SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Medalie acontată » Echipa feminină a României e sigură că va urca pe podiumul Campionatului European de la Cluj-Napoca

Eliza Samara și bucuria sa FOTO ettu.org
Eliza Samara și bucuria sa FOTO ettu.org

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 21:44 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 21:54

Echipa feminină a României joacă mâine cu Franța în semifinalele CE, știind că are asigurat bronzul, însă fetele își doresc să-și apere titlul cucerit în 2017 și 2019

Bernadette Szocs, Elizabeta Samara și Daniela Dodean-Monteiro s-au impus vineri, în „sferturi", în fața reprezentativei Luxemburgului cu 3-0 în BT Arena. O întâlnire cu multe emoții, mai ales că în tribune galeria le-a susținut cu tobe și cântece.

România a venit la confruntarea din sferturi de finală, după două victorii în grupă, cu Belgia și Italia. Bernadette Szocs a intrat prima la masă, contra lui Sarah de Nutte. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani a rezolvat rapid partida și s-a impus cu 3-0 (9, 5, 9).

Adversară în vârstă

În al doilea meci, Eliza Samara, 32 de ani, a întâlnit-o pe Xia Lian Ni, o legendă provenită din China, cu trei titluri europene în palmares, care încă joacă deși are 58 de ani. Constănțeanca a avut bătăi de cap un singur set și s-a impus cu 3-1 (7, 9, -4, 9), sărbătorind acest succes în genunchi.

Apoi a venit rândul Danielei Dodean-Monteiro, 33 de ani, să evolueze din nou în fața spectatorilor de acasă. Ea a întâlnit-o pe Tessy Gonderinger, de care a trecut cu 3-0 (7, 5, 12). Apoi au urmat îmbrățișarea de grup și aplauzele pentru publicul care le-a susținut pe toată durata întâlnirii. Chiar dacă în BT Arena numărul spectatorilor e limitat, sprijinul lor a contat în momentele importante.

Cu medalia asigurată pentru că bronzul va fi al echipelor care vor pierde azi în semifinale, fetele antrenate de Viorel Filimon vor să respecte o promisiune pe care au făcut-o în 2019, atunci când deveneau pentru a doua oară consecutiv campioane europene să apere aurul la Cluj Napoca. Pentru asta mai au nevoie de două victorii!

Duel dificil

Sâmbătă, în semifinale, de la ora 16:00 se duelează cu Franța, formație care are și ea o jucătoare naturalizată, pe Jia Nan Yuan. „Este meritul federației că lotul e 100% românesc, mergem de mulți ani pe acest principiu, de a face o selecție pe fiecare etapă de vârstă și, în final, să o atragem lângă aceste fete pe cea mai bună la timpul respectiv. Nu suntem mai prejos cu "chinezoaicele" noastre", a spus antrenorul Viorel Filimon la startul întrecerii de la Cluj-Napoca. În celălalt ultim act se vor duela Germania și Portugalia, echipele pe care România le-a învins în 2017, respectiv 2019 în finalele europene. 

Podiumurile de la ultimele trei ediții ale CE pe echipe

  • 2019      România             Portugalia          Polonia, Ungaria
  • 2017      România             Germania           Olanda, Rusia
  • 2015      Germania           România             Rusia, Ucraina

Băieții s-au oprit în „sferturi" 

Echipa masculină a întâlnit, vineri, în sferturi de finală mult mai puternica reprezentativă a Suediei, în fața căreia s-a înclinat cu 1-3. Singurul punct al „tricolorilor" a fost adus de clujeanul Rareș Șipoș, care a trecut de Mattias Falck cu 3-2. Ovidiu Ionescu a fost învins de Anton Kahlberg cu 3-1, Hunor Szocs de Truls Moregard cu 3-1 și Darius Movileanu de Falck cu 3-0. 

Obiectivul băieților era calificarea în semifinale, dar acest lucru nu s-a întâmplat pentru echipa antrenată de Andrei Filimon. 

Citește mai mute știri din sport:

Jaqueline Cristian s-a oprit în semifinale la Nur-Sultan » Pe ce loc urcă după parcursul din Kazahstan

Schimbare fundamentală la Australian Open? Anunțul făcut de Darren Cahill l-ar putea lăsa pe Novak Djokovic în afara turneului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maresal_rinu
maresal_rinu  •  02 Octombrie 2021, 18:31

Uite că suntem și în finală!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează