SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Povestea inedită a adolescentei care o înfruntă pe Simona Halep: „Eram un copil gras și mă îmbolnăveam foarte des”

Qinwen Zheng în acțiune pe zgura de la Paris /  FOTO Guliver/GettyImages +14   FOTO
Qinwen Zheng în acțiune pe zgura de la Paris / FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2022 07:51 / Actualizat joi, 26 mai 2022 09:31

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) se duelează azi, în turul II de la Roland Garros, cu Qinwen Zheng, 19 ani, după ce în primul tur a trecut cu emoții de Nastasja Schunk, 18 ani

  • Partida Simona Halep - Qinwen Zheng va avea loc azi, după ora 16:00, în direct la Eurosport și liveTEXT pe GSP.ro.

Fostul lider mondial este la a douăsprezecea ediție de Roland Garros, iar drumul său spre săptămâna a doua, acolo unde a ajuns de șase ori, e presărat cu jucătoare adolescente. După testul trecut cu multe emoții în primul tur, unde a întâlnit-o pe Nastasja Schunk, pe care a învins-o cu 6-4, 1-6, 6-1, românca se va duela azi cu Qinwen Zheng, 19 ani și 74 WTA.

Qinwen Zheng: „Sunt aici să fac față oricărei provocări”

Diferența este că de data aceasta, Simona a mai jucat împotriva chinezoaicei, chiar la începutul acestui an, și a învins-o cu 6-3, 6-2 la Melbourne. „E o jucătoare foarte tânără. Toată lumea joacă bine și e din nou o provocare. Mai ales când suntem la un turneu de Mare Șlem, dar sunt aici să fac față oricărei provocări. O să mă concentrez pe ce am eu de făcut”, a spus românca.

Povestea lui Zheng cu tenisul a început într-un mod inedit. „Eram un copil gras și mă îmbolnăveam foarte des, iar părinții mei mi-au spus să aleg un sport. Am încercat badminton, baschet și tenis

L-am ales pe ultimul pentru că îmi plăcea ideea de competiție, de a învinge adversarul. Desigur, atunci când pierzi simți că ți se prăbușește lumea, dar competiția este ceea ce iubesc cel mai mult la tenis”, a spus ea pentru WTA.

Șocant! Halep cade după setul 1 și este eliminată de o necunoscută în turul 2 la Roland Garros! Contraperformanță egalată după 7 ani
ROLAND GARROS
Șocant! Halep cade după setul 1 și este eliminată de o necunoscută în turul 2 la Roland Garros! Contraperformanță egalată după 7 ani

Spiritul de luptă, marcă înregistrată

Deși este din China, Qinwen Zheng e obișnuită cu jocul pe zgură, antrenându-se o perioadă în Spania, la Barcelona. Asta nu înseamnă că nu lovește puternic și că nu se folosește de atuurile fizice pe care le are.

Înainte de a o întâlni pe Simona în semifinale la turneul Summer Set 2, ea a povestit că atunci când încă era mică, jucătoarea din România i-a fost dată drept exemplu de tatăl său, pentru spiritul de luptă, unul pe care l-a demonstrat și în cel dintâi meci de la Paris.

2 turneede Mare Șlem a jucat Qinwen Zheng în carieră, Australian Open și Roland Garros 2022, acesta fiind primul la care a acces direct pe tabloul principal

Simona Halep: „Iubesc să joc când am presiune”

Jocul Simonei a scârțâit în primul tur împotriva stângacei din Germania, însă până la urmă a găsit calea spre victorie. E evident că ea și noul său antrenor lucrează pentru a-i îmbunătăți stilul, însă e nevoie de timp pentru ca lucrurile să se așeze, iar în mintea Simonei totul să fie mai clar. 

Un turneu de Mare Șlem vine la pachet și cu presiune în plus, mai ales că Halep a jucat trei finale aici, impunându-se în 2018. „E bine să ai presiune, iubesc să joc când am presiune pentru că ea te menține concentrată”, a spus Simona la conferința de presă în limba engleză după victoria din primul tur.

Un alt punct important care poate pune greutate pe umeri este că fostul lider mondial a absentat de la ediția precedentă din cauza accidentării suferite la Roma. Ea spune că nu trăiește în trecut și că acel episod este încheiat. 

Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+10 FOTO

„Mă bucur atât de mult că sunt aici în 2022 încât nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost! Sunt fericită cu felul în care sunt acum. Totul este bine, sunt încântată să mă trezesc în fiecare zi și să-mi fac jobul”, a subliniat ea. Rămâne de văzut cât de greu îi va fi să rezolve și ecuația Zheng.

42 de meciuria disputat Simona Halep la Roland Garros, câștigând treizeci și două și pierzând zece

Mă simt ca acasă, iubesc acest turneu, am amintiri grozave de aici, am jucat multe meciuri. Mă simt bine aici, abia aștept următorul meci. Tot ce-mi doresc în acest moment este să joc cât mai bine aici.

Vreau să abordez fiecare meci cu încredere, nu privesc prea departe, doar până la următorul meci. E important să rămân așa.

- Simona Halep

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Nastasja Schunk

Citește și alte știri din tenis: 

Când se joacă Simona Halep - Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros. Ora de start a partidei

VIDEO „Zero umanitate! Suntem niște peștișori într-un lac foarte mare” » Sorana Cîrstea a răbufnit, imediat după eliminarea de la Roland Garros

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
267890
267890  •  26 Mai 2022, 13:38

Dupa meciul cu Halep se va îmbolnăvi de nervi. Daca vrea să știe ce-o așteaptă, să se uite la reclama Băncii Transilvania de pe Eurosport. Reclamă care de altfel ar trebui interzisă pentru că incită la violență.

267890
267890  •  26 Mai 2022, 13:34
Postat de ionescugeorge77 pe 26 Mai 2022, 12:48

chinezoaica are un viitor frumos ...

După ce joci cu Halep, nu-ți mai revii un an.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Mai 2022, 12:48

chinezoaica are un viitor frumos ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează