SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT WTA

Simona Halep, depășită de două jucătoare din România! Cădere forțată în clasamentul WTA

Simona Halep, foto: Imago
Simona Halep, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 12:05 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 12:07

Simona Halep așteaptă în continuare să fie judecată de ITIA în scandalul de dopaj, dar asta o costă în clasamentul WTA. 

Jucătoarea noastră, fost lider mondial, a ajuns pe locul 40 WTA. Odată scăzute punctele din sezonul de zgură, Simona mai are 1100 puncte. Halep nu va participa nici la Wimbledon, singurul turneu de Grand Slam pe iarbă al sezonului. 

Dintre jucătoarele din România, Halep este depășită de Irina Begu, care este poziţia 29 WTA, cu 1342 puncte, și Sorana Cîrstea, loc 38 WTA și 1158 puncte. 

În săptămânile următoare, Halep mai pierde următoarele puncte:

  • 110 puncte de la WTA Birmingham, unde a ajuns în semifinale în 2022;
  • 110 puncte de la Bad Homburg, unde a ajuns tot în semifinale;
  • Zero puncte la Wimbledon, acolo unde anul trecut nu s-au dat puncte WTA.

Lider în clasamentul WTA se menține poloneza Iga Swiatek, proaspăt încoronată a treia oară învingătoare la Roland Garros. În vârstă de 22 de ani, Swiatek a obținut la Paris cel de-al patrulea trofeu de Grand Slam din carieră. 

Pe locul 2 este bielorusa Aryna Sabalenka, cu 8011 de puncte, iar pe a treia poziție a podiumului este kazaha Elena Rybakina, cu 5090 puncte. 

Nadia Comăneci despre Simona Halep: „Să sperăm că va fi auzită, am încurajat-o cât am putut”
CAZUL SIMONA HALEP
Nadia Comăneci despre Simona Halep: „Să sperăm că va fi auzită, am încurajat-o cât am putut”

Radu Paraschivescu: „Simona Halep trebuia să facă asta, chiar dacă ITIA s-ar fi enervat”

Scriitorul și analistul sportiv Radu Paraschivescu a analizat în emisiunea radio „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” situația în care se găsește Simona Halep, fostul număr 1 mondial din România care acuză ITIA că nu îi oferă șansa la un proces rapid în cazurile de dopaj în care e implicată.

„Ceea ce ne enervează este tergiversarea. În cazul Sharapova, ghilotina a căzut, dar repede. Aici, lucrurile vor arăta tot prost, oricum va fi . Halep pare compromisă orice s-ar întâmpla.

  1. Pentru că târăște după ea o ghiulea a suspiciunilor, ea făcând aproape orice pentru a-și arăta nevinovăția.
  2. Pentru că Simona Halep nu mai are tonus de competiție. N-a mai jucat de atâtea luni și, la 31 de ani, asta se vede inevitabil.

Cauzele naționale se văd când suferim o nedreptate sau o înfrângere nemeritată. Atunci începem cu clișeele, că nu suntem doriți la masa bogaților etc. Aici e cea mai complicată situație. Simona Halep e depozitara unui enorm capital de simpatie. Nu neapărat general. Unii au insultat-o la televizor, sunt și cârtitori, știm despre cine este vorba. 

Dar acest capital de simpatie s-ar putea să fie o armă cu două tăișuri, să se transforme într-un capital de ostilitate, în cazul unui verdict nefavorabil la judecată. Lumea s-ar putea simți înșelată. 

Bănuiesc că va urma o suspendare. Îmi pare rău că, bănuiesc, nu a prezentat toate testele pe care le-a făcut de-a lungul timpului, că a fost testată și paratestată. Ar trebui să dea presei toate testele neconcludente. ITIA se poate enerva, dar ar merita ca demers în fața opiniei publice”, a comentat Radu Paraschivescu acum 6 zile, la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”.

Simona Halep așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă. Problema este că Simona Halep a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător. Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător
- Patrick Mouratoglou

Wim Fissette revine! Fostul antrenor al Simonei Halep va colabora cu o jucătoare în plină ascensiune
ANTRENOR
Wim Fissette revine! Fostul antrenor al Simonei Halep va colabora cu o jucătoare în plină ascensiune

Simona Halep rămâne fără un sponsor important

Suspendată provizoriu, în așteptarea procesului după ce a fost acuzată de dopaj, Simona Halep rămâne fără contractul cu BMW.

Citește și alte știri de tenis:

Marea dezbatere! Djokovic, Nadal sau Federer? Ce spune Horia Tecău: „El e cel mai influent"

E convins: „Dacă eu nu voi participa, nimeni nu-l poate opri pe Djokovic la Wimbledon”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
267890
267890  •  21 Iunie 2023, 14:58

Nu e cădere forțată. E cădere normală. Această anomalie a tenisului a uzurpat clasamentul mult prea mult timp. Halep nu are ce să caute în top 50.

267890
267890  •  21 Iunie 2023, 14:58

Nu e cădere forțată. E cădere normală. Această anomalie a tenisului a uzurpat clasamentul mult prea mult timp. Halep nu are ce să caute în top 50.

Hagicianul
Hagicianul  •  19 Iunie 2023, 14:24
Postat de Misu1950 pe 19 Iunie 2023, 12:58

Mai Mitica-minte mica, daca tot te ocupi cu scaderea de puncte din clasamentele WTA, te rog sa o sari pe Simona de acum incolo pt. ca ea NU JOACA si nu le mai da apa la moara nespalatilor care abia asteapta sa o atace!!

Interese mari de tot la mijloc, chiar și operațiunea de scădere e împotriva lui Halep :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează