SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

Victorii pe linie pentru Sepsi în Eurocup! Covăsnencele și-au aflat adversara din „șaisprezecimi”

Jucătoarele de la Sepsi sărbătorind victoria din EuroCup. FOTO Brigitta Miska
Jucătoarele de la Sepsi sărbătorind victoria din EuroCup. FOTO Brigitta Miska

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 13:15 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 13:26

Sepsi a terminat grupele Eurocup cu punctaj maxim, iar în „șaisprezecimi” covăsnencele vor juca împotriva formației belgiene Namur Capitale.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a avut un parcurs de excepție în grupele competiției continentale. Pentru prima dată în istoria sa, echipa covăsneană a terminat prima fază a celei de-a doua competiții europene feminine cu victorii pe linie.

Avem răspunsul: în ce a constat contractul din 2018 pentru care Nicușor Dan o suspectează pe Gabriela Szabo de „conflict de interese”
ANCHETĂ
Avem răspunsul: în ce a constat contractul din 2018 pentru care Nicușor Dan o suspectează pe Gabriela Szabo de „conflict de interese”

Victorii pe linie pentru Sepsi în Eurocup

Joi seară, la Sepsi Arena, campioana ultimilor ani în România a câștigat cu Bursa Uludag Basketbol, din Turcia, scor 92-58 (26-5, 24-7, 13-25, 29-21). Victoria a fost una lejeră, antrenorul bosniac Zoran Mikes permițându-și să introducă pe teren, de-a lungul partidei, toate jucătoarele tinere din lot. Tehnicianul a bifat meciul cu numărul 350 pe banca lui Sepsi.

Cave a fost cea mai bună marcatoare a covăsnencelor, cu 24 de puncte, urmată de Mununga (19), Jones (16), Hristova (8), Ghizilă (6), Jespersen (5), Gödri-Părău (4), Mititelu (4), Mikes (3), Pop (3). Au mai jucat Cătinean și Toma, iar Kmetovska a lipsit, fiind accidentată.

Astfel, Sepsi a câștigat grupa E, cu 12 puncte, în fața israeliencelor de la Elitzur Holon (10) și a formațiilor turce Nesibe Aydin (8) și Bursa (6).

Victorii pe linie pentru Sepsi în Eurocup! Covăsnencele și-au aflat adversara din „șaisprezecimi”
Borislava Hristova (stânga) a înscris 8 puncte joi seară. FOTO Brigitta Miska

Sepsi face istorie pentru oraș, județ, țară

Am terminat faza grupelor cu șase victorii, am scris istorie pentru oraș, pentru județ și pentru România. Când am aflat grupa, nu ne așteptam la un asemenea rezultat, dar fetele au făcut tot posibilul și l-au obținut. Sperăm ca, alături de fani și de sponsori, să facem o figură frumoasă în EuroCup în acest sezon”, a declarat directorul tehnic al lui Sepsi-SIC, Istvan Rusz.

„Este fantastic să fac parte din această reușită a clubului! Treaba noastră încă nu s-a terminat, suntem fericite, dar știm că mai avem mult de muncă în acest sezon”, a spus Britney Jones, jucătoare a „alb-verzilor”.

Campioana României este printre cele patru trupe care eu terminat grupele Eurocup cu punctaj maxim, alături de Umana Reyer Venezia (Italia), Casademont Zaragoza (Spania) și BLMA Montpellier (Franța).

În prima fază a play-off-ului, șaisprezecimile de finală, Sepsi-SIC se va duela cu Basket Namur Capitale (Belgia), turul fiind programat pe 5 ianuarie, în deplasare, iar returul pe 12 ianuarie, la Sepsi Arena.

VIDEO. Sepsi-SIC vs. Bursa Uludag 92-58 (meciul integral)

Aradul, o singură victorie în Eurocup

Cealaltă reprezentantă a țării noastre în competiție, vicecampioana FCC Baschet UAV Arad, și-a terminat parcursul european din această stagiune cu o înfrângere, 87-53 în Polonia, la Arka Gdynia. 

Astfel, cu o victorie și cinci înfrângeri, echipa Aradului a încheiat pe ultimul loc în grupa D, după Ormanspor (Turcia), Arka Gdynia (Polonia) și Basket 25 Bydgoszcz (Polonia). A fost primul sezon după 12 ani de absență în cupele europene pentru Baschet Arad.

VIDEO. Arka Gdynia vs FCC UAV Arad 87-53 (meciul integral)

Citește și:

CSM București - Kristiansand, derby-ul grupei A din Liga Campionilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  18 Decembrie 2022, 07:51

Succes mai departe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează