SPORTURI  »  ALTELE  »  NUMIRE

UPDATE Elisabeta Lipă a fost numită în fruntea Agenției Naționale pentru Sport

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 19:18 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 19:31

Elisabeta Lipă (58 de ani) a fost numită marți, 20 iunie, președinte, cu rang de secretar de stat, al noii Agenții Naționale pentru Sport, precizează sursele GSP.ro.

UPDATE / Elisabeta Lipă, numită oficial

„Doamna Elisabeta Lipă a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Agenția Națională pentru Sport a fost înființată prin OUG nr. 59/2003, adoptată în cadrul ședinței din data de 15 iunie a Guvernului României”, se arată în comunicatul emis pe facebook-ul Ministerului Sportului.

Elisabeta Lipă a fost numită în fruntea Agenției Naționale pentru Sport

Elisabeta Lipă, noul președinte al Agenției Naționale pentru Sport

Elisabeta Lipă s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și urmează să fie numită în funcție. Agenția pentru Sport a fost fondată vineri prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 59/2023. 

Noul organism va înlocui Ministerul Sportului, condus până în iunie 2023 de Carol-Eduard Novak. Lipă a fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017 în Guvernul Cioloș, urmându-i Gabrielei Szabo, care a ocupat funcția în Guvernul Ponta, între decembrie 2014 și noiembrie 2015. 

În cazul în care nu ar fi ajuns la un acord cu Elisabeta Lipă, varianta de rezervă era Alin Petrache (46 de ani), președintele în funcție al Federației Române de Rugby. 

El a fost parlamentar din partea PSD, deputat între 2012 și 2014. Federația de Rugby pregătește, în aceste luni, participarea României la Campionatul Mondial din Franța. Acesta va începe în luna septembrie. „Tricolorii” fac parte din grupa B, alături de Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga.

Eduard Novak, mesaj apocaliptic după ce Guvernul a decis că sportul românesc nu va avea minister separat: „RIP!”

Imediat după ce noul Guvern a stabilit ordinea noilor ministere, iar noul executiv a stabilit că sportul nu va avea minister separat, ci devine o agenție separată, sub conducerea Gabrielei Firea, care este ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Eduard Novak (46 de ani), fostul ministru al Sportului, a postat un mesaj apocaliptic în mediul online. 

„RIP sportul românesc” a scris Eduard Novak, pe contul personal de Facebook. 

Citește și: 

Andy Murray visează la Wimbledon: „Poate o face și acum!”

Simona Halep, depășită de două jucătoare din România! Cădere forțată în clasamentul WTA

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  20 Iunie 2023, 16:42
Postat de Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE pe 20 Iunie 2023, 15:59

vorbesti pe langa, prietene. madam Lipa a facut treaba buna tot timpul. e un bun administrator.

Iar tu poti face asemenea afirmatii doar daca esti Tudose!Femeia a fost la un pas sa termine CS Dinamo,cam tot asa cum o alta uriasa sportiva era sa termine CSM Bucuresti.Sunt doar exercitii jenante de imagine,altminteri cele doua ilustre campioane dpdv intelectual se opresc la tabla inmultirii cu 1 si la poezia *** cel cu ochii de faianta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE  •  20 Iunie 2023, 15:59

vorbesti pe langa, prietene. madam Lipa a facut treaba buna tot timpul. e un bun administrator.

Razvan
Razvan  •  20 Iunie 2023, 15:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează