SPORTURI  »  ALTELE  »  DECLARAȚII

VIDEO David Popovici justifică rezultatul reușit în Australia: „Vă spun eu acum și o să vă confirme toată lumea”

David Popovici / Captură GSP Live
David Popovici / Captură GSP Live

Articol de , - Publicat marti, 20 decembrie 2022 11:17 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 11:37

David Popovici (18 ani) a revenit aproape de miezul nopții în România, după participarea la Campionatul Mondial în bazin scurt din Australia, unde a obținut o medalie de argint

David Popovici a încheiat anul 2022 cu o clasare pe locul al doilea în finala probei de 200 metri liber la CM în bazin scurt de la Melbourne. La întoarcerea în țară, înotătorul a vorbit despre performanța sa de la Antipozi, explicând că rezultatul e unul neașteptat ținând cont de lipsa sa de experiență într-un astfel de bazin de dimensiuni mici. 

David Popovici, declarații la revenirea din Australia: „M-am pregătit foarte puțin pentru acest concurs”

„A fost un concurs pentru care ne-am pregătit foarte puţin, am avut foarte puţină pregătire în bazin de 25 de metri, care e foarte diferit. Pentru cei care nu ştiu, vă spun eu acum şi o să vă confirme toată lumea.

E un concurs la care am plecat cu foarte puţine aşteptări, tocmai pentru că încercam să fiu conştient că sunt foarte bun în bazin lung, nu în bazin scurt. Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările. Nu mă aşteptam să mai bat încă un record mondial de juniori, la ultimul meu concurs din an. Speram să mă calfic în vreo semifinală din cele trei. M-am calificat în fiecare finală a probei în care am participat.

Am luat şi o medalie, mi-am întrecut aşteptările cu extrem de mult şi e un început foarte bun pentru înotul în 25 de metri. Mă gândesc să mai continui în bazin scurt. Deşi mi-am dovedit că sunt mult mai bun decât credeam, tot nu îmi place! Dar dacă am reuşit să fac atât de multe cu atât de multă pregătire, sunt foarte curios ce o să se întâmple la anul, în Europenele de bazin scurt, care o să se ţină la noi la Otopeni. O să ne pregătim serios! Se va vedea diferenţa. E plăcut că am reuşit să mă surprind.

1993este primul an în care s-au organizat Campionate Mondiale în bazin scurt, acestea fiind ținute din doi în doi ani

Anul ăsta a fost plin, aglomerat, de succes. Am avut de învățat foarte multe.

- David Popovici

Participarea la CM de la Melbourne i-a adus multe lucruri lui David, experiența pe care și-o dorea, dar și timpi mai buni față de anul trecut, când la CM în bazin scurt de la Abu Dhabi nu a prins nicio finală.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

OFICIAL CSM București și-a luat pivot de top » Dubla campioană europeană și mondială a semnat cu „tigroaicele”

David Popovici, loc EXTRAORDINAR în finala de 200 de metri în bazin scurt!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Mircea.andrei
Mircea.andrei  •  20 Decembrie 2022, 20:53

Gata, *** campionul?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  20 Decembrie 2022, 17:41
Postat de magic4ever pe 20 Decembrie 2022, 12:55

Popovici declara ca s-a pregatit foarte putin pentru acest campionat mondial in bazin scurt si voi ce scrieti:?! "Dar dacă am reuşit să fac atât de multe cu atât de multă pregătire,..."

Asa a scris Mihai Stoica pe Facebook, au preluat de acolo :)))))

befree
befree  •  20 Decembrie 2022, 15:21

Te desfiinteaza gesepistul Geambasu. :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează