SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ/CAMPIONATUL EUROPEAN PE ECHIPE

Echipa feminină de tenis de masă a României este în grafic la Campionatul European pe echipe

Bernadette Szocs în acțiune FOTO ETTU
Bernadette Szocs în acțiune FOTO ETTU

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 15:25 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 16:00

Naționala feminină de tenis de masă a României și-a câștigat ambele meciuri din grupe la Campionatul European de la Malmo și așteaptă tragerea la sorți pentru a vedea cu cine va juca în optimi de finală. Obiectiv: aurul și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

  • Competiția nu este televizată în România, dar poate fi urmărită online pe AntenaPlay

România s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale Campionatului European pe echipe de la Malmo după ce a trecut în grupe de Croația cu 3-0, respectiv Slovenia cu același scor. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Andreea Dragoman au dus echipa pe tabloul eliminatoriu, unde vor ocupa poziția a 16-a. Din echipa tricoloră mai fac parte Adina Diaconu și Elena Zaharia.

Tragerea la sorți a grilei se va face după ce toate meciurile din grupe se vor încheia marți. Un lucru e clar: echipa antrenată de Viorel Filimon și Mihaela Ștef nu se va putea întâlni cu Germania decât în finală pentru că această reprezentativă va ocupa poziția 1 pe tablou.

 „E bine că am început cu meciuri mai uşoare, am început să simţim sala, să ne pregătim pentru următoarele jocuri. De acum încolo, trebuie să avem mare grijă, sunt adversare tot mai tari. Noi am venit aici să câștigăm titlul! Am început bine, cu 3-0, nu le-am dat nicio șansă. Sperăm la victorii şi în următoarele meciuri", a spus Bernadette Szocs, potrivit sportsnet.ro.

Bernadette Szocs: „Putem fi din nou pe prima poziție"

Meciurile din optimi de finală vor avea loc joi, urmând ca „sferturile" să se dispute vineri, semifinalele sâmbătă, iar finala duminică. România tintește al șaselea titlu european, care ar veni la pachet și cu calificarea echipei la Jocurile Olimpice. E îndreptățită să aibă acest obiectiv, mai ales că România s-a impus la Jocurile Europene, trecând în finală de eterna rivală Germania.

 „După acea victorie avem mai multă încredere. Suntem pregătite de marea luptă. Nu va fi ușor, avem o echipă puternică și cred că putem fi din nou pe prima poziție", a spus Bernadette pentru site-ul Federației Europene de Tenis de Masă. Germania este campioana europeană en titre, titlu cucerit în 2021, la Cluj-Napoca, acolo unde a trecut în finală de România cu 3-1. 

Am emoții, dar de fiecare dată, aceste emoții m-au făcut să fiu mai ambițioasă. România este o echipă unită și omogenă- Bernadette Szocs

România la Campionatele Europeane în proba pe echipe la ultimele trei ediții

  • 2021» locul 2
  • 2019» locul 1
  • 2017» locul 1

Și băieții sunt în optimi de finală 

Reprezentativa masculină a României a obținut și ea calificarea în optimi de finală, după ce a trecut, marți, de Norvegia cu 3-0. Cele trei victorii au fost obținute de Eduard Ionescu, Ovidiu Ionescu și Teodor Istrate În primul meci din Grupa G, băieții antrenați de Andrei Filimon și Ionuț Seni au pierdut în fața Angliei cu 2-3. Din echipa României mai fac parte Darius Movileanu și Iulian Chiriță. La ediția precedentă „tricolorii” s-au clasat pe poziția a cincea. 

Citește și: 

Selecționerul Sergiu Stancu, după parcursul României la Euro 2023: „Am o frustrare, dar e nemaipomenit ce s-a întâmplat aici”
ROMÂNIA - FRANȚA 0-3
Selecționerul Sergiu Stancu, după parcursul României la Euro 2023: „Am o frustrare, dar e nemaipomenit ce s-a întâmplat aici”
Rapid, fără galerie la meciul cu CSM București! De ce protestează fanii giuleștencelor
CSM BUCUREȘTI - RAPID
Rapid, fără galerie la meciul cu CSM București! De ce protestează fanii giuleștencelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close