de handbal feminin » Grozav și Neagu, spectacol total în fața Portugaliei

VIDEO Cristina Neagu a avut nevoie de forțele de ordine pentru a părăsi sala din Pitești: „E visul meu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gligorcostin
gligorcostin  •  09 Aprilie 2023, 09:33
Postat de Hemy500 pe 09 Aprilie 2023, 02:58

Felicitări lui David Popovici dar puteți și voi sa informați lumea corect??? Acum o saptamina scrieți ca avem prima sportiva calificata pentru olimpiada o atleta din Kenya ce reprezintă România . Acum scrieți ca David e primul sportiv calificat? Care e adevarul oameni buni scriitori de media!?

Scrie in articol.....maratonista reprezinta Romania dar la Jo conditiile de eligibilitate pentr un sportiv care isi schimba nationalitatea sunt diferite decat la un maraton oarecare.. Are timp pentru a merge la Paris dar nu are inca eligibilitate de a concura pentru Romania....dar se poate obtine pana in 2024. Ziaristii s-au grabit cu stirea saptamana trecuta neverificand comunicatul gresit dat de Steaua

Hemy500
Hemy500  •  09 Aprilie 2023, 02:58

Felicitări lui David Popovici dar puteți și voi sa informați lumea corect??? Acum o saptamina scrieți ca avem prima sportiva calificata pentru olimpiada o atleta din Kenya ce reprezintă România . Acum scrieți ca David e primul sportiv calificat? Care e adevarul oameni buni scriitori de media!?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează