SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

UPDATE David Popovici s-a calificat cu primul timp în finala de la 200 m liber! Are șansa să-și apare titlul

David Popovici, în semifinale la 200 m liber la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni // FOTO: Raed Krishan +17   FOTO
David Popovici, în semifinale la 200 m liber la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 18:52 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 19:38

David Popovici (19 ani) s-a calificat în finala probei de 200 m liber la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni.

  • Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni au două reuniuni, cea de dimineață în care se desfășoară seriile începând cu ora 09:30 și cea de seară de la 18:00, cu finale și semifinale
  • Competiția este transmisă online de AntenaPLAY

David Popovici e în finală la 200 m liber

În reuniunea de seară, el a reușit să obțină primul timp 1:42, 04 și va avea ocazia să-și apere titlul european.

David Popovici a început azi aventura individuală cu proba de 200 metri liber, cea care în care este campion european și vicecampion mondial. 

Dimineață a înotat în serii, calificându-se în semifinale în al treilea timp, 1:42,39. Un timp ce l-a trimis în semifinala a doua, pe culoarul al cincilea, lângă britanicul James Guy, cel care evoluase cel mai bine în serii, înregistrând un timp de 1:41,36.

ȘTIREA INIȚIALĂ

UPDATE 10:00. David Popovici și-a început aventura în probele individuale cu proba de 200 m liber. El a înotat în ultima serie vineri dimineață alături de britanicul Matt Richards. Înotătorul român a avut al treilea timp 1:42,39 după James Guy (1:41,36) și Matt Richards (1:41,63). 

Semifinalele vor avea loc în această seară de la 18:28. Mihai Gergely va fi și el prezent, el calificicându-se cu timpul de 1:47,17. Tom Dean, campionul olimpic al probei în bazin de 50 de m, nu a prins semifinalele, iar Maxime Grousset nu a mai luat startul.

Program români în sesiunea de seară

  • 18:13 Andrei Ungur » 100 m spate (finală)
  • 18:33 David Popovici, Mihai Gergely » 200 m liber (semifinale)
  • 19:21 Darius Coman » 200 m bras (semifinale)
  • 19:36 Brigitta Vass » 200 m mixt (semifinale)

.David Popovici intră începând de vineri dimineață în probele individuale. Prima este cea de 200 de metri liber, unde este campionul european en titre. Titlu obținut în 2021, la Kazan, a treia sa competiție majoră de seniori.

Acum a ajuns la opta astfel de competiție, iar vineri dimineață, de la ora 09:48, intră în seriile probei de 200 m liber. David Popovici a fost repartizat în ultima serie, pe culoarul patru, iar alături, pe culoarul al cincilea, îl va avea pe britanicul Matt Richards, campionul mondial din această probă, dar în bazin olimpic, titlu cucerit anul acesta la Fukuoka.

David Popovici lângă Matt Richards

„De-abia aștept să văd ce se va întâmpla, cum e să concurezi în bazin scurt împotriva unor înotători precum David sau Maxime Grousset, dar și a celor din țara mea”, spunea Richards înainte de Campionatele Europene în bazin scurt.

Thomas Dean, campionul olimpic en titre în această probă și vicecampion mondial la Fukuoka, va înota în seria a doua, iar francezul Maxime Grousset în a treia serie.

În reuniunea de seară vor avea loc semifinalele probei de 200 m liber. David va avea o zi plină sâmbătă, el urmând să concureze dimineață în serii la 100 m liber, apoi seară în semifinalele acestei și în ultimul act de la 200 m liber. Duminică este programată finala de la 100 m liber. 

Până acum, la Otopeni, David a înotat două curse cu ștafeta României de 4x50 m liber și una cu cea de 4x50 m liber.

Români în reuniunea de vineri dimineață

  • Aissia Prisecariu, Daria Silișteanu »  100 m spate »  s-au oprit în serii
  • David Popovici, Mihai Gergely, Nagy Nandor, Stoica Constantin »  200 m liber »  Popovici și Gergely au avansat în semifinale
  • Darius Coman, Daniel Nicușan »  200 m bras »  Coman a avansat în semifinale
  • Brigitta Vass »  200 m mixt »  a avansat în semifinale
  • Vlad Mihalache, Andrei Anghel » 50 m fluture »   s-au oprit în serii

Citește și: 

Vlad Stancu s-a clasat pe locul 6 în finala probei de 1500 metri la Campionatele Europene în bazin scurt
CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT
Vlad Stancu s-a clasat pe locul 6 în finala probei de 1500 metri la Campionatele Europene în bazin scurt
Florentin Pera a ieșit cu primele explicații, după eșecul dureros cu Germania: „Așa e dificil să câștigi!” + ce spune despre Cristina Neagu
CM feminin
Florentin Pera a ieșit cu primele explicații, după eșecul dureros cu Germania: „Așa e dificil să câștigi!” + ce spune despre Cristina Neagu

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează