SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Dorința lui David Popovici: „Mi-aș dori să avem și noi în România ceva asemănător”

David Popovici la Foro Italico FOTO Imago Images
David Popovici la Foro Italico FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2023 18:55 / Actualizat marti, 27 iunie 2023 19:59

David Popovici, dublul campion european și mondial, a concurat weekend-ul trecut la Foro Italico în cadrul concursului Sette Colli, unde s-a impus la 100 și 200 metri liber, și a spus în Italia că își dorește ca și în România să existe un astfel de bazin.

David Popovici s-a întors, luni, în țară, unde își va continua pregătirea pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, 23-30 iulie. Cu două curse câștigate la 100 și 200 m liber în cadrul Trofeului Sette Colli, concurs desfășurat în complexul de la Foro Italico, unul construit între 1928 și 1938, cu bazinul de înot inaugurat în 1959 și modernizat în 1983 și 1994. „Îmi place foarte mult aici, îmi plac spectatorii, tot , absolut totul. E senzațională Roma, e un fel de a doua mea casă", a spus David Popovici.

Dorința lui David Popovici: „Mi-aș dori să avem și noi în România ceva asemănător”
Imagine cu bazinul de la Foro Italico din 2022 de la Campionatele Europene FOTO Raed Krishan

„Copiii români merită să fie fericți"

Românul în vârstă de 18 ani a evoluat pentru a treia oară la Foro Italico, după Campinatele Europene de juniori din 2021 și cele de seniori din 2022. „Îmi place foarte mult să înot în acest bazin. Mi-aș dori să avem și noi în România ceva asemănător. Eu cred că sportul reprezintă una dintre cheile unei vieți fericite. Copiii români merită să fie fericiți!", a spus David Popovici într-o scurtă declarație pentru site-ul competiției după proba de 200 de metri.

Deținătorul recordului mondial în proba de 100 metri liber se antrenează în bazinul descoperit din complexul „Lia Manoliu", inaugurat în 1978. 

„Bazinul meu preferat pentru a mă antrena vara e cel de la «Lia Manoliu». Chiar dacă e în București, chiar dacă sesiunea de antrenamente mai poate fi întreruptă din când în când, e preferatul meu. E bazinul în care am învățat să înot și bazinul la care mă antrenez cel mai des", spunea David anul acesta în luna aprilie la Campionatele Naționale de la Otopeni.

Dorința lui David Popovici: „Mi-aș dori să avem și noi în România ceva asemănător”
Imagine de la Campionatele Naționale 2020 desfășurate în bazinul descoperit din complexul Lia Manoliu FOTO Cristi Preda

Promisiunea neonorată

Înotătorul a vorbit de mai multe ori despre infrastructura din România destinată sportului pe care îl practică. La întoarcerea de anul trecut de la Campionatele Europene de la Roma, David a primit o promisiune din partea lui Eduard Novak, ministrul sportului de atunci. 

„L-am așteptat într-un cadru restrâns, cu doamna președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului și i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului «Lia Manoliu»", spunea demnitarul.

O promisunea care nu a fost realizată pentru că bazinul acoperit a rămas închis, iar sportivii au fost nevoiți să se antreneze în această iarnă tot în cel descoperit peste care s-a pus un balon. Acesta a fost închis în 2018 după ce au apărut unele imagini cu un şobolan care înota nestingherit în apă, chiar în momentul antrenamentului unor copii și de atunci a rămas închis.

Citește și: 

David Popovici s-a întors în România cu cele două medalii de aur cucerite în Italia: „Sunt semnale că ne pregătim bine pentru Fukuoka”

David Popovici rămâne cu picioarele pe pământ, după ce și-a spulberat adversarii înainte de Mondiale: „E foarte greu să faci ceva să pară atât de ușor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  27 Iunie 2023, 20:50

Din câte am auzit *** ala de înota în bazin a ieșit campion.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează