SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIOANE

Harta sporturilor de echipă: Provincie - București 8-3! Cum arată topurile din handbal, baschet, volei, polo, hochei și rugby

SCM Rm Vâlcea, campioana României la handbal
SCM Rm Vâlcea, campioana României la handbal

Articol de , - Publicat luni, 27 mai 2019 09:33

Gazeta Sporturilor publică azi un tablou amplu al celor mai importante sporturi de echipă. Cluburile din București au luat doar 3 titluri din cele 11 puse în joc! Citiți mai jos analiza completă, cu clasamente pe 6 sporturi. 

Provincia domină mai mult ca niciodată sportul românesc. Dacă sezonul trecut situația a fost foarte echilibrată, 5-6, acum Bucureștiul a pierdut net: 3-8!

Dinamo, la handbal masculin, Steaua, la polo, și Rapid, la polo feminin, au fost campioanele din Capitală. Având în vedere că la polo feminin participă doar trei echipe, toate din București, putem spune că Bucureștiul a contat doar în două sporturi: handbal și polo masculin. 

Handbal

Vâlcea revine în top

La 6 ani de la dispariția Oltchimului, Vâlcea a redevenit capitala handbalului feminin. SCM Rm. Vâlcea a câștigat duelul cu CSM București și a bifat al 20-lea titlu din istoria orașului. Oltencele vor lua startul în ediția viitoare a Ligii Campionilor.

La masculin, Dinamo și-a egalat recordul de patru titluri consecutive obținute de clubul din Ștefan cel Mare între 1958 și 1962. Departe însă de recordul Stelei, care între 1966 și 1977 a triumfat de 11 ori. 

handbal

Volei

Premieră la Galați

La feminin, Volei Alba Blaj și-a recucerit coroana de campioană după un singur sezon. Ardelencele au câștigat duelul cu CSM București la capătul unui an în care a jucat și finala CEV Cup.

volei alba blaj

Arcada Galați a câștigat pentru prima dată titlul național la volei masculin. După ce anii trecuți echipa de pe Dunăre se înpotmolise, de fiecare dată, pe final, de data aceasta a mers până la capăt. Gălățenii au câștigat disputa cu Zalăul și Craiova, două formații obișnuite cu podiumul.

volei

Rugby

Din nou cei mai buni

CSM Știința Baia Mare a reușit, sâmbătă, la Bârlad, să câștige al șaselea titlu din istorie, după ce a trecut în finala SuperLigii Naționale de Steaua București cu 24-22 (7-3). Băimărenii se impuseseră ultima oară în 2014 și în ultimele trei ediții ale campionatului național au disputat finala, dar de fiecare dată au fost învinși de Timișoara Saracens. "A venit timpul să mă bucur cu Baia Mare. După ce am venit în 2015, de al Farul, pentru a câștiga trofeul, au urmat trei ani dificili, în care am pierdut finala. Acum a venit momentul!", a spus pentru TVR Adrian Apostol, jucătorul care a reușit două eseuri în finală. Campioana ediției trecute, Timișoara Saracens, a încheiat pe poziția a patra un campionat la care au luat startul opt echipe. 

rugby

Polo

O serie după o altă serie

Echipa masculină CSA Steaua București a cucerit vineri seară al patrulea titlu consecutiv, după ce a trecut de CSM Oradea cu 7-4, ducând scorul general al finalei, care s-a disputat după sistemul "cel mai bun din cinci", la 3-0. Poloiștii antrenați de Andrei Iosep au dominat această ediție de campionat, în care s-au duelat opt echipe, și și-au demonstrat încă o dată supremația. Este al 16-lea titlu de campioni pentru roș-albaștrii. Înainte de dominația lor echipa din Oradea câștigase de nouă ori la rând trofeul. La feminin, s-au duelat patru echipe pentru titlu, iar Rapid București a întrerupt dominația fetelor de la CSA Steaua, care se impuseseră în ultimii patru ani. 

polo

Baschet

De patru ori Sepsi

Dominația echipei feminine ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe a ajuns în acest sezon la al patrulea său an consecutiv. Fetele antrenate de bosniacul Zoran Mikes au avut nevoie de cinci confruntări, maximum posibile, pentru a decide finala pe care au câștigat-o la general cu scorul de 3-2 în fața celor de la CSM Satu Mare.

sepsi baschet

Treisprezece echipe au luat startul în această ediției a Ligii Naționale. La masculin, titlul încă nu este decis, el ajungând la ultimele faze. Finala mare, care se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci”, se joacă între CSM Oradea și CSU Sibiu, primul meci urmând a se juca azi, de la ora 18:00. 

baschet

Hochei pe gheață

Trei titluri în șase ani 

Echipa masculină Corona Brașov a câștigat în acest sezon al treilea titlu de campioană națională din istoria clubului. Înființat în 2007, Corona a câștigat trofeele în 2014, 2017 și 2019. În acest sezon echipa de sub Tâmpa s-a înfruntat în finala, care s-a disputat după sistemul "cel mai bun din cinci", cu CSM Galați de care au trecut cu 3-1 la general. În actuala ediție a CN au luat startul șapte echipe.

corona brasov hochei

Din 2006 nu s-a mai impus o echipă din București în întrecerea internă, atunci titlul era câștigat de Steaua București. În anii următori SC Miercuri Ciuc s-a impus de opt ori, Corona Brașov de trei ori și Dunărea Galați de două ori. La feminin, unde campionatul a început din 2015, în acest an s-au duelat trei echipe, iar SC Miercurea Ciuc a fost încoronată campioană.

hochei

Citește și:

Dezastrul CSM București: 15 milioane de euro de la Primăria Capitalei și niciun titlu de campioană la sporturile de echipă!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  27 Mai 2019, 13:13

Domnule Ursescu așa da! Un articol bun, documentat. Respect

Vezi toate comentariile (1)
Comentează