SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONAT MONDIAL

Dumitrescu şi Mihalachi din nou campioni mondiali pe distanţa de 500 de metri la canoe dublu

Victor şi Alex şi-au făcut ieri treaba pe apă, fără probleme majore Foto: Agerpres
Victor şi Alex şi-au făcut ieri treaba pe apă, fără probleme majore Foto: Agerpres

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 19 august 2011 17:14

UPDATE 17:05. Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu şi-au apărat titlul mondial cucerit anul trecut la Campionatele Mondiale de la  Poznan. Cei doi canoişti  s-a impus azi la Szeged categoric, conducînd cursa de la un capăt la altul. Ei rămîn neînvinşi pe această distanţă. La fel ca anul trecut, Alex şi Victor dublează medalia de aur de la Europene. După ce dimineaţă au parcurs 2.000 de metri, în calificările probei de canoe dublu pe distanţa de 1.000 de metri, Mihalachi şi Dumitrescu  au mai avut suflu şi pentru un nou aur. Dar testul important vine mîine, în proba olimpică a cărei finală este la 16:18 şi în care sînt campioni mondiali în 2010.

UPDATE 13:56. Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu s-au calificat în finala probei de 1.000 de metri, după ce au cîştigat semifinala  în care au participat.  Finala probei olimpice are loc sîmbătă, de la ora 16:18 (în direct Eurosport).  Deşi au făcut deja 2.000 de metri pe apă, ei fau evoluat şi în serii, Alex şi Victor luptă azi pentru aurul de la 500 de metri.

Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu au început ieri cea mai importantă competiţie a anului, Campionatele Mondiale. La Szeged se împart biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Din păcate, canoea de dublu este trecută în programul olimpic doar pe distanţa de 1.000 de metri.


Băieţii au ieşit ieri pentru prima oară pe apă la Szeged, pe 500 de metri. Dimineaţa, au evoluat în serii. S-au impus şi s-au calificat direct în finală, care se dispută azi, de la ora 17:07 (în direct Eurosport). E o zi încărcată şi complicată pentru cei doi canoişti. Înainte de a ajunge să se lupte pentru a-şi păstra titlul cucerit anul trecut, băieţii cu bandane roşii au de evoluat în calificările probei olimpice. Trebuie să fie între primii şapte la capătul finalei de mîine, iar pentru asta trebuie să se asigure că sînt în finală. Şi acest lucru nu mai e posibil ca la 500, cîştigarea seriei nu le permite accesul direct, trebuind să dea din pagăi şi în semifinale. "Va fi complicat pentru noi, sîntem conştienţi că va fi dificil, că vom fii obosiţi, dar n-avem ce face", a spus înainte de plecarea spre Ungaria Victor Mihalachi.

Cei doi canoişti sînt neînvinşi pe 500 de metri în competiţiile importante, o serie începută în 2010, la Campionatele Europene de la Tarasona, şi continuată la Campionatele Mondiale de la Poznan şi la CE din 2011 de la Belgrad. Pe cei 1.000 de metri, Alex şi Victor au două medalii de bronz european, dar şi un aur mondial. Chiar dacă înainte de Mondialele de la Szeged nu s-au simţit în cea mai bună formă, sînt mereu cu gîndul la aur şi la visul care-i arde, cel olimpic.


Programul lui Victor Mihalachi şi al lui Alexandru Dumitrescu la CM
ieri serii 500 metri
azi serii şi semifinale 1.000 metri
finală 500 metri ora 17:07 (în direct Eurosport)
mîine serii 200 metri
finală 1.000 metri , ora 16:18 (în direct Eurosport)
duminică finală 200 metri (dacă se califică), ora 14:40 (în direct Eurosport)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
headhunterz
headhunterz  •  19 August 2011, 22:40

bv baieti,meritati rasplatiti

lombardi
lombardi  •  19 August 2011, 22:26

Cinste voua! a-ti ramas putini care faceti cinste acestei tari.FELICITARI!

cfrclujole
cfrclujole  •  19 August 2011, 21:29

Bravo baieti ! Felicitari !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează