SPORTURI  »  ALTELE  »  BRAȘOV

După ani buni, revine Cupa României la înot

Articol de - Publicat joi, 03 octombrie 2019 14:01

După mulți ani de pauză, „Cupa României la înot pentru seniori, tineret și juniori” va fi reluată, gazdă a competiției urmând a fi, în acest weekend, Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” din Brașov. 

Între numele cele mai importante, între participanți, sunt cei doi sportivi români care și-au obținut deja biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020), Robert Glință și Daniel Martin.  

„Este o primă ediție după mulți ani a Cupei României. O organizăm la Brașov, un oraș care ne-a primit de fiecare dată cu brațele deschise, un oraș care investește din ce în ce mai mult în sportul de mare performanță și în organizarea unor competiții. Sperm că va deveni un oraș care va da campioni europeni, mondiali și olimpici la toate sporturile, nu doar la înot. Este o competiție la care vor fi prezenți cei mai valoroși înotători din România. 

Avem deja doi calificați la Jocurile Olimpice, Robert Glință și Daniel Martin. Ei sunt la început de pregătire pentru un rezultat bun la Tokyo. Noi ne gândim și la ceilalți, care încă încearcă să se califice la Olimpiadă și sperăm să își facă baremurile. 

Este început de an competițional, mulți dintre competitori nu au intrat încă în apă, pentru că nu au avut bazine deschise. Este o situație reală, un semnal de alarmă. Cred că ar fi ideal ca bazinele din țară să fie deschise în luna septembrie”, a declarat Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Sistem nou de cronometraj 

Competiția este organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern și de CSM Corona Brașov, startul fiind programat vineri, 4 octombrie, de la ora 16.45. 

„E o competiție pe care o considerăm un început. Sunt sporturi pentru care noi avem baze bine puse la punct. Vrem să dezvoltăm și natația în Brașov. Vom avea din ce în ce mai mulți copii”, a precizat și Liviu Dragomir, președintele CSM Corona Brașov, club care va fi reprezentat în concurs de Elena Botezatu. 

La „Cupa României la înot pentru seniori, tineret și juniori” va fi funcționa un sistem de cronometraj recent achiziționat de autoritățile locale brașovene pentru Bazinul Olimpic.  

„Brașovul încearcă să investească în competiții majore și asta e bine. Vom pune în practică și sistemul de cronometraj achiziționat recent. Ne bucurăm că federația are încredere în noi”, a punctat Toro Tamas, reprezentant al autorităților locale.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează