SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO „Zero umanitate! Suntem niște peștișori într-un lac foarte mare” » Sorana Cîrstea a răbufnit, imediat după eliminarea de la Roland Garros

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 20:59 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 21:59

După eliminarea de la Roland Garros, Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 26 WTA) a venit la interviuri și a fost întrebată despre decizia oficialilor Wimbledon de a interzice participarea jucătorilor ruși și bieloruși la ediția din acest an.

La capătul meciului cu Sloane Stephens din turul 2 de la Roland Garros, pierdut în 3 seturi, 6-3, 2-6, 0-6, Sorana Cîrstea și-a mutat atenția către sezonul de iarbă.

Jucătoarea din România a abordat unul dintre cele mai delicate subiecte din tenis, interzicerea jucătorilor ruși și bieloruși la Wimbledon, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. 

Drept urmare, WTA și ATP, forurile care conduc tenisul feminin, respectiv masculin, au decis să nu le acorde jucătorilor puncte pentru rezultatele de la Wimbledon din acest an. 

Ce au făcut echipele lui Dan Alexa și Dorinel Munteanu în turul barajelor pentru Liga 2 » Cele 10 rezultate de azi
Baraj promovare
Ce au făcut echipele lui Dan Alexa și Dorinel Munteanu în turul barajelor pentru Liga 2 » Cele 10 rezultate de azi

Sorana Cîrstea: „Îmi pare rău pentru colegii ruși. ZERO umanitate din partea Wimbledon!”

„Pe iarbă e un pic complicat să spui ce așteptări ai, având în vedere că nu ai crescut pe iarbă. Sunt o jucătoare cu rezultate mixte pe iarbă, dar pot juca destul de bine. În acest punct al carierei nu mai joc pentru bani sau puncte, ci pentru trofeu”, a spus Sorana pentru Eurosport.

Ulterior, a contestat vehement decizia oficialilor Wimbledon:

„Personal, nu mă afectează, dar totul a fost greșit, începând cu decizia de a interzice participarea jucătorilor ruși, care nu are niciun sens și creează un precedent destul de riscant în tenis.

Apoi, era normal ca ATP și WTA să-și apere jucătorii, să ia acea decizie de a nu da puncte pentru a încerca să pedepsească puțin Wimbledonul. Wimbledonul apoi a decis să nu mai dea decât 50% din premiul în bani. Totul este foarte politic, noi suntem la mijlloc.

Îmi pare rău pentru colegii mei ruși, nu cred că este corect și nu cred că au vreo vină. Îmi pare rău, în general sportul ar trebui să fie peste politică, să arate mult mai multă umanitate. Ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate.

Nu avem ce face, suntem niște peștișori într-un lac foarte mare. Ni se transmit deciziile, noi trebuie să hotărâm dacă le acceptăm sau nu”.

Mai multe știri din tenis: 

Andy Murray îi dă replica lui Osaka: „Wimbledon nu va fi niciodată un turneu amical, punct!”

Camila Giorgi, conferință de numai 11 cuvinte la Roland Garros

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (17)
brujo
brujo  •  26 Mai 2022, 10:40
Postat de valentindragobete pe 26 Mai 2022, 08:57

Este foarte adevărat și pentru tine, stai jos !

Sa inteleg ca esti un mic fan nemultumit ? Citeste o carte atunci. Poate ma vei depasi, desi ... din *** nu poti face bici oricat ai incerca. :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

misu50
misu50  •  26 Mai 2022, 09:26
Postat de catalynn pe 25 Mai 2022, 23:13

Sa nu uitam ca turneele de tenis sunt strict individuale, acolo sportivul se reprezintă pe sine și contul din banca, atat! S-a spus asta de mii de ori chiar aici pe forum când unii spuneau ca Simona “reprezintă” România. Da, ea reprezintă țara la Olimpiada (unde din diverse motive nu a mai ajuns) și la FedCup, in rest joaca pt ea, familia și fanii ei, nu pt România. La fel și sportivii ruși, ei nu vin la Wimbledon nici pt Putin și nici pt Rusia. Sorana are dreptate, sportul ar trebui sa fie peste politica. Desigur, dacă unii ruși ar veni la turneu făcând propaganda pro război, sa fie desigur amendați sau excluși, nu doar din turneu, dar chiar și din circuit. Altfel nu văd cu ce deranjează dacă Rublev sau Kasatkina ca sa iau doua nume la întâmplare își joaca și ei șansa …

O observatie: nu ca ar reprezenta tara, dar la orice turneu pe tabela de marcaj apare steagul tarii in dreptul numelui. E un simbol...Daca steagul Rusiei produce alergie (mie chiar ***) e normal sa nu mai apara (s-a intamplat la unele turnee...) Daca rusii si bielorusii au fost exclusi (pe buna dreptate) de ce trebuie pedepsiti ceilalti de *** din conducerea ATP si WTA? Si uitati-va cum s-a bucurat Medvedev ca nu se dau puncte si asa se vede caracterul infect al neamului rusesc!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  26 Mai 2022, 08:57
Postat de brujo pe 26 Mai 2022, 08:35

Uneori e mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti inteligent decat sa deschizi gura si sa inlaturi orice dubiu. Se aplica perfect Soranei.

Este foarte adevărat și pentru tine, stai jos !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează