SPORTURI  »  ALTELE  »  SCANDALUL DOPAȚILOR

Decizie comună luată de COSR și FRKC în cazul dopaților: ”Sportivii nu mai sunt finanțați!”

Leonid Carp este unul dintre cei 10 sportivi de pe lista neagră a FRKC // FOTO GettyImages
Leonid Carp este unul dintre cei 10 sportivi de pe lista neagră a FRKC // FOTO GettyImages

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2016 00:00

Federația de kaiac-canoe și COSR nu mai susțin pregătirea kaiaciștilor și canoiștilor descoperiți pozitiv de ANAD. Sportivii se pregătesc pe cont propriu.

Biroul Federal al Federației Române de Kaiac-Canoe s-a întrunit ieri pentru a dezbate problemele grave care au avut loc în ultimul timp la lotul de kaiac-canoe. În urma controalelor doping întreprinse de Agenția Națională, nu mai puțin de 10 sportivi au fost descoperiți pozitiv.

"Am nominalizat o Comisie de anchetă care va discuta cu fiecare sportiv în parte, se va încerca să se afle filiera medicamentelor, cum s-au procurat, cine le-a recomandat, când l-au luat ultima dată, tot ce derivă de aici", a declarat președintele FRKC, Ion Bîrlădeanu.

"Suntem într-o situație jenantă, regretăm totul, dar acum e tardiv. Trebuie să descoperim vinovații", a spus oficialul de la kaiac-canoe.
Federația, dar și Comitetul Olimpic a oprit finanțarea sportivilor.

"Eu le-am recomadat ca din banii lor, din propriul buzunar, să se pregătească în continuare, că nu se știe ce se va întâmpla în viitor. Iar dacă ai făcut pauză o lună, la revedere, poți să nici nu te mai prezinți la Olimpiadă", a subliniat Bîrlădeanu.

Testați la Duisburg

Leonid Carp și Ștefan Strat, cei care au calificat canoea de doi pe distanța de 1.000 de metri, în regata de calificare de la Duisburg, au fost și ei prinși cu meldonium.

"Cantitatea lor este foarte, foarte mică. Acum eu nu știu cât rezistă meldoniumul ăsta în sânge, dar sportivii susțin că au luat ultima dată în septembrie anul trecut! O să vedem dacă vor ieși pozitiv și la Duisburg, că au fost testați și acolo, Carp chiar de două ori", a precizat Bîrlădeanu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
apetulburi
apetulburi  •  31 Mai 2016, 18:18

Presedintele federatiei, in lupta disperata de a scapa basma curata, se intrece in gafe, parafrazand pe cineva, pare ca a tras din liniile lui mutulica, o data spunea ca sambata a aflat in premiera de la sportivi, apoi a facut un denunt in toata regula, spunand totul pe sleau, de filiere, de Moldova, de faptul ca se lua inca din septembrie 2015 si ca s-a luat inclusiv in februarie 2016 in Portugalia, precum si faptul ca pana si antrenorii "au luat ce au luat", ca doctorita era securistul lotului avand obligatia de a i urmarii permanent pe sportivi. Noroc ca saracuta nu prea a vazut o nimeni la fata pe acolo. ALOOO DNA-ul nu se sesizeaza nimeni ? Nici nu i de mirare ca tipul nu si gaseste nici o vina, BAAA, NU MAI CAUTA, nici nu ai sa ti o gasesti, esti alb ca lumina zilei, pentru tine doar sportivii sunt vinovati, mai mult de atat, arati cu degetul si spre tineret si juniori incercand sa ii sperii (insinuezi sau chiar ai cunostinte de ceva dubios si pe acolo?) Cat despre pedepsele pe care vrei sa le dai baietilor "pe cei pe care îi considerăm că sunt vinovaţi îi judecăm şi le dăm şi noi suspendări în mod sigur", sper sa nu mai ajungi sa le dai, JUDECATORULE, sperand ca in final cei indreptatiti sa rezolve cazul, sa iti dea cartonasul meritat, adica cel ROSU.

spinoza
spinoza  •  31 Mai 2016, 09:56

Si cei care le-au dat sportivilor medicamentele ce-au patit?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează