SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER

De data asta, chiar e gata! Ronnie O'Sullivan: "Nu o să mă vedeţi niciodată la masa de snooker! M-am întors doar pentru bani"

Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivan

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 02 mai 2013 14:50

Englezul Ronnie O'Sullivan l-a demolat pe Stuart Bingham şi a stabilit o întîlnire cu Judd Trump, în semifinalele Campionatului Mondial de snooker. Ronnie a făcut şi un anunţ care a amuţit audienţa.

De patru ori campion mondial, Ronnie O'Sullivan nu a mai concurat din noiembrie, atunci cînd a anunţat că se retrage pentru restul sezonului, citînd "motive personale". Englezul s-a răzgîndit în februarie, atunci cînd a revenit din hibernare şi a anunţat că îşi apără coroana de la Crucible, încercînd să devină primul om care reuşeşte să-şi păstreze titlul mondial, după Stephen Hendry 1996. Evoluţiile de la masa de joc nu au avut strălucirea de altădată, dar jocul slab al adversarilor şi pedigriul de campion adevărat al lui Ronnie au netezit drumul spre semifinale. Însă norii negri s-au aglomerat din nou pe cerul vieţii lui Ronnie.

"Mi-am dat seama că nu am dus dorul snookerului şi că am venit aici pentru bani. Să fiu sincer, încă am datorii către şcoala unde învaţă copiii mei, nu am plătit ultimele două-trei semestre. Nu ştiu ce va fi de acum încolo, dar am cîştigat destui bani încît să plătesc şcoala pentru următorii doi ani. Dar, mai important, mi-am dat seama că nu îmi lipseşte snookerul. Acesta poate fi ultimul eveniment de calibru din viaţa mea", a explicat Ronnie, după victorie 13-4 cu Stuart Bingham, conform BBC.

În vîrstă de 37 de ani, cel considerat cel mai talentat jucător din istoria snookerului a ţinut să facă o precizare: "Sînt o fire competitivă, totuşi, şi urăsc să pierd. Voi lupta pînă la moarte. Mai am cinci zile la Crucible, posibil doar trei, iar dacă nu reuşesc victoria, înseamnă că ceva a mers greşit complet. Oricum, nu o să mă mai întorc deloc la Crucible. Nu o să mă vedeţi niciodată la masă, dacă îmi găsesc ceva de făcut. Gata, am terminat. E cîntecul meu de lebădă. Vreau doar un birou la care să mă duc", a mai declarat Ronnie.

O'Sullivan are semnat un contract pentru alte 10 turnee obligatorii, însă majoritatea sînt competiţii de rang inferior şi întreceri între legende ale snookerului. "Îmi voi îndeplini obligaţiile, îmi voi mulţumi sponsorii, dar gata. Mi-am dat seama, de-a lungul vieţii că snookerul e doar o meserie. Nu mai vreau să fiu o celebritate, nu e pentru mine. Nu vreau să fiu bogat, ci doar să am bani pentru cheltuielile zilnice".

În cealaltă semifinală de la Campionatul Mondial de snooker, Barry Hawkins şi Ricky Walden se vor înfrunta pentru o şansă la titlu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  06 Mai 2013, 12:18
Postat de kily pe 02 Mai 2013, 19:00

fii linistit ronnie... si noi ne'am saturat de tine pana'n gat! si de tiki-taka ronnie! du'te'nvartindu'te!

vorbesti fara argumente puradelule.GO On RONNEy !!!

theodinu
theodinu  •  04 Mai 2013, 12:07
Postat de kily pe 02 Mai 2013, 19:00

fii linistit ronnie... si noi ne'am saturat de tine pana'n gat! si de tiki-taka ronnie! du'te'nvartindu'te!

Va castiga al cincilea titllu si apoi va da din nou peste nas tuturor criticilor. Defapt, mai pe romaneste, s-a p***t pe toti cum a vrut si cand a vrut la campionatul asta. Omul e o legenda si eu mereu l-am urmarit pentru joc, restul nu ma intereseaza, asa cum nici el nu da doi bani pe media si ce parere au toti neavenitii despre el. COME ON, RONNIE!

kily
kily  •  02 Mai 2013, 19:00

fii linistit ronnie... si noi ne'am saturat de tine pana'n gat! si de tiki-taka ronnie! du'te'nvartindu'te!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close