SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

UPDATE David Popovici, loc EXTRAORDINAR în finala de 200 de metri în bazin scurt!

David Popovici la Melbourne FOTO: Guliver/GettyImages
David Popovici la Melbourne FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 11:40 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 12:05

David Popovici (18 ani) a obținut medalia de argint în finala probei de 200 metri liber la Campionatele Mondiale de Înot în bazin scurt, de la Melborune (Australia).

David Popovici, argint la Campionatele Mondiale de Înot în bazin scurt

Românul, care a fost mereu pe podium la fiecare întoarcere a terminat cu un timp de 1.40.79. El a fost depășit doar de Sunwoo Hwang, campionul din 2021, și care a înotat pe culoarul opt, chiar lângă David. Sud-coreeanul a avut un timp de 1:39.72.  

Medalia de bronz i-a aparținut britanicului Tom Dean (1:40.86).

David Popovici despre care s-a vorbit mult în Australia, având în vedere performanțele sale din vară, a concurat în ultima finală individuală, cea a probei de 200 metri liber, proba care îi este un pic mai aproape de inimă pentru că implică mai multă strategie. 

Însă în bazin scurt, fiecare probă capătă alte dimensiuni având în vedere că sunt opt bazin de parcurs, șapte întoarceri de făcut și mult mai mult timp petrecut sub apă. 

David a înotat pe culoarul șapte, iar atunci când a intrat în arena a fost primit cu multe aplauze. Iar finalul a fost cu un zâmbet pentru că a încheiat pe poziția a doua.

Participarea la CM de la Melbourne i-a adus multe lucruri lui David, experiența pe care și-o dorea, dar și timpi mai buni față de anul trecut, când la CM în bazin scurt de la Abu Dhabi nu a prins nicio finală.

Rezultatul final în proba de 200 de metri liber

David Popovici, loc EXTRAORDINAR în finala de 200 de metri în bazin scurt!

David Popovici s-a calificat azi în finala la 200 de metri liber

„Crăciunul mai poate aștepta pentru că azi e ultima zi a Campionatelor Mondiale în bazin scurt”, aceasta a fost una dintre frazele care au deschis transmisia de la Melbourne. Una în care printre primele imagini au fost cu David Popovici încălzindu-se, apoi vorbind cu antrenorul său, Adrian Rădulescu.

Dublul campion mondial și european în probele de 100 și 200 m liber în bazin olimpic avea să intre în apă câteva minute mai târziu în seriile probei de 200 metri liber, după ce miercuri s-a clasat pe patru la 100 metri liber, probă în care a reușit să stabilească două noi recorduri mondiale de juniori.

Înotătorul în vârstă de 18 ani a evoluat în seria a patra alături de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, câștigătorul de anul trecut de la Abu Dhabi și de americanul Kieran Smith, învingător la 400 metri liber la Melbourne.

David Popovici și-a câștigat seria cu un timp de 1:42,31, el reușind acest lucru după ce a accelerat pe ultima lungime de bazin. A urmat o serie extrem de puternică, acolo unde culoarul din mijloc a rămas gol, Kyle Chalmers renunțând să mai ia startul. Britanicul Tomas Dean a dictat ritmul și a parcurs cele opt bazine în 1:40, 98.

La finalul celor șase serii, timpul lui David Popovici a fost al șaselea, el fiind depășit de Tom Dean, Katsuhiro Matsumoto (1:41,29), Maxime Grousset (1:41.79) , Drew Kibler (1:41.88) și Danas Rapsys (1:42.21). Ceilalți finaliști sunt Thomas Neill (1:42.38) și Sunwoo Hwang (1:42.44)

Citește și:

Rapid, prestație senzațională în Norvegia! Campioana României a făcut scor cu Storhamar și e la mâna ei pentru un loc direct în „sferturile” Ligii

Victorii pe linie pentru Sepsi în Eurocup! Covăsnencele și-au aflat adversara din „șaisprezecimi”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
Edwedw
Edwedw  •  18 Decembrie 2022, 14:48

A făcut baietelul cu vorbele la el cacuta in pantaloni ? ????????

bigd
bigd  •  18 Decembrie 2022, 13:21

A terminat in fata lui Tom Dean. Indrazniti sa folositi internetul si la altceva decat ***, cautati cine e Tom Dean si apoi comentati!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lulu
lulu  •  18 Decembrie 2022, 12:25
Postat de Catalynn.. pe 18 Decembrie 2022, 12:11

Fcsbistul realizat in viața, milionar, academician și familist ca orice zecesebist, de numa’! :-))), e prost și Duminica. Bravo ba! :-)))

Rau de tot sa ai idei fixe.Aici e vorba de înot,deșteptule, nu de smenuit banii statului.Vezi,mai scrie de pe câteva site-uri d'ale tale și nu uita sa-ti dai like-uri.Narcisit habotnic.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează