SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

Wim Fissette revine! Fostul antrenor al Simonei Halep va colabora cu o jucătoare în plină ascensiune

Wim Fissette / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Wim Fissette / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 18:15 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 18:47

Wim Fissette, 43 de ani, fostul antrenor al Simonei Halep, fără angajament după despărțirea de Naomi Osaka din iulie 2022, și-a găsit o nouă colaborare. Va lucra alături de chinezoaica Qinwen Zheng (20 de ani), a 24-a jucătoare a lumii în clasamentul feminin. 

Conform unor informații apărute în ultimele ore pe twitter, Qinwen Zheng, o jucătoare cu un progres important în ultimele două sezoane, și-a asigurat serviciile reputatului antrenorului belgian, cu care-și propune să atingă noi borne importante în circuit. 

Jucătoarea din China, stabilită în Barcelona de mai mulți ani, a atins locul 19 în ierarhia WTA în luna mai și și-a trecut în palmares un titlu, la Valencia, în 2022. Până acum, a fost pregătită de spaniolul Pere Riba, fost #65 ATP. 

Zheng e o cunoștință mai veche a Simonei Halep, pe care a eliminat-o în turul secund de la Roland Garros, în urmă cu un an

Wim Fissette revine! Fostul antrenor al Simonei Halep va colabora cu o jucătoare în plină ascensiune
Qinwen Zheng / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Povestea inedită a lui Qinwen Zheng

Înaintea meciului cu Simona Halep, Gazeta Sporturilor a prezentat povestea lui Zheng, a cărei relație cu tenisul a început într-un mod inedit. „Eram un copil gras și mă îmbolnăveam foarte des, iar părinții mei mi-au spus să aleg un sport. Am încercat badminton, baschet și tenis.

L-am ales pe ultimul pentru că îmi plăcea ideea de competiție, de a învinge adversarul. Desigur, atunci când pierzi simți că ți se prăbușește lumea, dar competiția este ceea ce iubesc cel mai mult la tenis”, a spus ea pentru WTA. Deși este din China, Qinwen Zheng e obișnuită cu jocul pe zgură, antrenându-se o perioadă în Spania, la Barcelona.

Wim Fissette, magnet pentru numele de top

Fissette își trece astfel în CV un nou parteneriat important, după ce a mai lucrat cu Kim Clijsters, Sabine Lisicki, Simona Halep, Victoria Azarenka, Petra Kvitova, Sara Errani, Johanna Konta, Angelique Kerber sau Naomi Osaka.

Simona Halep a lucrat cu Fissette în 2014, an în care a ajuns în finala Roland Garros, semifinala Wimbledon și finala Turneului Campioanelor. Conform informațiilor din acea perioadă, colaborarea ar fi fost ruptă din cauza unor neînțelegeri financiare.

VIDEO Ziua în care Qinwen Zheng a învins-o pe SImona Halep la Roland Garos

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Stefanos Tsitsipas confirmă relația cu Paula Badosa: „Da, suntem un cuplu! Este ceva extrem de rar să-ți găsești sufletul-pereche”

EXCLUSIV „Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri despre „GOAT-ul” din tenis: „Să fie geloși pe Nadal!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
267890
267890  •  16 Iunie 2023, 21:02

Vai, dar ce mai face dopata? Se antrenează, parcă era o știre ...adică urlă la perete.

267890
267890  •  16 Iunie 2023, 21:02

Vai, dar ce mai face dopata? Se antrenează, parcă era o știre ...adică urlă la perete.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează