SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE

CORESPONDENȚĂ DIN SZEGED Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc. și-au completat palmaresul cu un aur european FOTO Raed Krishan
Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc. și-au completat palmaresul cu un aur european FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 10:40 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 18:53

Cinci bărci sunt implicate în finale în cea de-a treia zi la Campionatele Europene de la Szeged, printre ele și cea de dublu vâsle, categorie ușoară, din care fac parte Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc.

  • Campionatele Europene de canotaj de la Szeged sunt transmise de Prima Sport, începând cu ora 14:30

UPDATE 16:32. Barca masculină de 8 plus 1 (Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu) s-a clasat pe poziția a treia. România au fost depășiți de Marea Britanie și de Germania.

UPDATE 16:02. Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au adus prima medalie de aur pentru România în proba de dublu vâsle, categorie ușoară. Este primul titlu european cucerit împreună pentru Gianina și Ionela, care sunt duble campioane mondiale în această probă. La prima cursă după cea de la JO din 2021, româncele s-au impus.

UPDATE 15:35. Echipajul de patru vâsle a României format din Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan s-a clasat pe locul al șasealea.

UPDATE 15:50. Barca masculină de patru vâsle, Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Cristian Horodișteanu, Ioan Prundeanu, s-a clasat pe locul al cincilea.

UPDATE 14:45: Prima medalie pentru România. Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș au cucerit argintul în proba de patru rame, ele fiind depășite de echipajul Marii Britanii.

Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!
Fetele din barca de patru rame cu medaliile de argint FOTO Raed Krishan

Barca de patru rame a României a cucerit de-a lungul istoriei șase medalii europene, două de aur în 2023 și 2017, trei de argint în 2019, 2018, 2023 și un bronz în 2022.

UPDATE 13:00. Mihai Chiruță s-a clasat pe locul al patrulea în proba de simplu, ratând finala A și urmând să evolueze în Finala B.

Cursa lui a fost ultima preliminară pentru delegația tricoloră, astfel că din 13 echipaje, 12 vor fi prezente în luptele pentru medalii. Sâmbătă, cinci bărci din România vor încerca să urce pe podium, în timp ce duminică șapte vor concura pentru distincții.

Andrei Cornea și Florin Enache la CE de canotaj de la Szeged FOTO Raed Krishan
Elisabeta Lipă, președinta ANS, i-a vizitat pe canotori sâmbătă dimineață FOTO Raed Krishan
Elisabeta Lipă, președinta ANS, i-a vizitat pe canotori sâmbătă dimineață FOTO Raed Krishan
Antonio Colamonci, antrenorul României, relaxare înainte de începutul zilei FOTO Raed Krishan
Florin Enache înainte de cursă FOTO Raed Krishan
+28 FOTO

UPDATE. 12:46. Andrei Cornea și Florin Enache au făcut o cursă perfectă în proba de dublu vâsle pe care au câștigat-o cu un avans de o barcă și jumătate. Ei s-au calificat în finala de duminică.

UPDATE 12:28. Barca de dublu rame, Florin Arteni, Florin Lehaci, s-a clasat pe locul al doilea în semifinale și s-a calificat în finala de duminică.

Știrea inițială

A treia zi a Campionatelor Europene de la Szeged a început cu multă aglomerație în afara bazei pentru că e cea dintâi în care se vor decerna medaliile.

Cu 15 grade în termometre, delegația tricoloră spera să se încălzească în timpul celor trei semifinale pe care le au de disputat în prima parte a zile în probele masculine de dublu rame, dublu vâsle și simplu.

Cinci finale pentru România

În a doua parte, când soarele va fi mai generos, delegația tricoloră va avea emoții pentru componenții echipajelor de patru rame feminin (Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș), de patru vâsle feminin (Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan) și patru masculin (Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Cristian Horodișteanu, Ioan Prundeanu).

Caută primul titlu european împreună

În penultima finală, vor intra în concurs dublele campioane mondiale, Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc, dar care nu au împreună un titlu european.

Cele două s-au reunit anul acesta, după ce Gianina a decis să ia o pauză, și au dominat seria în care au concurat.

Formăm o echipă matură şi va fi pentru prima oară când vom concura din nou, după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Nu subestimăm nicio adversară, dar suntem determinate să obţinem un rezultat bun la Europene”, a spus Gianina van Groningen înainte de plecarea spre Szeged.

Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen la prezentarea lotului FOTO Raed Krishan

Ziua se va încheia cu proba „regină”, cea de 8 plus 1 la masculin. Anul trecut la Bled, barca tricoloră a fost pe poziția a doua.

La Sezeged vor trage pentru România Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu

6 medaliia cucerit delegația României la Campionatele Europene din 2023 de la Bled, cinci de aur și una de argint

Programul de sâmbătă la CE de la Szeged

  • SEMIFINALE
  • 12:20 Dublu rame (m): Florin Arteni, Florin Lehaci » locul 2 » au avansat în finală
  • 12:38 Dublu vâsle (m): Andrei Cornea, Florin Enache » locul 1 » au avansat în finală
  • 12:50 Simplu masculin: Mihai Chiruță » locul 4 » va evolua în Finala B
  • FINALE
  • 14:37 Patru rame (f): Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș » locul 2
  • 15:25 Patru vâsle (f): Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan » locul 6
  • 15:40 Patru vâsle (m): Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Cristian Horodișteanu, Ioan Prundeanu » locul 5
  • 15:55 Dublu vâsle categorie ușoară (f): Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc » locul 1
  • 16:26 8 plus 1 (m): Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu » locul 3

Citește și:

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat cursa din recalificări și vor fi prezente în ultimul act de dumincă: „Lupta nu s-a terminat, urmează finala”
CANOTAJ / CAMPIONATE EUROPENE
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat cursa din recalificări și vor fi prezente în ultimul act de dumincă: „Lupta nu s-a terminat, urmează finala”
Procentaj de sută la sută pentru delegația României la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
CANOTAJ
Procentaj de sută la sută pentru delegația României la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  27 Aprilie 2024, 15:31

Bravo ! Hai Romania !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează