SPORTURI  »  HANDBAL  »  ANCHETĂ

Avem răspunsul: în ce a constat contractul din 2018 pentru care Nicușor Dan o suspectează pe Gabriela Szabo de „conflict de interese”

Gabriela Szabo
Gabriela Szabo

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 12:04 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 12:37

Compania SC Business Travel Turism SRL a precizat, într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, în ce a constat contractul încheiat cu Gabriela Szabo, suspectată de „acte sau fapte de natură penală”.

CONTEXT: 

  • Primăria Municipiului București a reclamat-o la DNA pe Gabriela Szabo, înlocuită de edilul Nicușor Dan din funcția de director general al CSM București în iunie 2022. 
  • Potrivit unui raport întocmit de Corpul de Control al Primarului General, Gabriela Szabo a fost reclamată la DNA pentru „existența unor indicii de săvârșire a unor acte sau fapte de natură penală”. 
  • În concluziile raportului, suspiciunea este detaliată. Există „indicii de săvârșire a unor acte sau fapte de natură penală de către doamna Gabriela Szabo, în anul 2018, având în vedere încheierea unui contract de servicii cu SC Business Travel Turism SRL, în calitate de director general al Clubului Sportiv Municipal București și a unui contract încheiat în nume propriu de cesiune drepturi de autor cu aceeași persoană juridică”.
  • „Un posibil conflict de interese”, avertiza primarul general, Nicușor Dan, pe 21 noiembrie, într-o postare pe Facebook.
Franța răsuflă ușurată » Efectiv complet astăzi, cu o zi înainte de finala Mondialului
FRANȚA
Franța răsuflă ușurată » Efectiv complet astăzi, cu o zi înainte de finala Mondialului

În ce a constat contractul din 2018 pentru care Nicușor Dan o suspectează pe Gabriela Szabo de „conflict de interese”

Dar în ce a constat respectivul contract de cesiune drepturi de autor, care i-a adus Gabrielei Szabo suma de 3.000 de euro, conform declarației de avere pe care a înregistrat-o la Primăria Municipiului București la data de 21 mai 2019? 

Gazeta Sporturilor a solicitat explicații din partea companiei menționate, SC Business Travel Turism SRL. În continuare, vă prezentăm răspunsul:

La nivelul agenției, a fost identificat un contract de cesiune a drepturilor de autor, încheiat în condițiile legii, cu înregistrare la structurile fiscale și plata taxelor aferente, între societatea noastră și dna Szabo Gabriela, independent de calitatea domniei sale de reprezentant al clubului sportiv mai sus menționat, având ca obiect participarea in calitate de speaker motivațional in cadrul unei conferințe.

Concluzia cu privire la calitatea părții contractante, persoana fizică Szabo Gabriela, poate fi desprinsă, dincolo de delimitarea formală, inclusiv din obiectul convenției: alocuțiune non formală având ca temă “Depășirea propriilor limite – secretul reușitei unui campion olimpic”. 

Performanțele olimpice ale dnei Szabo Gabriela nu pot fi privite in raport cu calitatea acesteia de director general al unui club sportiv.

În legătură cu concluziile Corpului de Control al Primăriei Municipiului București vizând presupuse acte/fapte de natură penală la nivelul instituției respective, subliniem faptul că acestea exced locului, rolului și competențelor agenției noastre, orice înscrisuri considerate ca fiind de interes în raport cu subiectele în discuție urmând a fi puse la dispoziția autorităților competente în condițiile legii, după caz.

Cu privire la relația contractuală cu CSM București, compania respectivă menționează că „aceasta a fost stabilită în urma participării agenției la procedurile legale de atribuire a unui acord-cadru vizând achiziția publică de servicii care, în mod uzual, se constituie în obiect al activității companiei”. 

Gabi Szabo, înlocuită de Nicușor Dan în vara acestui an

În iunie 2022, primarul Nicușor Dan a decis înlocuirea Gabrielei Szabo din funcția de director general al CSM București, funcție pe care o ocupa din iulie 2017, ea fiind detașată la conducerea Centrului Dalles.

Fosta sportivă a atacat la Tribunal decizia primarului, iar pe 23 noiembrie a avut câștig de cauză, decizia nefiind însă definitivă.

Astfel, Nicușor Dan trebuie să o repună pe Gabriela Szabo în funcția de Director General al Clubului Sportiv Municipal București. În plus, fosta atletă trebuie să încaseze 3.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, și 10.000 lei, reprezentând daune morale.

190.965 de lei,circa 40.000 de euro, este, potrivit lui Nicușor Dan, suma încasată ilegal în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, sub formă de primă pentru câștigarea competițiilor

Mai multe știri din handbal: 

Cristina Neagu regretă că nu poate vedea finala Mondialului: „E o situație mai neobișnuită!” + câți fani sunt așteptați la CSM București - Kristiansand

Valentin Ghionea, Dinamo, trage un semnal de alarmă după articolul din GSP: „E nevoie de arene noi în toată țara!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
Razvan
Razvan  •  17 Decembrie 2022, 16:35

N are ce cauta in hadbal, sa mearga la atletism, nu are nici un pic de demnitate, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close